2020.08.24. 15:35

Az ötödik forduló után is 100%-osan!

"Vasárnap a tabella 3. helyén álló ESMTK otthonába látogattunk, így egy igazi rangadó elé néztünk. Több hiányzónk is volt, Pribékre, Vallejosra és Greksára sem számíthattunk ezen a fontos mérkőzésen, ennek ellenére kellő önbizalommal utaztunk a fővárosba.

Csapatunk a  Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Domokos, Villám (Szellák 62. perc), Gera (Szauter 87.perc) - Cseszneki (Csaba D.86.perc), Balogh, Tóth összeállításban lépett pályára az idegenbeli bravúr reményében.

Az első 8-10 perc kiegyenlített játékot hozott, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását. A hazai csapat több alkalommal is megpróbált magasan letámadni, de ez nem okozott különösebben nagy gondot (egy alkalom kivételével, amikor is Prokop kicsit könnyelmű volt).

Az első komolyabb hazai próbálkozásra 15 percet kellett várni, ekkor egy 22 méterről megeresztett lövés szállt a kapunk fölé. A másik oldalon Domokos 20 méteres lövését védte a hazaiak kapusa, majd néhány perc múlva az első félidő védését mutatta be a hazai hálóőr, amikor egy szép összjáték végén Cseszneki 13 méteres löketét tolta ki hatalmas bravúrral a felső sarokból.

Magabiztosan futballoztunk, uraltuk a mérkőzést és sokszor sikerült az ellenfél védelme mögé kerülnünk, de a befejezések nem voltak elég  pontosak... Vagy ha sikerült is lőnünk, mindig volt egy blokkoló ellenfél.

A 28.percben egy jobboldali beadásunk ment a felsőlécről az alapvonalon túlra. Pár perccel később egy formás baloldali támadás végén Balogh lövését blokkolták az utolsó pillanatban. Közben a hazaiak kontrákkal próbálkoztak, de nem tudtak közel kerülni a kapunkhoz, inkább távoli lövésekkel kísérleteztek. A félidő hajráját megnyomta csapatunk, kétszer is fejjel veszélyeztettünk. Előbb Fekecs beadását fejelte mellé Balogh, majd Madarász beadását Tóth bólintotta fölé. Három  perccel a szünet előtt ismét Tóth veszélyeztetett, két védőt is megforgatott, de lövése az ötösön álló védőről kipattant.

A játékot tekintve a második félidő ott folytatódott, ahol az első félidő abbamaradt. Továbbra is a mi akaratunk érvényesült, folyamatosan nálunk volt a labda és rengeteg formás támadást vezettünk, de arra a bizonyos I-re a pontot nem tudtuk feltenni.

A 49. percben Domokos 16 méteres lövése akadt el a betömörülő védőkben, majd néhány perc múlva egy kisjáték végén lőtt Balogh 10 méterről, de a védők ismét blokkolták a lövést. Egy perc múlva Tóth beadását lőtte kevéssel kapu mellé Cseszneki. A 60. percben Cseszneki szögletét Aradi centikkel fejelte mellé, majd Gera beadása suhant el Balogh előtt...

A 65. percben Cseszneki 16 méteres lövése pattant a védőkről szögletre, a pontrúgás után Balogh fejese milliméterekkel kerüli el a felső sarkot, majd Aradi kapura tartó fejese jött ki egy védő fejéről. Pár perc múlva Gera egy 40 méteres labdavezetés végén lőtt a hosszú sarok mellé.

Szinte hihetetlen volt, hogy ennyi helyzetből sem tudtunk betalálni, és ahogy a futballban már sokszor előfordult, itt is megtörtént. A 79. percben egy középpályás labdavesztést követően a hazaiak támadója betört a 16-oson belülre ahol ütközött Vargával. A játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Boda állt, de félmagas lövését Prokop hatalmas bravúrral hárította.

Két perc múlva ismét közel jártunk a gólhoz, ekkor Tóth beadását Balogh fejelte kapura, de egy gólvonalon álló védő mentett.

A 81. percben csapatunk is büntetőhöz jutott, mivel Aradit lökték ki a labda alól. Az ítélet végrehajtó Balogh volt, magabiztosan helyezett a hálóba. (0:1)

Öt perccel a vége előtt végleg eldőlhetett volna a mérkőzés, ekkor Cseszneki pontrúgását követően Aradi fejelt az alsó sarokba, de mivel az egyik, lesen álló játékosunk még megpróbált beleérni (nem sikerült neki és egyetlen ellenfelet sem zavart meg ezzel...), ezért a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

Az utolsó pár percben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, próbálták minél előbb a kapunk elé juttatni a labdát, de sikerült megőrizni az egy gólos előnyünket.

A mérkőzéstől azt kaptuk amit vártunk. Egy jól összerakott, szervezett, a saját térfélen kevés kockázatot vállaló ellenféllel találkoztunk, akik főleg az első félidőben megpróbáltak magasan védekezni.. Csapatunk a ránk jellemző játékstílusban futballozott, végig domináltunk és nagy labdabirtoklási fölényben voltunk. Sokszor sikerült megbontanunk az ellenfél védekezését, és ebből adódóan már korábban is megszerezhettük volna a vezetést, de a befejezések pontatlansága, vagy a hazaiak önfeláldozó játéka miatt, ez nem sikerült. Kevésen múlott, hogy a futball megbüntessen bennünket, hiszen a játék képe alapján teljesen váratlanul meccslabdához jutottak a hazaiak, de Prokop hatalmas bravúrjának köszönhetően továbbra is a győzelemért szállhattunk harcba az utolsó 10 percben, ami végül sikerült is!

Nagy gratuláció jár csapatunknak az idegenbeli bravúr miatt, hiszen egy jó csapatot sikerült két vállra fektetnünk!

Az ESMTK csapatának további sok sikert kívánunk! Csapatunk pedig készül a szerdai, cseppet sem könnyűnek ígérkező Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésre, ami szintén 17.30-kor fog kezdődni!