2021.04.29. 13:05

A kötelező kipipálva!

Szerdán a 32. fordulóval folytatódott a bajnokság, ahol a Majos SE gárdája látogatott Iváncsára. Érdekes összecsapás elé néztünk, hiszen a tabella első helyezettje fogadta az utolsó helyen állót. Erre szokták mondani, hogy országos egyes, de tudjuk, hogy futballban már történtek csodák, ezért nem lehetett félvállról venni a mérkőzést.

Csapatunk a Varga Á. - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs(Fodor 65. p.) - Szellák (Schnierer 78. p.), Domokos, Cseszneki (Greksa 78. p.) - Suszter, Balogh (Gera 65. p.),Tóth (Horváth 80. p.) összeállítással próbálta meg az újabb három pont begyűjtését.

Rögtön a kezdés után egyértelművé vált, hogy a vendégek a biztos védekezésre fogják helyezni a hangsúlyt, hiszen mind a 11 játékosuk a saját térfelükön helyezkedett el. Talán ezért is volt váratlan, hogy az első lehetőség pont lőttük adódott: a 2. percben szépen végigvittek egy kontrát, de az utolsó passzt Aradi lefülelte.

Folyamatos nyomás alatt tartottuk a Majost és az első hazai lehetőségre sem kellett sokat várni. A 3. percben Madarász robogott el a szélen, beadását Balogh fejéről szedte le a vendégek kapusa.

 A 9. percben a vezetést is megszereztük! Cseszneki középre tekert szögletét egy vendég védő kifejelte, de Domokos habozás nélkül 23 méterről kapásból a felső sarokba bombázott - Ritkán látható, fantasztikus találat volt! (1-0)

Tíz percet sem kellett várni az újabb találatra, amikor is Cseszneki adott pontos labdát Tóthnak, lendületes támadónk betört a 16-oson belülre,megverte ellenfelét, aki már csak szabálytalanul tudta megállítani. A jogos büntetőt Cseszneki magabiztosan értékesítette. (2-0)

Pár perc múlva egy gyors átmenet végén négy a kettő ellen támadhattunk, aminek végén Balogh lövése suhant el a kapu mellett. A 28. percben egy kisjáték végén Domokos 25 méterről tüzelt, de a vendégek kapusa szögletre tolta a labdát. 10 perccel később Suszter indult be nagyszerűen, érkezett is a labda, de kicsit elhamarkodottan kapu mellé lőtt. Két perc múlva Madarász beadását pörgette mellé az érkező Balogh. A 44. percben már háromra növeltük az előnyt. Cseszneki ívelt pontrúgásból Aradi fejére, aki 13 méterről gyönyörűen bólintott a felső sarokba. (3-0)

Ezzel a találattal tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. A kérdés az volt, hogy a második félidőben sikerül-e újabb találatokat szerezni a nagyon szervezetten védekező ellenfél ellen.

A szünet után az első komoly lehetőségre 10 percet kellett várni, ekkor egy Suszter - Cseszneki - Tóth összjáték végén utóbbi egy csel utáni lövését védte bravúrral Genzler.

A második félidő derekán a vendégek legnagyobb lehetőségét láthattuk: a 61. percben, Pál M. kapott pontos beadást, de 12 méterről, jó helyzetből nem talált kaput.

A 73. percben egy Madarász - Gera kisjáték végén utóbbi pontosan gurított vissza az érkező Csesznekinek, akinek lövése kipattant a kapu előtt álló védőről. Két perccel később megszereztük a negyedik találatunkat! Suszter kapott remek indítást és 14 méterről okosan tekert a hosszú sarokba (fiatal támadónk a 35 ifi bajnoki gólja mellett, már a 4. felnőtt találatát érte el). (4-0)

A 80. percben egy keményen belőtt vendég szöglet pattant Aradi lábáról a kapunk mellé. Majd két perc múlva Aradi ugratta ki a védők mögé beinduló Gerát, de elkapkodta a lehetőséget és kapu mellé pörgetett.Az utolsó nagy lehetőség Madarász előtt adódott, aki egy nagyszerű Aradi indítás végén lefutotta az egész vendég védelmet, de 7 méterről a hosszú sarok mellé lőtt.

Amint a tabellán elfoglalt helyezések alapján várható volt, két teljesen eltérő játékstílusban és felfogásban futballozó csapatok mérkőzését láthattunk. Csapatunk az első perctől kezdve a rá jellemző támadójátékkal rukkolt elő, végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztos győzelmet aratva (a második félidei kicsit kényelmesebb játék ellenére is) a rendkívül szervezett, fegyelmezett és az utolsó sípszóig nagyon lelkesen küzdő Majos ellen. Természetesen csapatunknak jár a gratuláció az újabb győzelemért, amellyel továbbra is a tabella élén maradt! A Majos SE csapatának sok sikert kívánunk  a bajnokság további mérkőzéseire!

Sok idő nincs a sebek nyalogatására és az újabb mérkőzésre való felkészülésre, hiszen pár nap múlva, vasárnap egy kőkemény rangadót játszunk Monoron!