2017.11.18. 20:07

Alaposan megnehezítettük a bajnokaspiráns dolgát!

A kispadról eltiltott Domján Attila a Dániel - Szauter, Aradi, Kertai, Fekecs - Imrik (Büki, 79.), Pribék - Majláth (Berényi, 75.), Folmer, Cseszneki (Mag, 89.) - Balogh L. kezdÅ‘ tizenegynek szavazott bizalmat a szezon elÅ‘tt az NB II-be való feljutást egyértelmű célként kitűzÅ‘ pécsiek otthonában. A találkozón jól kezdtek a vendéglátók, hiszen hamar a kapujukhoz szegezték az elsÅ‘ játékrészben kissé talán idegesen futballozó ellenfelüket. Csapatunk ugyanakkor hátul jól állt a lábán, többször is "hÅ‘siesen" vetÅ‘dtek bele védÅ‘ink a hazai lövésekbe, és amikor már minden veszve volt, a szerencse is mellettünk állt, mint például Wittrédi kapufájánál.

A PMFC-fölényt hozó elsÅ‘ 45 perc után nem is kezdÅ‘dhetett volna rosszabbul számunkra a második, hiszen a becsúszó Aradi ellen a 46. percben befújt egy büntetÅ‘t Szommer Attila játékvezetÅ‘: A tizenegyest Wittrédi magabiztosan értékesítette. (1-0)

Ezt követÅ‘en azonban hatalmas fordulatnak lehetett szemtanúja a közel 600 fÅ‘s nézÅ‘sereg, hiszen Balogh révén az elsÅ‘ ellentámadásból elÅ‘bb egyenlíthettünk volna, a góllövÅ‘lista vezetÅ‘je azonban átemelte ugyan GÅ‘cze kapust, de löbbölése a kapufáról kifelé jött. A következÅ‘ lehetÅ‘ségbÅ‘l már betaláltunk: Imrik élesen középre lÅ‘tt szögletére Aradi remek ütemben érkezett, és a bizonytalankodó hazai kapusnak is köszönhetÅ‘en közelrÅ‘l kiegyenlített. (1-1)
(...) Két perccel késÅ‘bb pedig valóságos 'sokként' érte a hazaiakat, Imrik távoli, hajszálpontos lövése, ami szintén a hálóba kötött ki! (1-2)

Hátrányban természetesen rákapcsolt a PMFC, és nem sokkal késÅ‘bb az egyenlítés is összejött ellenfelünknek, amikor is a játékvezetÅ‘ akár jogosan, akár nem, de befújt egy újabb büntetÅ‘t: Wittrédit persze nem zavartatta magát, és egalizált! (2-2)

A folytatásban mentek elÅ‘re a hazaiak becsülettel a vezetÅ‘ találatért, ugyanakkor Berényi és Balogh elÅ‘tt igen komoly lehetÅ‘ségeink adódtak, hogy újabb gólt szerezzünk - Különösen Berényi erÅ‘s fejesénél, ahol csak GÅ‘cze kapus hatalmas bravúrja mentette meg a pécsieket!

Mivel védelmünk jól állt a sarkán, amikor pedig kellett, Dániel is bemutatott egy szép védést egy hazai szöglet után, maradt a döntetlen!

A második félidÅ‘ben egy különösen élvezetes találkozón méltó ellenfelei voltunk a Pécsnek!

PMFC - Iváncsa KSE 2-2 (0-0)

GólszerzÅ‘k: Wittrédi (46. és 63. - mindkettÅ‘t büntetÅ‘bÅ‘l) illetve Aradi (55.), Imrik (57.)

HAJRÁ IVÁNCSA!