2020.10.08. 14:35

"Csapatunknak ezúttal is jár a gratuláció!"

Így látták az Újpest FC elleni találkozót edzőink a kispadról:

 

"Amit sokan vártak sikerült: mégpedig a szeptember 20-ról elhalasztott Magyar Kupa mérkőzést sikerült lejátszani.

Csapatunk az NB I-ben szereplő, 20-szroros magyar bajnok Újpest FC-t fogadta. A hétközi 14 órás kezdés és a borongós időjárás sem vette el a szurkolók kedvét, hiszen közel 500 néző látogatott ki a mérkőzésre, és teremtett nagyszerű hangulatot. Sajnos hazai oldalon még a mérkőzés előtti napon sem tudtuk, hogy kire számíthatunk, mivel 4 játékos koronavírus- teszt eredményét csak a mérkőzés napjának délelőttjén kaptuk meg, ráadásul Vallejosra és Szauterra sérülés, Fekecsre betegség, Baloghra munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtunk számítani.

Mivel három hete nem játszottunk mérkőzést és több játékosunk is csak néhány edzésen volt túl, ezért nagy kérdés volt számunkra is, hogy milyen lesz a csapatunk mérkőzés-formája. Mindezek ellenére természetesen bizakodóak voltunk és nem akartuk feladni a saját játékstílusunkat.

A két csapat az alábbi összeállításban játszott:

Iváncsa: Prokop-Villám, Aradi, Varga, Csaba D.(Madarász) -Pribék(Schnierer), Domokos, Gera(Cseszneki), - Suszter, Hujber (Greksa), Szellák(Tóth Z.)

Újpest: Pajovic - Baosic, Máté, Antonov(Stiber) - Pauljevic, Onovo(Mucsányi), Szakály, Tallo(Gigic), Geral Cerqueira -Perosevic (Csongvai), Beridze(Bacsa)

Nem lehet azt mondani, hogy megilletődötten kezdtünk, hiszen csak 20 másodpercre volt szükségünk az első lehetőséghez: Ekkor a 18 éves Suszter kapott hosszú indítást, de a vendégvédők nyomása alatt, 5 méterről de éles szögből csak az oldalhálót találta el. Nem sokat kellett várni az újabb lehetőségre sem, ekkor Hujber 25 méteres szabadrúgását tolta ki Pajovics-kapus bravúrral a felső sarokból. A 12. percben Aradi ugratta ki Susztert aki középre centerez, de sajnos belül a társak lemaradnak.

A vendégek első veszélyes lehetőségére közel 20 percet kellett várni. A 19.percben Perovics lódult meg a jobb oldalon, de középre lőtt labdáját mentették a védők Beritze elől. 5 perccel később formás hazai összjáték végén Domokos lőtt 22 méterről, de a vendégek kapusa magabiztosan védte. A 28. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Egy felesleges szabálytalanság után Szakály ívelt 35 méterről a védelmünk mögé, Perovics lecsapott a labdára, és ritkán látható gólt lőtt szinte az alapvonalról. (0:1)

A 37. percben Hujber oldalszabadrúgásánál bizonytalankodnak a vendég védők, a labda Villám elé került, de az utolsó pillanatban lelopták a lábáról. A 40. percben a vendégek is egy oldalról elvégzett pontrúgás után veszélyeztetnek, de Prokop magabiztosan hárított.

Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, a csapatok között nem látszódott a két osztály különbség és ahogy már a nézők megszokhatták, nem adtuk fel a csapatunkra jellemző futballunkat sem, így szemre is tetszetős akciókat tudtunk vezetni, de sajnos a gól ezúttal nagyon hiányzott... A vendégek viszont két lehetőségük közül az egyiket kihasználták és így egygólos vezetéssel mehettek a szünetre.

A második félidő nem úgy folytatódott, ahogyan terveztük, mert két eladott labda után az Újpest gyors játékosai révén lekontrázott bennünket és az 50. és az 53. percben lőtt Beridze duplájának köszönhetően már három gólos előnyre tett szert. (0:2) ill. (0:3)

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, ennek ellenére nem adtuk, fel és megpróbáltunk közelebb kerülni a vendégekhez. Ehhez a legközelebb a 62. percben jártunk, amikor is egy jobb oldali beadás végén Cseszneki elé került a labda, de 16 méteres lövése egy vendégvédőről szögletre perdült. A pontrúgást Cseszneki végezte el, de Varga fejesét bravúros reflex mozdulattal hárította Pajovics, majd a kipattanó labdából Villám szintén fejjel 3 méterről ismételt, már mindenki gólt kiáltott, egyedül Pajovics nem, és hihetetlen mozdulattal tolta a labdát szögletre.

5 perccel később végleg lezárta a mérkőzést a vendégcsapat: Egy szöglet variáció után a jól játszó Szakály 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot. (0:4)

Csapatunk ekkor már csak a becsület gólért ment előre, amihez nagyon közel álltunk a 70. percben, ekkor Tóth kapott jó labdát, megforgatta Baosicot, de 13 méterről leadott lövését Pajovics bravúrral kapu fölé tolta.

Két perccel később Prokop is bemutatott egy hatalmas bravúrt egy vendég-fejesénél. Az utolsó percben még egy Cseszneki - Madarász összjáték végén utóbbi az öt és feles sarkáig robogott, de hosszú sarok fele lőtt labdáját Pauljevic szinte a gólvonalról rúgta ki. Az eredmény így már nem változott!

A kiegyenlített első félidő után, a másodikban elkövettünk két olyan hibát, amit egy első osztályú ellenfél ellen nem lehet, hiszen könyörtelenül büntetnek - Ezt ezen a kupamérkőzésen a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg! A játék képe alapján szorosabb mérkőzést játszhattunk volna, ha a helyzetkihasználásunk hatékonyabb, de a vereség ellenére sincs szégyenkeznivalónk. Az Újpestnek gratulálunk, megérdemelten jutott tovább és további sok sikert kívánunk nekik a kupában és a bajnokságban is! Természetesen csapatunknak is jár a gratuláció a mutatott játékért és a hozzáállásért, a kiesés ellenére is!

Az élet nem áll meg, hiszen szombaton már bajnoki mérkőzés: idegenben, Majoson lépünk pályára.