2020.12.08. 09:22

A helyzetkihasználáson is sok múlott, de (...)!

Vasárnap a Vác otthonába látogatott csapatunk. Ez már az őszi második forduló ,,visszavágója” volt, amikor is egy hatost gurítottunk ellenfelünknek, így várható volt, hogy a hazaiakat fűti a visszavágás vágya.

Hamar látható volt a két csapat stílusa közötti különbség. Míg a mieink a futballt helyezték előtérbe, hátulról építkezve szövögették támadásaikat, addig a hazaiak általában a kapusuk által hosszan előreívelt labdákkal próbálkoztak.
Az első 15 percben a kapuk nem forogtak veszélyben, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben viszont már közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, amikor is Domokos 22 méterről, ballal hatalmas lövést eresztett meg, ami csak centikkel kerülte el a hosszú felső sarkot.
Öt perccel később Domokos adott szenzációs labdát Vallejosnak, aki teljesen egyedül törhetett kapura, de mivel lelassított, egy csel után 15 méterről mellé lőtt.

A 29. perben úgy tűnt, hogy csapatunk megszerezi a vezetést, hiszen Cseszneki szabadrúgását az előrehúzódó Varga lőtte a hazaiak kapujába, de a partjelző lest jelzett (Vargától már nem először vesznek el így egy találatot), így maradt a 0:0.

Egy perc elteltével hitetetlen esetnek lehettünk szemtanúi: Egy szabad labdára Aradi és egy hazai játékos csúszott rá, amit játékosunk ért el előbb és továbbította tovább, míg ellenfele őt találta el (tegyük hozzá gyorsan, nem szándékosan)... A játékvezető a hazaiaknak ítélt szabadrúgást és Aradinak adott sárga lapot adott - No comment. Ennek, mint később kiderült, komoly jelentősége volt.

Egy perc múlva Aradi tálalt nagyszerűen a védők mögé beinduló Tóth elé, aki a kapuig roboghatott volna, de Koval hátulról lerántotta, de a piros lap elmaradt. A 39. percben a mérkőzés legcsúnyább jelenetét láthattuk, amikor Bonivárt hátulról páros lábbal csúszott rá Vallejosra, szerencsére játékosunk megúszta komolyabb sérülés nélkül, a hazaiak játékosa nagy megleeptésre maradhatott a pályán.

A félidő utolsó percében Vallejos forgatta meg ellenfelét, majd Csesznekit játszotta  meg a 16-osnál, akinek jól eltalált lövése egy védőben elakadt. Az első félidőben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, több alaklommal is közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de az I-re a pontot nem tudtuk feltenni. A hazaiak a kapunkra semmilyen veszélyt nem jelentettek, minőségi fölényünket keménységgel, néha durvasággal próbálták ellensúlyozni, amit jelez a négy kapott sárga lapjuk is (amiből Bonivártnál lehetett volna piros is), ennek ellenére vezetőedzőnket, Domján Attilát állította ki a játékvezető második sárgával, aki szóvá tette ezeket a belépőke (...)

A szünet után továbbra is csapatunk irányította a mérkőzést, nem sokat változott a játék képe.
Az 50. percben ismét közel jártunk a vezetés megszerzéséhez Vallejos révén, akit Domokos beadása talált meg 10 méterre a kaputól, de óriási helyzetből kapu mellé lőtt. Az 56. percben egy felívelt labdára Aradi és Szenes ugrott fel, vállal a levegőben ütköztek, Aradi elfejelte a labdát, majd harsant a síp. Érthetetlen módon Aradi ismét sárgát kapott (a játékvezető szerint könyöklésért), így mehetett zuhanyozni. Az eset következtében asszisztens edzőnk is sárga lapot kapott, aminek szintén lett még sajnos jelentősége...

A hazaiak emberleőnyben is a beadásokkal, beívelésekkel próbálkoztak, az egyik ilyen végén, egy felívelt szabadrúgást kapura csúsztatták, de Ordasi magabiztosan hárított.

Az emberhátrány ellenére csapatunk nem mondott le a győzelemről és a 62. percben ismét 100%-os helyzetbe kerültünk. Tóth két csel után adott ziccer labdát Gerának aki a kapujából kifutó Halasi fölött átemelte a labdát, de az elkerülte az üres kaput. A 70. percben a hazaiak is közel jártak a gólhoz. Egy szokásos előrerúgott hosszú indítás végén Ordasi és Fekecs egymásra várt, egy hazai támadó rástartolt a labdára, akit Fekecs testtel fellökött. Ekkor védőnk is megúszta egy sárgával, a 22 méteres szabadrúgás pedig kevéssel kerülte el a felső sarkot.

Az utolsó 20 percben becsülettel gyűrte egymást a két csapat, de komoly gólhelyzet egyik csapat előtt sem adódott. Egy kiállítás viszont még borzolta a vendégek idegeit a 90. percben, hiszen csapatunk asszisztens edzője, Bozai Attila is megkapta második sárga lapját, és kiállította a játékvezető, Akinek a látottak alapján nagyon finoman szólva, nem ez volt élete legjobb meccse!

A meccs összképe alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt is, a hosszabbítással együtt közel 40 percig emberhátrányban kellett játszanunk. Ennek ellenére a gyenge helyzetkihasználás a legfőbb oka annak, hogy nem sikerült mindhárom pontot megszereznünk.

A Vác csapatának sok sikert kívánunk a tavaszi folytatásra!

Szerdán újabb nehéz mérkőzés következik, hazai pályán fogadjuk az Újpest II. együttesét. Több játékosunkra biztosan nem számíthatunk sérülések illetve eltiltások miatt, ennek ellenére biztosra vehető, hogy csapatunk győzelemre fog játszani a 2020-as év utolsó mérkőzésén!

HAJRÁ IVÁNCSA!