2020.09.06. 14:27

8/8!

KésÅ‘ nyári melegben, szép számú közönség elÅ‘tt kezdÅ‘dött a találkozó.

Jó iramban estek egymásnak a felek. Az elsÅ‘ említésre méltó lehetÅ‘ség Hujber elÅ‘tt adódott, aki a 6. percben Tóth elÅ‘készítése után a tizenhatos elÅ‘terébÅ‘l lÅ‘hetett, gyenge lövése azonban nem okozott komoly bonyodalmat Palásthy kapuja elÅ‘tt.

A mérkÅ‘zés korai szakaszában sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, amely a 8. percben már a vezetést is meghozta: Aradi tálalt Fekecs elé, balhátvédünk pedig a tizenhatoson belülrÅ‘l, egy pattanás után, elemi erÅ‘vel bombázott a léc alá! (1-0)

Az egyébként szervezett vendég csapatot a bekapott gól alaposan visszavetette, így az elsÅ‘ félidÅ‘ben nagy labdabirtoklási fölényben futballozhattunk, a labda túlnyomó részt a vendégek térfelén volt. Apró szépséghiba, hogy a második találatot nem sikerült megszereznünk. Az elsÅ‘ 45 percben 1-1 távoli lövést és rutinfeladatot jelentÅ‘ védést leszámítva Prokop kapuja abszolút forgott veszélyben.

A második félidÅ‘ ott kezdÅ‘dött, ahol az elsÅ‘ abbamaradt, jöttek az iváncsai lehetÅ‘ségek. ElÅ‘bb Aradi fejese halt el a kapus kezében a 47. percben; két minutummal késÅ‘bb Tóth lÅ‘tt fölé ballal.

Az elsÅ‘ komoly taksonyi helyzet egy oldalszabadrúgás után adódott a 60. percben, amibe Szilágyi Máté 'ütemtelenül' fejelt bele, fejese azonban szerencsénkre kaput tévesztett.
Nem sokkal késÅ‘bb elÅ‘ttünk is adódott rögzített szituációt követÅ‘en egy helyzet, csakhogy Cseszneki szöglete után a labda ide-oda pattogva, végül elkerülte a a vendég kaput.

A folytatsában ellenfelünk ment elÅ‘re becsülettel az egyenlítésért, amely egyben azt is jelentette, hogy a fellazuló vendég védelem ellen gyors kontrákat vezethettünk.Egy ilyen végén dÅ‘lt el a mérkÅ‘zés a 88. percben! A tizenhatosunktól, három passzal villámgyorsan felértünk az ellenfél tizenhatosához, ahol a kétségbeesetten visszafutó vendég védÅ‘k között Domokos találta meg a bal oldalon felfutó Csaba Dánielt, aki egy igazítás után, a tizenhat méterrÅ‘l ragyogóan lÅ‘tte ki a hosszú alsó sarkot! (2-0) A mindössze pár percet a pályán töltÅ‘ Csaba Dániel végszóként a duplához is közel járt, ám Suszter kapusról kipattanó lövését fölé fejelte az utolsó percekben.

Magabiztos futballal, a helyzetek alapján abszolút megérdemelt gyÅ‘zelmet arattunk, tovább nyújtva ezzel 100%-os sorozatunkat! 

Nagy gratuláció a csapatnak!

HAJRÁ IVÁNCSA!

Iváncsa KSE - Taksony SE 2-0 (1-0)
GólszerzÅ‘k:
Fekecs (8.), Csaba D. (88.)
Sárga lap: Hujber (67.), Balogh L. (73.), Villám (77.) illetve Hesz (35.), Pesti (49.), Gálfi (76.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki (Csaba D., 87.), Hujber (Villám, 74.), Tóh Z. - Balogh L. Suszter (89.). VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

Taksony: Palásthy - Hesz (Fodor, 54.), Szalai A., Búrány, Gulyás, Szilágyi, Simon A., Tóth L. (Balázs, 46.), Kun, Gálfi, Pesti. VezetÅ‘edzÅ‘: Lakatos Béla