2019.10.29. 08:58

"A mérkőzések a pályán dőlnek el..."

Felnőtt csapatunk edzői stábja a következőképpen értékelte a hétvégi, Dunaharaszti elleni, be nem kalkulált pontvesztést: 

"Hétvégén a sereghajtó Dunaharaszti MTK otthonába látogattunk. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján egyértelműen mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de tudjuk, hogy a mérkőzések a pályán dőlnek el.

Jól előkészített talajon kezdődött a mérkőzés. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a hazaiak a biztos védekezést helyezték előtérbe, természetesen nem lemondva a kontra lehetőségekről. A kezdés pillanatától magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ennek ellenére a mérkőzés első komoly helyzete a hazaiak előtt adódott, de Prokop szerencsére magabiztos volt a kapuban. Néhány perc múlva Vallejos két csel után lőtt hatalmas felső lécet 17 méterről, majd mindkét oldalon voltak kisebb nagyobb lehetőségek.

Az első gólra 36 percet kellett várni. Ekkor egy Vallejos-Domokos-Vallejos összjáték után utóbbi lőtt a hosszú sarokba. (0:1)

Sajnos nem sokat késett a Dunaharaszti válasza, hiszen a 41. percben egy bal oldali lövést Prokop még kiütött de az érkező Nicsenkó közelről belőtte a kipattanót. (1:1)

A szünet után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk és folyamatos nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot. Több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, de nem volt meg bennünk a gyilkos ösztön, ráadásul a Dunaharaszti ritka kontráiban is benne volt a veszély. A helyzetek ellenére gól már nem született és a látottak alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Amint előzetesen vártuk, azt kaptuk a hazaiaktól, akik nagyon szervezetten, harcosan, egymást kisegítve, folyamatosan 8-9 emberrel védekeztek és a megszerzett labdákból veszélyesen kontráztak, és így teljesen megérdemelten szerezték meg a számukra nagyon fontos egy pontot. Hiába játszottunk végig fölényben, sajnos  csapatunkban nem volt meg az ilyen mérkőzések megnyeréséhez szükséges kellő átütőerő, és hiányoztak azok az egyéni kreatív megoldások, ami egy ilyen, a kapuja elé betömörülő ellenfél feltöréséhez szükséges.

Fájó, hogy pontokat veszítettünk, de a látottak alapján nem érdemeltünk győzelmet!

Vasárnap újabb kemény mérkőzés vár csapatunkra, amikor hazai pályán a Dabas-Gyón gárdáját fogadjuk!"