2020.09.15. 08:21

Döntetlen a csúcsrangadón!

"Hétvégén komoly rangadóra került sor Iváncsán, hiszen listavezetÅ‘ csapatunk a tabella 2. helyén álló Ferencváros második csapatát fogadta. A nézÅ‘számon is látható volt az érdeklÅ‘dés, hiszen közel 500 nézÅ‘ tekintette meg a mérkÅ‘zést. Természetesen célunk nem lehetett más, mint a három pont megszerzése, és ezzel riválisunk leszakítása.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Gera (Suszter 75.perc) - Tóth, Hujber (Balogh 60.perc), Cseszneki összeállításban lépett pályára.

Az elsÅ‘ 5-6 perc az ismerkedés jegyében telt el, majd átvettük a játék irányítását, amit Tóth 20 méterrÅ‘l leadott lövése is jelzett. Az elsÅ‘ negyedóra végén nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, ekkor egy agresszív letámadás végén Tóth nagyszerűen tört be a 16-oson belülre, visszagurítását Hujber 12 méterrÅ‘l, nagy helyzetben fölé rúgta. Pár perc múlva Madarász indul be jó ütembe, átemelte a kapust is, de a labda mellé ment. A 20. percben Gera cselezi be magát a büntetÅ‘területre, de középre gurítását mentik Tóth elöl a vendégek. A 28. percben Cseszneki-Gera-Hujber a labda útja, aminek végén utóbbi 18 méteres lövését védi Szécsi. Az elsÅ‘ komoly vendég lehetÅ‘ségre 40 percet kellett várni, ekkor a saját térfelünkön adtuk el a labdát, amibÅ‘l a vendégek egy szép akció végén lÅ‘ttek kapura, de Prokop hárított.

Hiába birtokoltuk sokkal többet a labdát az elsÅ‘ félidÅ‘ben, a vendégek nagyon fegyelmezetten és zártan védekeztek, ezért nehezen találtuk meg a mélységi passzsávokat, és így a megszokottnál kevesebb lehetÅ‘ségünk volt a gólszerzésre.

A második félidÅ‘t jó ritmusban kezdtük, egy bedobás után Pribék ijesztgetett 20 méterrÅ‘l, de lövése fölé szállt, majd egy perc múlva Tóth-Hujber-Gera összjáték végén, Szécsi kapus bravúrral hárított egy 12 méteres lövést - A kipattanóból Gera még ismételhetett, de 6 méterrÅ‘l nagy helyzetbÅ‘l fölé lÅ‘tt!
Ezt követÅ‘en Aradi 26 méteres szabadrúgását védte magabiztosan a vendégek kapusa, majd néhány perc múlva nagyon közel jártunk a gólhoz, mégis a vendégek szereztek vezetést. Az 51. percben Fekecs baloldali beadásáról maradt le centikkel Domokos a kapu torkában, da a hosszúról még vissza tudtuk kanalazni, erre Gera érkezett, de 7 méteres lövését Szécsi hatalmas bravúrral hárította, és ez lett a vesztünk! A kontrát néhány húzásból szépen játszották végig a vendégek, és a végén a ferencvárosi Gera révén megszerezték a vezetést. (0:1) Apró szépséghiba, hogy videózás után kiderült, a vendégek játékosa 1 méteres lesrÅ‘l indult... De a futball már csak ilyen, büntetlenül nem lehet ennyi lehetÅ‘séget elpuskázni!

A bekapott gól néhány percre megfogta a csapatot, de a letargia nem tartott sokáig. Frissítettünk, redneztük a sorokat és hatalmas energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. Csak a Fradi térfelén zajlott a játék, óriási fölényben játszottunk és több alkalommal is közel jártunk az egyenlítÅ‘ találathoz. A 71. percben Cseszneki szlalomozott át több védÅ‘n, pontosan játszotta meg Baloghot, aki egy átvétel után már csak a kapussal állt szemben 8 méterre a kaputól, de hátulról elütötték - A nyilvánvaló büntetÅ‘ elmaradt! De ez sem szegte csapatunk kedvét, sÅ‘t! ElÅ‘bb Varga, majd Suszter beadása érkezett Balogh fejére, sajnos mindkét lehetÅ‘ség kimaradt.

Egy perc múlva újabb Suszter beadásra, Tóth érkezett hatalmas lendülettel, de fejese centikkel fölé szállt.

Csapatunk egy pillanatra sem adta fel, és 2 perccel a rendes játékidÅ‘ vége elÅ‘tt, teljesen jogosan sikerült az egyenlítés. Ekkor Suszter jól irányzott lövése pattant szögletre Leandroról. A szögletet Cseszneki végezte el, gyönyörűen tálalt Aradi fejére, akinek bólintásánál Szécsi a nap védését mutatta be, de a kipattanó Suszter elé került, és fiatal támadónk 2 méterrÅ‘l nem hibázott. (1:1)

A hátralévÅ‘ idÅ‘ben mentünk elÅ‘re a gyÅ‘zelemért, de már komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. Egy igazi rangadót láthattak a kilátogató nézÅ‘k! A Ferencváros nagyon jól megszervezte a játékát, és a fÅ‘ hangsúlyt a védekezésre, illetve az ebbÅ‘l való kontrákra helyezte, ezért az elsÅ‘ félidÅ‘ben viszonylag kevés lehetÅ‘séget tudtunk kialakítani.
A második félidÅ‘ben több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, de a jobbnál jobb helyzeteket is kihagytuk. A vendégek viszont jól sáfárkodtak a kevés lehetÅ‘ségükkel, és vezetést tudtak szerezni. Amint már többször is bizonyítottuk, csapatunk számára nincs lehetetlen feladat, és a rangadón is újra megmutattunk, hogy mekkora mentális erÅ‘vel rendelkezünk.

A fiatal vendég csapat bizonyította, hogy nem véletlenül álltak a forduló elÅ‘tt a tabella második helyén, több tehetséges játékosuk van! Sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

Természetesen jár a gratuláció csapatunknak is, hiszen ismét jó teljesítményt sikerült produkálni! Sajnos a helyzetek kihasználásával hadilábon álltunk, ezért nem sikerült itthon tartani mindhárom pontot.

Komoly másfél hónapon vagyunk túl, hiszen 10 mérkÅ‘zést játszottunk, és továbbra is veretlenül vezetjük a tabellát!

Hétvégén újabb mérkÅ‘zés következik, igaz nem bajnoki: Szombaton 15 órakor a 20-szoros magyar bajnok Újpest FC érkezik a Magyar Kupában Iváncsára!" - Bozai Attila

(Borítókép: Facebook - NB3 Foci Csoport, Varga Zoltán)