2021.05.09. 21:38

Csak úgy mint az ősszel!

Korai nyári időben fogadtuk a 34. forduló rangadóján az FC Dabas együttesét. Listavezető csapatunkra az őt két hellyel és hat ponttal üldöző riválisa ellen egy kiélezett, nehéz összecsapás várt – Az is lett belőle.

A Varga Á. – Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs – Domokos, Szellák, Cseszneki, Suszter (Fodor) Tóth Z. – Balogh összeállításban az elején próbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ami a labda birtoklásában meg is valósult, ám a szervezett vendégek csupán egy Tóth -, majd Fekecs-féle távoli lövésig jutottunk.

A mezőnyben sokáig gyűrték egymást a csapatok, keresték a fogást a másikon. Úgy tűnt, a 28. percben egy tizenhat máterről eleresztett lapos Szellák-lövést oldalra tolt ki a vendégek kapusa, Tóth eszmélt először, és a hálóba is terelte a játékszert – Apró szépséghiba, hogy mindezt lesről, így a vezetés elmaradt.

A félidő utolsó perceiben egy mellé csúsztatott Balogh fejessel, majd szintén csatárunk a kapus kezébe hulló bólintásával veszélyeztettünk.

Az első játékrészben a vendégek egy távoli lövéssel, és halovány beívelésekkel próbáltak némi bonyodalmat okozni Varga kapuja előtt, ám kapusunkat nem igazán dolgoztatták meg.

A szünet után várható volt, hogy feljebb kapcsolnak a csapatok, ehhez tökéletes alaphangot adott a 46. percben a vendége vezető gólja Földes Milán fejesét követően (0-1).

A bekapott gól után gyorsan sikerült rendeznünk a sorokat. Az 50. percben Balogh kerülhetett volna nagy helyzetbe, csakhogy csatárunk nem számított arra – ahogy senki más sem – hogy védője elvéti Aradi jobbról, élesen középre tekert labdáját.

A játék irányítását a meccs ezen szakaszában abszolút átvevő csapatunk az 59. percben már a vezetést is megszerezte: A jobb szélen az alapvonalról centerező Madarász lapos labdája után röviden szabadítottak fel a vendégek, a játékszert Domokos, mintegy 12-14 méterről, egy higgadt csel után, ballal, kíméletlenül lőtte a léc alá (1-1).

Az egyenlítő találatunk a vendégeknél is eredményezett pár perc zavart, ez elég is volt ahhoz, hogy Tóth erős, ám a kapus kezei közé tartó 20 méteres lövését a 62. percben Kersák bevédje (2-1).

Hátrányban próbált változtatni a vendég csapat is, és nagy szerencséjükre – pechünkre - a büntetőterületen a betörő támadó és Suszter lába összeakadt, a játékvezető a 67. percben büntetőt ítélt, amelyet Marsa Levente értékesített is (2-2).

A találkozó forgatókönyvéhez tartozik, hogy még a 87 percben a vendégek is szereztek egy lesgólt, kiegyenlítve e téren is az állást…

A folytatásban mindkét fél eltt adódtak lehetőségek: a legkomolyabb talán Balogh előtt, ki a hajrá előtt, Madarász beadását találta el nagyon rosszul, a kapuval szemben állva. A túloldalon Varga rossz ütemű kijövetele borzolta leginkább a kedélyeket, ahogyan egy-egy dabasi szabadrúgás is ezt tette.

 

Két jól felkészített csapat, küzdelmes, színvonalas találkozóján csak úgy, mint az ősszel, ezúttal is 2-2-es döntetlen született.

A forduló után a Kecskemét előtt továbbra is egy ponttal vezető csapatunknak nincs sok ideje pihenni, hiszen szerdán máris egy megyei derbi következik Duanújvárosban.