2018.12.06. 08:45

Búcsú a Magyar Kupától!

NB1-es ellenfelünk ellen ezúttal sem játszhatott a sérült Balogh László és Fekecs Dávid. Nélkülük a következő összeállításban kezdtünk: Dániel - Kertai, Huszty, Aradi, Madarász, Szauter (Berényi, 58.), Pribék, Büki, Cseszneki, Folmer (Bartha, 76.), Varga B. (Kovács D., 88.) (Nem lépett pályára: Bognár B., Illés Á., Szántó).

Sajnos az első percekben látszott, hogy megilletődött a csapat, ezt pedig a vasiak kíméletlenül ki is használták! Előbb, a 10. percben Grumic Miroslav lepte meg egy jó húsz méteres szabadrúgással Dániel kapust, majd Jagodics Márk gondolt egyet és mintegy 26 méterről kíméletlenül nagy gólt lőtt a jobb felsőbe. A második szombathelyi találat után aztán alig telt el 3 perc, és máris újabb gólt lőtt a Haladás: Grumic ezúttal közelről volt eredményes.

A három gól láthatóan sokkolta a szép számban kilátogató nézősereget is. Sokan közülük talán már végleg lefutottnak gondolták ekkor a találkozót...

... Domján Attila csapata azonban ezt szeencsére nem így könyvelte el, és egészen más szellemben kifutva, amolyan 'minden-mindegy' alapon nagysszerűen futballozott a második játékrészben!

A kiválóan játsszó Büki vezetésével bátran vezettünk szebbnél-szebb akciókat. Az votl az ember érzése, itt még történni fog valami (...) Történt is, hiszen az 53. percben előbb Büki egy bal oldali beadás után közelről megszerezte a szépítést jelentő találatot. Nem sokkal később középpályásunk balról mesteri labdát adott az előre húzódó Pribéknek, aki estében szép gólt fejelt. Több volt ez már, mint remény! A meccs ezen szakaszában Bükinek volt még egy ordítóan nagy helyzete: szépen játszotta tisztára magát a tizenhatos előterében, nagyjából az ötös magasságáig vezette a labdát, amikor lövésre szánta el magát; ekkor talán a szombathelyiek is gólt láttak már, sajnos azonban Büki célt tévesztett, és a rövid sarok mellé helyezett - Meccslabda lehetett volna!

Mivel az iváncsai egyenlítés elmaradt, a Haladásnak volt ideje felocsúdnia, és Halmosi bal oldali szögelte után az előrehúzódó középhátvéd, Vit Benes közelről megszerezte a mindent eldöntő negyedik vendég-gólt.

Először is gratulálnuk ellenfelünk továbbjutásához, de ami számunkra fontosabb, egy NB1-es csapat ellen pazar második félidőt játszottunk, ezért minden dícséret megilleti a csapatot!

Egy ilyen második félidővel több volt ez így, mint tisztes helytállás! Mégegyszer gratulálunk, és jó téli pihenést kívánunk játékosknak, edzőknek és persze lelkes szurkolóinknak!

Folytatás már 2019-ben!
HAJRÁ IVÁNCSA!