2021.05.25. 09:20

A bajnoki cím kapujában!

A bajnokság 37. fordulójában Budapestre látogattunk, ahol a Rákosmente KSK vendégei voltunk. A hazai csapat az őszi szezon végén még kieső helyen állt, de a tavaszi tabellán az előkelő negyedik helyet foglalta el, így egy rendkívül nehéz mérkőzés várt csapatunkra.

Az egész napos, nagy mennyiségű eső miatt, két órával a mérkőzés kezdete előtt még bizonytalan volt, hogy meg lehet-e rendezni a mérkőzést. Szerencsére az égi „áldás” elállt és egy órával a kezdés előtt a játékvezetők alkalmasnak találták a pályát a mérkőzés megrendezésére.

Gyászszünet előzte meg a mérkőzést, minden idők legsikeresebb magyar játékvezetőjére, Puhl Sándorra emlékeztek a jelen lévők.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Csaba D. 75.p.) - Szellák, (Fodor 85.p.) Domokos, Gera (Suszter 58. p.) - Cseszneki, Balogh (Greksa 85.p.) Vallejos(Pribék 75.p.) összeállításban próbálta meg az újabb három pont begyűjtését.

Az hamar kiderült, hogy a hazaiak a biztos védekezést részesítik előnyben, hiszen minden játékosuk visszahúzódott a saját térfelükre és megpróbálták csapatunk előtt lezárni a területeket, és ebben a mély talaj is segítségükre volt. Az első perctől kezdve kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását és óriási labdabirtoklási fölényben játszottunk, folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát és próbáltuk megbontani  a hazaiak védekezését. Az első negyedórában is sikerült néhány alkalommal mögéjük kerülni, de a befejezéseknél mindig ott volt egy hazai láb, így nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani.

A 15. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez. Egy gyors pozitív átmenet végén Szellák - Cseszneki - Vallejos volt a labda útja, de utóbbi jó helyzetből a hosszú kapufát találta el.

Az első veszélyes hazai kontrára a 19. percig kellett várni, ekkor egy gyors összjáték végén 18 méterről lőtt fölé a hazaiak támadója. Továbbra is állandó nyomás alá helyeztük az RKSK-t és a 24. percben egy szép támadás végén Madarász tálalt pontosan Balogh lábára, de centerünk 8 méterről, nagy helyzetből kapu mellé lőtt. Majd Gera próbálkozott távoli lövéssel a csúszós talajon, de a hazai kapus magabiztosan hárította a lövést.

A 33. percben egy baloldali akció végén Fekecs beadását csak kiütni tudta a hazai hálóőr, a labda Vallejos elé került, aki egy csellel tisztára játszotta magát, de 14 méterről kapu fölé lőtt. A 36. percben egy veszélyesnek tűnő hazai kontra végén Szellák szerelt becsúszva, látványosan a büntető területen belül. A félidő utolsó percében Vallejos szöglete ment el a hosszún a becsúszó Cseszneki lába előtt, 2 méterre a gólvonaltól!

Az első félidőben hatalmas fölényben játszott csapatunk, de a befejezések pontatlansága miatt nem tudtunk a szünetre előnnyel vonulni. Általában jól működtek a visszatámadásaink is, így a hazaiak egyik erősségét, a kontrákat - két alkalom kivételével - jól tudtuk hatástalanítani.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, talán csak annyiban, hogy ekkor már a hazai csapat is egy kicsit feljebb húzódott, bátrabban próbáltak belépni az előre játékba, de ezáltal csapatunk előtt nagyobb területek nyíltak.

Az 55. percben Cseszneki két csellel már a 16-os vonalánál járt, de jó helyzetből fölé lőtt. Egy perc múlva újabb kapufával jeleztük győzelmi szándékunkat. Fekecs robogott el a balszélen, beadását Balogh 7 méterről a kapufára fejelte. Három perc múlva egy Vallejos - Aradi - Madarász akció végén utóbbi lapos beadását mentették szögletre a védők az érkező támadóink elöl. A szögletet Vallejos adta be,amit kifejeltek,de Cseszneki megpróbálta kapura ollózni, ami elakadt egy védőben,de a lecsorgó labda Gera elé került aki lekészítette Vargának, sajnos belső védőnk 12 méterről, tiszta helyzetből kevéssel kapu mellé lőtt - Érett a gól!

Vezető találatunk végül a 61. percben meg is érkezett: Vallejos egy csel után tekert kapura, amire Balogh egy védővel érkezett és támadónk közelről a hálóba pöckölte a játékszert. (0:1)

A vezető-gól után sem változott a játék képe, továbbra is uraltuk a mérkőzést és mentünk előre az újabb gólért. Az RKSK továbbra is a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt, de nem mondott le a gyors kontrák lehetőségéről. A 64. percben egy ilyen után közel jártak az egyenlítéshez, ekkor a hazai támadó Aradi szorításában 13 méterről,kicsit szögből lőhetett kapura, de Prokop magabiztosan hárított. Ez volt a mérkőzés legveszélyesebb hazai lehetősége.

A 80. percben Csaba D. is közel járt a gólhoz, amikor Cseszneki szögleténél 7 méterről fejelhetett tisztán, de egy védő szögletre mentett. Pár perccel később Madarász tört be szinte a kapuig, de lövése szögletre pattant. Cseszneki végezte el a sarokrúgást, a labda a hosszún helyezkedő Susztert találta meg, aki egy átvétel után parádésan tekert a hosszú 'pipába'. (0:2)

A második találattal el is dőlt a mérkőzés, így újabb három ponttal gazdagodtuk, egy nagyon sportszerű mérkőzésen, ahol jó játékvezetés mellett, a vizes, csúszós talaj ellenére sárga lap nélkül ért véget a találkozó.

A tavasz meglepetés csapata igazolta jó hírét: Az egész mérkőzés során nagyon szervezetten, a területeket jól szűkítve, hatalmas lelkesedéssel védekeztek, és néhány veszélyes kontra támadást is végig tudtak vinni, és ezáltal az utolsó sípszóig maximális koncentrációra volt szükség.

Csapatunk az első perctől az utolsóig jól kontrollálta a mérkőzést, folyamatos nyomás alatt tartotta a vendéglátókat, nagyon komoly labdabirtoklási fölényben játszottunk és csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül feltörni a hazaiak zárt védelmét. A csapat minden tagjának hatalmas gratuláció jár a mutatott teljesítményért.

Ezzel a sikerrel csapatunk újra a tabella élére ugrott és három  ponttal előzi meg a rivális Kecskemét gárdáját!

Már csak egy mérkőzés van hátra a bajnokságból, ami vasárnap 18.00 órakor kezdődik Iváncsán.! A tét nem kicsi, a bajnoki cím! Ekkor az év mérkőzésén a közvetlen riválisunkat, a Kecskemét csapatát fogadjuk!

HAJRÁ IVÁNCSA!