2020.09.15. 08:21

Döntetlen a csúcsrangadón!

"Hétvégén komoly rangadóra került sor Iváncsán, hiszen listavezető csapatunk a tabella 2. helyén álló Ferencváros második csapatát fogadta. A nézőszámon is látható volt az érdeklődés, hiszen közel 500 néző tekintette meg a mérkőzést. Természetesen célunk nem lehetett más, mint a három pont megszerzése, és ezzel riválisunk leszakítása.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Gera (Suszter 75.perc) - Tóth, Hujber (Balogh 60.perc), Cseszneki összeállításban lépett pályára.

Az első 5-6 perc az ismerkedés jegyében telt el, majd átvettük a játék irányítását, amit Tóth 20 méterről leadott lövése is jelzett. Az első negyedóra végén nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, ekkor egy agresszív letámadás végén Tóth nagyszerűen tört be a 16-oson belülre, visszagurítását Hujber 12 méterről, nagy helyzetben fölé rúgta. Pár perc múlva Madarász indul be jó ütembe, átemelte a kapust is, de a labda mellé ment. A 20. percben Gera cselezi be magát a büntetőterületre, de középre gurítását mentik Tóth elöl a vendégek. A 28. percben Cseszneki-Gera-Hujber a labda útja, aminek végén utóbbi 18 méteres lövését védi Szécsi. Az első komoly vendég lehetőségre 40 percet kellett várni, ekkor a saját térfelünkön adtuk el a labdát, amiből a vendégek egy szép akció végén lőttek kapura, de Prokop hárított.

Hiába birtokoltuk sokkal többet a labdát az első félidőben, a vendégek nagyon fegyelmezetten és zártan védekeztek, ezért nehezen találtuk meg a mélységi passzsávokat, és így a megszokottnál kevesebb lehetőségünk volt a gólszerzésre.

A második félidőt jó ritmusban kezdtük, egy bedobás után Pribék ijesztgetett 20 méterről, de lövése fölé szállt, majd egy perc múlva Tóth-Hujber-Gera összjáték végén, Szécsi kapus bravúrral hárított egy 12 méteres lövést - A kipattanóból Gera még ismételhetett, de 6 méterről nagy helyzetből fölé lőtt!
Ezt követően Aradi 26 méteres szabadrúgását védte magabiztosan a vendégek kapusa, majd néhány perc múlva nagyon közel jártunk a gólhoz, mégis a vendégek szereztek vezetést. Az 51. percben Fekecs baloldali beadásáról maradt le centikkel Domokos a kapu torkában, da a hosszúról még vissza tudtuk kanalazni, erre Gera érkezett, de 7 méteres lövését Szécsi hatalmas bravúrral hárította, és ez lett a vesztünk! A kontrát néhány húzásból szépen játszották végig a vendégek, és a végén a ferencvárosi Gera révén megszerezték a vezetést. (0:1) Apró szépséghiba, hogy videózás után kiderült, a vendégek játékosa 1 méteres lesről indult... De a futball már csak ilyen, büntetlenül nem lehet ennyi lehetőséget elpuskázni!

A bekapott gól néhány percre megfogta a csapatot, de a letargia nem tartott sokáig. Frissítettünk, redneztük a sorokat és hatalmas energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. Csak a Fradi térfelén zajlott a játék, óriási fölényben játszottunk és több alkalommal is közel jártunk az egyenlítő találathoz. A 71. percben Cseszneki szlalomozott át több védőn, pontosan játszotta meg Baloghot, aki egy átvétel után már csak a kapussal állt szemben 8 méterre a kaputól, de hátulról elütötték - A nyilvánvaló büntető elmaradt! De ez sem szegte csapatunk kedvét, sőt! Előbb Varga, majd Suszter beadása érkezett Balogh fejére, sajnos mindkét lehetőség kimaradt.

Egy perc múlva újabb Suszter beadásra, Tóth érkezett hatalmas lendülettel, de fejese centikkel fölé szállt.

Csapatunk egy pillanatra sem adta fel, és 2 perccel a rendes játékidő vége előtt, teljesen jogosan sikerült az egyenlítés. Ekkor Suszter jól irányzott lövése pattant szögletre Leandroról. A szögletet Cseszneki végezte el, gyönyörűen tálalt Aradi fejére, akinek bólintásánál Szécsi a nap védését mutatta be, de a kipattanó Suszter elé került, és fiatal támadónk 2 méterről nem hibázott. (1:1)

A hátralévő időben mentünk előre a győzelemért, de már komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. Egy igazi rangadót láthattak a kilátogató nézők! A Ferencváros nagyon jól megszervezte a játékát, és a fő hangsúlyt a védekezésre, illetve az ebből való kontrákra helyezte, ezért az első félidőben viszonylag kevés lehetőséget tudtunk kialakítani.
A második félidőben több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, de a jobbnál jobb helyzeteket is kihagytuk. A vendégek viszont jól sáfárkodtak a kevés lehetőségükkel, és vezetést tudtak szerezni. Amint már többször is bizonyítottuk, csapatunk számára nincs lehetetlen feladat, és a rangadón is újra megmutattunk, hogy mekkora mentális erővel rendelkezünk.

A fiatal vendég csapat bizonyította, hogy nem véletlenül álltak a forduló előtt a tabella második helyén, több tehetséges játékosuk van! Sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

Természetesen jár a gratuláció csapatunknak is, hiszen ismét jó teljesítményt sikerült produkálni! Sajnos a helyzetek kihasználásával hadilábon álltunk, ezért nem sikerült itthon tartani mindhárom pontot.

Komoly másfél hónapon vagyunk túl, hiszen 10 mérkőzést játszottunk, és továbbra is veretlenül vezetjük a tabellát!

Hétvégén újabb mérkőzés következik, igaz nem bajnoki: Szombaton 15 órakor a 20-szoros magyar bajnok Újpest FC érkezik a Magyar Kupában Iváncsára!" - Bozai Attila

(Borítókép: Facebook - NB3 Foci Csoport, Varga Zoltán)