2021.03.28. 19:05

A gólok számában is magabiztos győzelem!

A 26. fordulóban, szombaton az NB III-as tagsága meghosszabbításáért harcoló Körösladányi MSK gárdáját fogadtuk. Várható volt, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk - Az sem könnyítette meg csapatunk helyzetét, hogy különböző okok miatt, sérülés, eltiltás, betegség miatt Ordasi, Szauter, Balogh, Szellák, Horváth és Greksa sem lehetett ott a mérkőzésen.

Gyászszünet vezette fel a találkozót. Baki Endrére korábbi elnökségi tagra és támogatóra, illetve Bába Mihályra csapatunk korábbi masszőrére emlékeztünk.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Gera (Fodor 55 p.) - Vallejos (Suszter 70 p.), Tóth, Cseszneki (Csaba D. 86 p.) összeállításban kezdett.

Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már a 2. percben Aradi fejesével veszélyeztettünk.
A 11. percben Tóth futotta le a védőket, az alapvonalról visszagurított labdáját Vallejos belsőzte le, de a vendégek kapusa szögletre mentett. Két perccel később egy parádés egyérintős akció végén Tóth került ziccerbe és megszerezte csapatunknak a vezetést. (1:0)

Néhány minutummal később Gera fordult le ellenfeléről a büntető területen belül, de 13 méterről leadott lövése kapu fölé szállt.

Bő negyed óra után a vendégek kijöttek a szorításból és a 18. percben rögtön egyenlíteni is tudtak: A 16-os sarkáról elvégzett szabadrúgást még kifejeltük, de a visszalőtt labdát az üresen maradt Czirok 5 méterről bepörgette. (1:1)

Csapatunkat megfogta a váratlan egyenlítés és nem sok hiányzott a vendégek újabb góljához, hiszen egy perc múlva egy középpályán eladott labdából Ruzsát ugratták ki, de szerencsékre kimaradt a nagy lehetőség.

Ekkor volt egy 10-15 perces időszak amikor elvesztettük a játék ritmusát, szokatlanul sok volt a pontatlanság a játékunkban, és ekkor a vendégek akarata érvényesült - igaz kapusunknak Prokopnak csak egy alkalommal kellett közbeavatkoznia.

A nehéz időszak után ismét csapatunk percei következtek: Előbb Madarász jó ütemű labdájával Tóth robogott az alapvonalig, visszagurított labdájából  Cseszneki lőtt 12 méterről, de a vendég kapus bravúrral hárított, majd Gera két csel után adott ziccer passzt Tóthnak akinek pörgetését a gólvonalról vágta ki egy védő.

A második félidőt ismét jó ritmusban kezdtük: 3 percre sem volt szükségünk az újabb lehetőség kialakításához. Ekkor egy vendég szöglet utáni gyors kontra végén Vallejos remek ütemű labdájával ugrott ki Gera, már a kapust is kicselezte, de az oldalhálót találta el hatalmas helyzetben.

A vezetés megszerzéséhez az 59. percig kellett várni, ekkor Tóth erőszakosan szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd Vallejost játszotta meg, aki egy csel után lőtt, de a vendégek ekkor még blokkolni tudták a lövést, de a kipattanó ismét hozzá került és 14 méterről okosan lepasszolta a rövid sarokba. 2:1

Sokat nem kellett várni az újabb gólra. Egy perc múlva, a 60. percben Vallejos beadása utáni Tóth fejest még bravúrral szögletre tolta a vendégek kapusa Nagy, de a Cseszneki által középre lőtt pontrúgás utáni Aradi fejesnél már ő is tehetetlennek bizonyult. (3:1)

A gyors találatok láthatóan teljesen megfogták a vendégeket és ekkor már futószalagon jöttek az újabb lehetőségek.

A 64. percben egy jobboldali beadás utáni lecsorgó labdát lőtt Cseszneki 16-ról kapura, de a vendég kapus kitolta a sarokba tartó lövést.

Három perccel később Fodor lépett ki a védők közül, 7 méterről leadott lövése az őt üldöző ellenfeléről pattant szögletre.

A 73. percben a mélységből induló Madarász kapott remek ütemű labdát Susztertől, de nagy helyzetből az oldalhálót találta el.

Ezután a vendégek percei következtek. előbb egy 24 méteres szabadrúgást lőttek kevéssel a kapu mellé, majd egy jobboldali támadás végén éles szögből leadott lövést kellett Prokopnak hárítani.

A 82. percben ismét közel jártunk az újabb gólhoz amikor Cseszneki labdája után Suszter már csak a kapussal állt szembe, de Nagy bravúrral hárított. De ezzel még nem volt vége a vendégkapus bravúr sorozatának, hiszen előbb Domokos 23 méteres bombáját öklözte a mezőnybe, de teljesítményére a koronát a 87. percben tette fel. Ekkor egy jobboldali támadás végén a vendégek játékosa Vincze könyökölte le Susztert a 16-oson belül. Vinczét azonnali piros lappal kiállította a játékvezető és jogos 11-est ítélt. A büntetőt Tóth végezte el, de lövését hatalmas bravúrral hárította a vendégek kapusa.

A rendes játékidő utolsó percében az egész mérkőzésen rendkívül agilisan futballozó Tóth állhatott ismét a kapussal szembe, és ekkor már nem hibázott: a kapus lábai között lőtte csapatunk negyedik gólját. (4:1)

A 92. percben saját maga harmadik, csapatunk ötödik találatát is megszerezhette volna Tóth, sajnso azonban egy mélységi labda után,  a 100%-os ziccerben kapu mellé gurított.

Egy nagyon jó iramú és színvonalú mérkőzést játszottak a csapatok. A vendégek dicséretére el kell mondani, hogy a tabellán elfoglalt helyezésük ellenére nagyon bátran, szervezetten és időnként jól futballozva megmutatták, hogy több van bennük, mint amit a helyezésük mutat. Sokáig sikerült megnehezíteniük csapatunk dolgát, de a második félidei kreatív játékunknak nem találták az ellenszerét, és ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést!

Természetesen jár a gratuláció csapatunknak a mutatott teljesítményért. A vendég Körösladányi MSK csapatának további sok sikert kívánunk!

Jövő héten újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, idegenben Taksonyban lépünk pályára.

HAJRÁ IVÁNCSA!