2020.09.10. 11:23

"Akár győztesen is távozhattunk volna!"

"Szerdán már a 9. forduló mérkÅ‘zéseire került sor. Csapatunk idegenbe, Kozármislenybe látogatott.

A hazai szakvezetés a bajnokság elÅ‘tt a dobogós helyek egyikét tűzte ki célul, és ennek megfelelÅ‘en meg is erÅ‘sítették csapatukat. Az eddig lejátszott mérkÅ‘zések után a 7. helyet foglalták el a tabellán, 3 gyÅ‘zelem és 4 döntetlen mellett csak egyetlen alkalommal hagyták el vesztesen a pályát, ez mindenképpen figyelmeztetÅ‘ volt számunkra. Tisztában voltunk vele, hogy a Kozármisleny is a támadó futballt részesíti elÅ‘nybe, akárcsak a mi csapatunk, ezért egy sokgólos mérkÅ‘zésre volt kilátás.

A mérkÅ‘zésre kilátogató 400 nézÅ‘ elÅ‘tt csapatunk a következÅ‘ összeállításban lépett pályára: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Cseszneki 53.perc ) - Pribék, Domokos, Hujber - Tóth, Balogh (Gera 53.perc), Csaba (Villám 80. perc).

A kezdÅ‘ sípszótól magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és nem is kellett sokat várni az elsÅ‘ lehetÅ‘ségre. A 9. percben Tóth kergette Å‘rületbe a hazai védÅ‘ket, középre gurítására Csaba D. érkezett, de lövése elakadt egy hazai védÅ‘ben. Pár perccel késÅ‘bb Fekecs beadására érkezett Balogh, de az utolsó pillanatban ki tudták elÅ‘le csúsztatni a labdát. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be, amibÅ‘l az elsÅ‘ veszély a 22. perben volt. Ekkor a hazaiak támadója kapott jó indítást (amihez kellett Aradi elcsúszása is), de Varga nyomása mellett fölé lÅ‘tték a játékszert (...)

(...) Ezt követÅ‘en újra a mi perceink következtek. ElÅ‘bb egy Hujber-Tóth összjáték végén utóbbi kemény, lapos beadásába nyúlt bele úgy a menteni igyekvÅ‘ védÅ‘, hogy lábáról a felsÅ‘ lécre pattant a labda. A 30. percben a mérkÅ‘zés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul. Ekkor Madarász remekül kanyarított középre, ahol Balogh tisztán, senkitÅ‘l sem zavartatva, 4 méterrÅ‘l fejelhetett kapura, de a hazaiak kapusa ritkán látható bravúrral hárított.

A hajrához közeledve, 10 perccel a félidÅ‘ vége elÅ‘tt egy hazai bedobás utáni szép kényszerítÅ‘ végén Túri került helyzetbe, de szögbÅ‘l leadott lövése elkerülte a kaput. Két perccel késÅ‘bb Aradi járt közel a gólhoz, amikor Tóth szögletébÅ‘l kapu mellé fejelt.

A második félidÅ‘t a hazaiak kezdték jobban és a 49. percben a vezetést is megszerezték. Egy szöglet után Füredi tisztán fejelhetett, a labda Prokopot is érintve került a kapunkba. (1:0)

 Néhány perc múlva kettÅ‘s cserére határoztuk el magunkat, de mire Cseszneki és Gera pályára léphetett volna, újabb gólt kaptunk.

Egy hazai kontra végén Kirchner vezethette rá a labdát Prokopra, el is gurította kapusunk mellett a labdát, ami a kapufáról újra elé került, majd önzetlenül az érkezÅ‘ Szabó elé passzolt, aki közelrÅ‘l nem hibázott. (2:0)

Ekkor jelentÅ‘s hátrányba kerültünk, ráadásul a hazaiak lendületbe jöttek és két alkalommal, pontrúgások után, közel jártak a harmadik találathoz is. Miután sikerült átvészelnünk ezeket a meleg pillanatokat, újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és a 62. percben Domokos 20 méteres átlövésével vissza is jöttünk a mérkÅ‘zésbe. (2:1)

Mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított, ezért lüktetÅ‘ volt a mérkÅ‘zés. A 68. percben egy szöglet utáni felszabadításunk rövidre sikerült, amibÅ‘l 13 méterrÅ‘l lÅ‘ttek fölé a hazaiak, majd Cseszneki kapott jó indítást, lövését csak kiütni tudta a hazaiak kapusa, a labda Gera elé került, de hosszan vette át a labdát, így odalett a lehetÅ‘ség.

Egy perccel késÅ‘bb Cseszneki szögletébÅ‘l Varga fejelt kapura, de a hazai hálóÅ‘r bravúrral tornázta ki a labdát a felsÅ‘ sarokból. A szögletbÅ‘l szinte megismétlÅ‘dött az elÅ‘bbi koreográfia. Ismét Cseszneki adta be, ismét Varga fejelt, a kapus ismét hárított, de a kipattanót Aradi bevarrta, ezzel sikerült az egyenlítés. (2:2)

A gól után mindkét csapat megpróbálta a maga javára eldönteni a mérkÅ‘zést, amihez meg is volt a lehetÅ‘ség a kapuk elÅ‘tt.

ElÅ‘bb a 82. percben mi jártunk közel a gólhoz, amikor egy formás jobboldali támadás végén Madarász gurított középre, Hujber tisztán lÅ‘hetett 13 méterrÅ‘l, de a hazai kapus védte a lövést.

A 88. percben a hazai cserecsatár, Juhász kapott jó indítást, de emelése a kapu fölé szállt, ezzel maradt a döntetlen.

Amint várható volt, két nagyon jól felkészített csapat feszült egymásnak, és a kilátogató szurkolók jól szórakoztak. Az elsÅ‘ félidÅ‘ben a mi akaratunk érvényesült: Domináltunk, irányítottuk a mérkÅ‘zést, de sajnos a támadásaink befejezéseiben nem voltunk elég hatékonyak, ezért nem tudtunk vezetést szerezni. Ekkor a hazaiak csak néhány kontrával tudtak veszélyeztetni.

A második félidÅ‘t egyértelműen a Kozármisleny kezdte jobban, két gólos vezetésre is szert tudtak tenni, és a levegÅ‘ben lógott a harmadik találat is, ami valószínűleg eldöntötte volna a mérkÅ‘zést is.

Domokos találatával visszajöttünk a mérkÅ‘zésbe és meg volt a lehetÅ‘ségünk a vezetés megszerzésére is, és akár gyÅ‘ztesen is távozhattunk volna. Azonban a mérkÅ‘zés egészét tekintve a döntetlen igazságosnak mondható. Csapatunk ismét megmutatta, hogy hatalmas mentális erÅ‘vel rendelkezünk, és ebben a bajnokságban már nem elÅ‘ször sikerült hátrányból felállnunk!

Értékes pontot szereztünk egy nagyszerű csapat otthonában, akiknek sok sikert kívánunk a bajnokság további mérkÅ‘zéseire!

Csapatunknak pedig újra jár a dicséret, hiszen ismét bebizonyítottuk, hogy még két gólos hátránynál sem szabad bennünket temetni!

Vasárnap hazai pályán csúcsrangadó következik, hiszen közvetlen üldözÅ‘nket, a tabella második helyén álló Ferencváros II. gárdáját fogadjuk!" - Bozai Attila

(Borítókép: Kozármisleny FC Facebook, Fotó: Csobán Róbert)