2020.09.10. 11:23

"Akár győztesen is távozhattunk volna!"

"Szerdán már a 9. forduló mérkőzéseire került sor. Csapatunk idegenbe, Kozármislenybe látogatott.

A hazai szakvezetés a bajnokság előtt a dobogós helyek egyikét tűzte ki célul, és ennek megfelelően meg is erősítették csapatukat. Az eddig lejátszott mérkőzések után a 7. helyet foglalták el a tabellán, 3 győzelem és 4 döntetlen mellett csak egyetlen alkalommal hagyták el vesztesen a pályát, ez mindenképpen figyelmeztető volt számunkra. Tisztában voltunk vele, hogy a Kozármisleny is a támadó futballt részesíti előnybe, akárcsak a mi csapatunk, ezért egy sokgólos mérkőzésre volt kilátás.

A mérkőzésre kilátogató 400 néző előtt csapatunk a következő összeállításban lépett pályára: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Cseszneki 53.perc ) - Pribék, Domokos, Hujber - Tóth, Balogh (Gera 53.perc), Csaba (Villám 80. perc).

A kezdő sípszótól magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és nem is kellett sokat várni az első lehetőségre. A 9. percben Tóth kergette őrületbe a hazai védőket, középre gurítására Csaba D. érkezett, de lövése elakadt egy hazai védőben. Pár perccel később Fekecs beadására érkezett Balogh, de az utolsó pillanatban ki tudták előle csúsztatni a labdát. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be, amiből az első veszély a 22. perben volt. Ekkor a hazaiak támadója kapott jó indítást (amihez kellett Aradi elcsúszása is), de Varga nyomása mellett fölé lőtték a játékszert (...)

(...) Ezt követően újra a mi perceink következtek. Előbb egy Hujber-Tóth összjáték végén utóbbi kemény, lapos beadásába nyúlt bele úgy a menteni igyekvő védő, hogy lábáról a felső lécre pattant a labda. A 30. percben a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul. Ekkor Madarász remekül kanyarított középre, ahol Balogh tisztán, senkitől sem zavartatva, 4 méterről fejelhetett kapura, de a hazaiak kapusa ritkán látható bravúrral hárított.

A hajrához közeledve, 10 perccel a félidő vége előtt egy hazai bedobás utáni szép kényszerítő végén Túri került helyzetbe, de szögből leadott lövése elkerülte a kaput. Két perccel később Aradi járt közel a gólhoz, amikor Tóth szögletéből kapu mellé fejelt.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és a 49. percben a vezetést is megszerezték. Egy szöglet után Füredi tisztán fejelhetett, a labda Prokopot is érintve került a kapunkba. (1:0)

 Néhány perc múlva kettős cserére határoztuk el magunkat, de mire Cseszneki és Gera pályára léphetett volna, újabb gólt kaptunk.

Egy hazai kontra végén Kirchner vezethette rá a labdát Prokopra, el is gurította kapusunk mellett a labdát, ami a kapufáról újra elé került, majd önzetlenül az érkező Szabó elé passzolt, aki közelről nem hibázott. (2:0)

Ekkor jelentős hátrányba kerültünk, ráadásul a hazaiak lendületbe jöttek és két alkalommal, pontrúgások után, közel jártak a harmadik találathoz is. Miután sikerült átvészelnünk ezeket a meleg pillanatokat, újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és a 62. percben Domokos 20 méteres átlövésével vissza is jöttünk a mérkőzésbe. (2:1)

Mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított, ezért lüktető volt a mérkőzés. A 68. percben egy szöglet utáni felszabadításunk rövidre sikerült, amiből 13 méterről lőttek fölé a hazaiak, majd Cseszneki kapott jó indítást, lövését csak kiütni tudta a hazaiak kapusa, a labda Gera elé került, de hosszan vette át a labdát, így odalett a lehetőség.

Egy perccel később Cseszneki szögletéből Varga fejelt kapura, de a hazai hálóőr bravúrral tornázta ki a labdát a felső sarokból. A szögletből szinte megismétlődött az előbbi koreográfia. Ismét Cseszneki adta be, ismét Varga fejelt, a kapus ismét hárított, de a kipattanót Aradi bevarrta, ezzel sikerült az egyenlítés. (2:2)

A gól után mindkét csapat megpróbálta a maga javára eldönteni a mérkőzést, amihez meg is volt a lehetőség a kapuk előtt.

Előbb a 82. percben mi jártunk közel a gólhoz, amikor egy formás jobboldali támadás végén Madarász gurított középre, Hujber tisztán lőhetett 13 méterről, de a hazai kapus védte a lövést.

A 88. percben a hazai cserecsatár, Juhász kapott jó indítást, de emelése a kapu fölé szállt, ezzel maradt a döntetlen.

Amint várható volt, két nagyon jól felkészített csapat feszült egymásnak, és a kilátogató szurkolók jól szórakoztak. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült: Domináltunk, irányítottuk a mérkőzést, de sajnos a támadásaink befejezéseiben nem voltunk elég hatékonyak, ezért nem tudtunk vezetést szerezni. Ekkor a hazaiak csak néhány kontrával tudtak veszélyeztetni.

A második félidőt egyértelműen a Kozármisleny kezdte jobban, két gólos vezetésre is szert tudtak tenni, és a levegőben lógott a harmadik találat is, ami valószínűleg eldöntötte volna a mérkőzést is.

Domokos találatával visszajöttünk a mérkőzésbe és meg volt a lehetőségünk a vezetés megszerzésére is, és akár győztesen is távozhattunk volna. Azonban a mérkőzés egészét tekintve a döntetlen igazságosnak mondható. Csapatunk ismét megmutatta, hogy hatalmas mentális erővel rendelkezünk, és ebben a bajnokságban már nem először sikerült hátrányból felállnunk!

Értékes pontot szereztünk egy nagyszerű csapat otthonában, akiknek sok sikert kívánunk a bajnokság további mérkőzéseire!

Csapatunknak pedig újra jár a dicséret, hiszen ismét bebizonyítottuk, hogy még két gólos hátránynál sem szabad bennünket temetni!

Vasárnap hazai pályán csúcsrangadó következik, hiszen közvetlen üldözőnket, a tabella második helyén álló Ferencváros II. gárdáját fogadjuk!" - Bozai Attila

(Borítókép: Kozármisleny FC Facebook, Fotó: Csobán Róbert)