2018.10.27. 01:02

Bozai Attilával beszélgettünk

Csapatunk másodedzőjét, Bozai Attilát kérdeztük. Szó volt múltról, jelenről, és természetesen a jövőről.

1. Röviden értékelnéd az elmúlt idényben szerzett bronzérmet?

A csapatot nyáron vettük át Masinka Lászlótól, aki nagyon jó munkát végzett, de azt is tudtuk, hogy az Nb3 más kávéház lesz. Emiatt a heti edzésszámot  is megemeltük a korábbiakhoz képest. Kicsit későn állt össze a végleges keret, és talán ennek is betudható volt a gyengébb kezdés. Ennek ellenére egy nagyszerű őszt produkáltunk, és a szezon előtt kitűzött célt, a bennmaradást már tulajdonképpen teljesítettük. Újabb célokat tűztünk ki magunk elé, szerettünk volna az első ötben végezni, de ekkor még senki sem gondolt a dobogóra. Jól kezdtük a tavaszt, rangadókat sikerült nyernünk idegenben(Tiszakécske, Dunaújváros), és ez hatalmas lökést adott a csapatnak. Sikerült egy 20 meccses veretlenségi szériát produkálnunk, és ennek az eredményeként a helyi labdarúgás eddigi legnagyobb eredményét értük el azzal, hogy bronzérmesek lettünk.

2. Hogyan látod a keret nyári átalakulását? (távozók-érkezők, erősödtünk-e szerinted? ... )

Nyáron célunk volt a csapat további erősítése mivel néhány poszton nem volt megfelelő konkurencia, mindezt persze a csapat gerincének megtartásával. Ez sajnos nem minden hiányposztra oldódott meg.

3. alán ennek is köze lehet ahhoz, hogy gyengébb eredményekkel kezdtük a szezont?

A nyári felkészülés bizakodásra adott okot, ennek ellenére a szezon kezdet valóban gyengébbre sikerült a vártnál. A tavalyi jó szereplés után megnőtt a csapat ázsiója, és már nem egy falusi kiscsapatként kezeltek bennünket az ellenfelek, hanem rang volt legyőzni az Iváncsát. Sajnos nem haraptunk úgy mint az előző szezonban, és gyorsan belefutottunk néhány váratlan pofonba. Ez megtépázta az önbizalmunkat, de arra jó volt, hogy ismét leszálltunk a földre és a korábban látott alázattal elkezdtünk egymásért küzdeni.

4. Kilábalt a csapat a gödörből?

A csapat ismét jó irányba indult el, hiszen 5 meccsen 4 győzelem mellett, egy döntetlent ért el. Sajnos a hétvégi Kozármisleny elleni mérkőzésre nagyon megfogyatkoztunk, és olyan játékosok hiányoztak, akik fazont tudnak adni a támadójátékunknak. Gyorsan hozzáteszem, nem csak emiatt veszítettünk.

5. Az élen álló csapatokkal játszunk, Jön a megyei rangadó a PSAE ellen, majd a szegedi csapatok, a listavezető Szentlőrinc... Milyen előjelekkel megyünk bele ezekbe a mérkőzésekbe?

A hátralévő négy őszi, és egy előrehozott tavaszi mérkőzés nagyon keménynek ígérkezik, hiszen a tabella jelenlegi első öt helyezettjével játszunk. Most kell megmutatnunk, hogy hova is tartozunk, a tabella első vagy második felébe. Csapatunk képes bárkit legyőzni, de sajnos az ellenkezőjét is bizonyítottuk idén. Hétvégén a megyei rangadóval kezdjük a sorozatot egy jó formában lévő Dunaújváros ellen, ami kőkemény ütközet lesz, de állunk elébe. Sajnos sérültjeink továbbra sem állnak a csapat rendelkezésére, Cseszneki eltiltása viszont lejárt.

6. Végezetül ami biztos minden drukkert érdekel - Hova várható szerinted a csapat szezon végén?

A csapatot játéktudása alapján az első nyolcba várjuk, és természetesen a kupában is szeretnénk minél tovább jutni. Remélem sok örömet szerzünk még ebben a szezonban lelkes szurkolóinknak!