2020.09.06. 14:27

8/8!

Késő nyári melegben, szép számú közönség előtt kezdődött a találkozó.

Jó iramban estek egymásnak a felek. Az első említésre méltó lehetőség Hujber előtt adódott, aki a 6. percben Tóth előkészítése után a tizenhatos előteréből lőhetett, gyenge lövése azonban nem okozott komoly bonyodalmat Palásthy kapuja előtt.

A mérkőzés korai szakaszában sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, amely a 8. percben már a vezetést is meghozta: Aradi tálalt Fekecs elé, balhátvédünk pedig a tizenhatoson belülről, egy pattanás után, elemi erővel bombázott a léc alá! (1-0)

Az egyébként szervezett vendég csapatot a bekapott gól alaposan visszavetette, így az első félidőben nagy labdabirtoklási fölényben futballozhattunk, a labda túlnyomó részt a vendégek térfelén volt. Apró szépséghiba, hogy a második találatot nem sikerült megszereznünk. Az első 45 percben 1-1 távoli lövést és rutinfeladatot jelentő védést leszámítva Prokop kapuja abszolút forgott veszélyben.

A második félidő ott kezdődött, ahol az első abbamaradt, jöttek az iváncsai lehetőségek. Előbb Aradi fejese halt el a kapus kezében a 47. percben; két minutummal később Tóth lőtt fölé ballal.

Az első komoly taksonyi helyzet egy oldalszabadrúgás után adódott a 60. percben, amibe Szilágyi Máté 'ütemtelenül' fejelt bele, fejese azonban szerencsénkre kaput tévesztett.
Nem sokkal később előttünk is adódott rögzített szituációt követően egy helyzet, csakhogy Cseszneki szöglete után a labda ide-oda pattogva, végül elkerülte a a vendég kaput.

A folytatsában ellenfelünk ment előre becsülettel az egyenlítésért, amely egyben azt is jelentette, hogy a fellazuló vendég védelem ellen gyors kontrákat vezethettünk.Egy ilyen végén dőlt el a mérkőzés a 88. percben! A tizenhatosunktól, három passzal villámgyorsan felértünk az ellenfél tizenhatosához, ahol a kétségbeesetten visszafutó vendég védők között Domokos találta meg a bal oldalon felfutó Csaba Dánielt, aki egy igazítás után, a tizenhat méterről ragyogóan lőtte ki a hosszú alsó sarkot! (2-0) A mindössze pár percet a pályán töltő Csaba Dániel végszóként a duplához is közel járt, ám Suszter kapusról kipattanó lövését fölé fejelte az utolsó percekben.

Magabiztos futballal, a helyzetek alapján abszolút megérdemelt győzelmet arattunk, tovább nyújtva ezzel 100%-os sorozatunkat! 

Nagy gratuláció a csapatnak!

HAJRÁ IVÁNCSA!

Iváncsa KSE - Taksony SE 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Fekecs (8.), Csaba D. (88.)
Sárga lap: Hujber (67.), Balogh L. (73.), Villám (77.) illetve Hesz (35.), Pesti (49.), Gálfi (76.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki (Csaba D., 87.), Hujber (Villám, 74.), Tóh Z. - Balogh L. Suszter (89.). Vezetőedző: Domján Attila

Taksony: Palásthy - Hesz (Fodor, 54.), Szalai A., Búrány, Gulyás, Szilágyi, Simon A., Tóth L. (Balázs, 46.), Kun, Gálfi, Pesti. Vezetőedző: Lakatos Béla