2020.02.19. 17:46

A sok hiányzó ellenére, újabb bíztató találkozót játszottunk!

Kedd este újabb felkészülési mérkÅ‘zést játszottunk, ezúttal idegenben a MOL Fehérvár II. ellen. Sajnos több játékosunk is hiányzott különbözÅ‘ okok miatt (Balogh, Szellák, Király, Szauter, Hujber, Nagy, Vallejos), ennek ellenére nem változtattunk a játékstílusunkon.

A következÅ‘ összeállításban kezdtünk: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki (Schnierer J. 82.p) - Tóth (Lakakisz 82 p.), Killer (Nyúl 75 p.), Zabari

A hazai csapat a mérkÅ‘zés kezdetétÅ‘l megpróbálta nyomás alá helyezni csapatunkat, de ez különösebb problémát nem okozott, mivel jól működött a játékfelépítésünk. Magabiztosan, pontosan futballoztunk, aminek köszönhetÅ‘en a vezetést is megszereztük. Egy formás baloldali támadás végén Fekecs mértani passzát Tóth Z. magabiztosan értékesítette. (0:1)

Továbbra is a mi akaratunk érvényesült, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a szervezett játékunkkal. A legfÅ‘bb veszély a házigazdák pontrúgásaiban volt, ezek közül a legveszélyesebb a 30. perc tájékán volt, amikor Zsóri 23 méteres szabadrúgását védte magabiztosan Prokop. A játék felépítésünk és szervezésünk az elsÅ‘ félidÅ‘ során jól működött, de a támadás befejezéseink nem voltak elég hatékonyak, ezért hiába kerültünk többször is az ellenfél védelme mögé, pontatlanság vagy a nem megfelelÅ‘ döntés miatt nem tudtunk újabb gólt elérni.

Jó tempóban folytatódott a második félidÅ‘ is. Az elsÅ‘ 10 perc kiegyenlített játéka után, a hazai csapat került fölénybe és birtokolta többet a labdát, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani (ebben az idÅ‘szakban is a pontrúgásaikban volt a legnagyobb veszély), igaz ekkor mi sem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára. Folyamatos cserékkel frissítettek, aminek a 80. percben meg is lett az eredménye, egy szöglet után. (1:1)

Az utolsó 10 percben még mindkét csapat megpróbálta a saját javára eldönteni a mérkÅ‘zést, de gól már nem született, így maradt az 1:1-es végeredmény.

A mérkÅ‘zés jól szolgálta csapatunk felkészülését, hiszen egy jól felkészített, sokat futó csapattal találkoztunk, és az egész meccsre egy pörgÅ‘s, jó tempójú és színvonalú játék volt jellemzÅ‘, ahol a kemény párharcoktól sem riadtak vissza a csapatok, de ez egyetlen alkalommal sem ment át durvaságba!

A szűkebb keretünk miatt szinte minden felnÅ‘tt játékosunk 90 perces terhelést kapott, így lemérhettük és a játékosok is saját bÅ‘rükön érezhették, hogy ki milyen állapotban van két és fél héttel a bajnoki rajt elÅ‘tt.

A MOL Fehérvár csapatának sok sikert kívánunk a bajnokságra!

(Borítókép: twimg.com)