2020.10.08. 14:35

"Csapatunknak ezúttal is jár a gratuláció!"

Így látták az Újpest FC elleni találkozót edzÅ‘ink a kispadról:

 

"Amit sokan vártak sikerült: mégpedig a szeptember 20-ról elhalasztott Magyar Kupa mérkÅ‘zést sikerült lejátszani.

Csapatunk az NB I-ben szereplÅ‘, 20-szroros magyar bajnok Újpest FC-t fogadta. A hétközi 14 órás kezdés és a borongós idÅ‘járás sem vette el a szurkolók kedvét, hiszen közel 500 nézÅ‘ látogatott ki a mérkÅ‘zésre, és teremtett nagyszerű hangulatot. Sajnos hazai oldalon még a mérkÅ‘zés elÅ‘tti napon sem tudtuk, hogy kire számíthatunk, mivel 4 játékos koronavírus- teszt eredményét csak a mérkÅ‘zés napjának délelÅ‘ttjén kaptuk meg, ráadásul Vallejosra és Szauterra sérülés, Fekecsre betegség, Baloghra munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtunk számítani.

Mivel három hete nem játszottunk mérkÅ‘zést és több játékosunk is csak néhány edzésen volt túl, ezért nagy kérdés volt számunkra is, hogy milyen lesz a csapatunk mérkÅ‘zés-formája. Mindezek ellenére természetesen bizakodóak voltunk és nem akartuk feladni a saját játékstílusunkat.

A két csapat az alábbi összeállításban játszott:

Iváncsa: Prokop-Villám, Aradi, Varga, Csaba D.(Madarász) -Pribék(Schnierer), Domokos, Gera(Cseszneki), - Suszter, Hujber (Greksa), Szellák(Tóth Z.)

Újpest: Pajovic - Baosic, Máté, Antonov(Stiber) - Pauljevic, Onovo(Mucsányi), Szakály, Tallo(Gigic), Geral Cerqueira -Perosevic (Csongvai), Beridze(Bacsa)

Nem lehet azt mondani, hogy megilletÅ‘dötten kezdtünk, hiszen csak 20 másodpercre volt szükségünk az elsÅ‘ lehetÅ‘séghez: Ekkor a 18 éves Suszter kapott hosszú indítást, de a vendégvédÅ‘k nyomása alatt, 5 méterrÅ‘l de éles szögbÅ‘l csak az oldalhálót találta el. Nem sokat kellett várni az újabb lehetÅ‘ségre sem, ekkor Hujber 25 méteres szabadrúgását tolta ki Pajovics-kapus bravúrral a felsÅ‘ sarokból. A 12. percben Aradi ugratta ki Susztert aki középre centerez, de sajnos belül a társak lemaradnak.

A vendégek elsÅ‘ veszélyes lehetÅ‘ségére közel 20 percet kellett várni. A 19.percben Perovics lódult meg a jobb oldalon, de középre lÅ‘tt labdáját mentették a védÅ‘k Beritze elÅ‘l. 5 perccel késÅ‘bb formás hazai összjáték végén Domokos lÅ‘tt 22 méterrÅ‘l, de a vendégek kapusa magabiztosan védte. A 28. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Egy felesleges szabálytalanság után Szakály ívelt 35 méterrÅ‘l a védelmünk mögé, Perovics lecsapott a labdára, és ritkán látható gólt lÅ‘tt szinte az alapvonalról. (0:1)

A 37. percben Hujber oldalszabadrúgásánál bizonytalankodnak a vendég védÅ‘k, a labda Villám elé került, de az utolsó pillanatban lelopták a lábáról. A 40. percben a vendégek is egy oldalról elvégzett pontrúgás után veszélyeztetnek, de Prokop magabiztosan hárított.

Az elsÅ‘ félidÅ‘ egyenlÅ‘ erÅ‘k küzdelmét hozta, a csapatok között nem látszódott a két osztály különbség és ahogy már a nézÅ‘k megszokhatták, nem adtuk fel a csapatunkra jellemzÅ‘ futballunkat sem, így szemre is tetszetÅ‘s akciókat tudtunk vezetni, de sajnos a gól ezúttal nagyon hiányzott... A vendégek viszont két lehetÅ‘ségük közül az egyiket kihasználták és így egygólos vezetéssel mehettek a szünetre.

A második félidÅ‘ nem úgy folytatódott, ahogyan terveztük, mert két eladott labda után az Újpest gyors játékosai révén lekontrázott bennünket és az 50. és az 53. percben lÅ‘tt Beridze duplájának köszönhetÅ‘en már három gólos elÅ‘nyre tett szert. (0:2) ill. (0:3)

Ekkor úgy tűnt, hogy eldÅ‘lt a mérkÅ‘zés, ennek ellenére nem adtuk, fel és megpróbáltunk közelebb kerülni a vendégekhez. Ehhez a legközelebb a 62. percben jártunk, amikor is egy jobb oldali beadás végén Cseszneki elé került a labda, de 16 méteres lövése egy vendégvédÅ‘rÅ‘l szögletre perdült. A pontrúgást Cseszneki végezte el, de Varga fejesét bravúros reflex mozdulattal hárította Pajovics, majd a kipattanó labdából Villám szintén fejjel 3 méterrÅ‘l ismételt, már mindenki gólt kiáltott, egyedül Pajovics nem, és hihetetlen mozdulattal tolta a labdát szögletre.

5 perccel késÅ‘bb végleg lezárta a mérkÅ‘zést a vendégcsapat: Egy szöglet variáció után a jól játszó Szakály 12 méterrÅ‘l kilÅ‘tte a hosszú sarkot. (0:4)

Csapatunk ekkor már csak a becsület gólért ment elÅ‘re, amihez nagyon közel álltunk a 70. percben, ekkor Tóth kapott jó labdát, megforgatta Baosicot, de 13 méterrÅ‘l leadott lövését Pajovics bravúrral kapu fölé tolta.

Két perccel késÅ‘bb Prokop is bemutatott egy hatalmas bravúrt egy vendég-fejesénél. Az utolsó percben még egy Cseszneki - Madarász összjáték végén utóbbi az öt és feles sarkáig robogott, de hosszú sarok fele lÅ‘tt labdáját Pauljevic szinte a gólvonalról rúgta ki. Az eredmény így már nem változott!

A kiegyenlített elsÅ‘ félidÅ‘ után, a másodikban elkövettünk két olyan hibát, amit egy elsÅ‘ osztályú ellenfél ellen nem lehet, hiszen könyörtelenül büntetnek - Ezt ezen a kupamérkÅ‘zésen a saját bÅ‘rünkön tapasztalhattuk meg! A játék képe alapján szorosabb mérkÅ‘zést játszhattunk volna, ha a helyzetkihasználásunk hatékonyabb, de a vereség ellenére sincs szégyenkeznivalónk. Az Újpestnek gratulálunk, megérdemelten jutott tovább és további sok sikert kívánunk nekik a kupában és a bajnokságban is! Természetesen csapatunknak is jár a gratuláció a mutatott játékért és a hozzáállásért, a kiesés ellenére is!

Az élet nem áll meg, hiszen szombaton már bajnoki mérkÅ‘zés: idegenben, Majoson lépünk pályára.