2023.05.16. 00:18

BAJNOKCSAPAT!

Már múlt héten, Kecskeméten ünnepelhettünk volna, a négypontnyi pontlevonás következtében azonban bajnoki döntőhöz érkeztünk, ahol az első a második helyezettel csapott össze, nevezetesen a mieink a Hódmezővásárhely ellen, hazai környezetben. A matek egyszerű: ha legalább ikszelünk idei legfőbb vetélytársunkkal szemben, abban az esetben behozhatatlan előnyre tehetünk szert, és még az utolsó forduló előtt bajnokoknak mondhatjuk magunkat, míg esetleges vereség esetén győztesen szükségeltetik elhagynunk a játékteret jövő hétvégén Dabason az elsőség megkaparintása jegyében. Berendezkedhettünk volna a döntetlenre is, azonban az odavágón elszenvedett peches fiaskót követően bőven akadt törlesztenivalónk jelenlegi ellenfelünkkel szemben, no meg persze milyen szép is lenne iváncsai publikum előtt ünnepelni a bajnoki címet… és így is lett!

 

Szakadó esőben, nehéz pályán kellett helytállniuk a feleknek, ahol a mieink megmutatták: nem véletlenül jutottunk el idáig. A zord időjárás dacára domináns futball és kombinatív játék jellemezte a mieinket, a szemrevaló futball pedig helyzetekkel is párosult. A 32. minutumig kellett várni az első találatra, ekkor egy baloldali lapos beadás végén Vallejohoz került labda, aki némi lövőcsel és igazítás után pazarul lőtt a hosszúba. 1:0.

 

Noha a Hódmezővásárhelynek is akadtak helyzetei, ezek jóformán apróbb megingások révén jöttek össze — illetve amikor a játékvezető könnyű sípja tudott befolyásoló tényezőként hatni. Egy ilyen ítéletnek köszönhetően egalizálni is tudtak a vendégek, amikor a 41. percben egy oldalszabadrúgást Vladul Stefan váltott fejjel gólra. 1:1, ezzel az állással következhetett a szünet.

 

A második félidőre kiérvén élesen kezdtünk, sőt, mi több, bő öt perccel az újrakezdés után ismételten betaláltunk. Megintcsak Vallejos volt a főszereplő, aki 35 méterről bődületes, szitálós/csapódós gólt vert Deczki Máté hálójába. 2:1!

 

Innentől pedig már nem volt megállás! Sínen érezhettük magunkat, védekezésünk stabilnak bizonyult, támadójátékunk olajozottan működött, és végül a 80. és a 85. percben belső védőink által be is biztosítottuk a győzelmet. Előbb Nyul vette be közvetlen közelről a ketrecet, majd pedig szögletből, Kovács Sándor elegáns sarkazására érkezett Aradi Csaba, aki fejjel késztette kapitulálásra a teljes ‘vásárhelyi védelmet. 4:1, ezzel pedig el is dőlt a párharc.

 

Egy kiváló, kiegyensúlyozott szezon tökéletes zárása volt a vasárnapi derbi, ahol a szurkolók hazai és vendégoldalon is szép számban képviseltették magukat és lehettek szemtanúi az iváncsai csodának! Óriási gratuláció a játékosoknak, a szakmai stábnak és minden olyan személynek, aki valamilyen módon hozzátett a csapat sikerességéhez! A munka azonban nem áll meg, ugyanis még van egy tét nélkülinek látszó utolsó forduló, amely cseppet sem mondható tét nélkülinek, hiszen a hétvégi, Dabas elleni csata amolyan főpróbaként is hathat a feljutásért megvívandó osztályozó mérkőzésekig.

 

 

Iváncsa KSE — Hódmezővásárhelyi FC 4:1

Gsz.: Vallejos (2), Nyul, Aradi

 

 

Hajrá Iváncsa!