2020.10.26. 09:11

Döntetlen Dabason!

Nyirkos, őszies időben, csúszós talajon vette kezdetét a Közép-csoport nagy rangadója. A találkozó elején tapogatózva kezdtek a felek, elsősorban a mezőnyben zajlott a játék.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, amikor is egy jobb oldali támadás után középre került a labda, a tizenhatoson belül, védőink szorításában a dabasi támadónak már csak egy gyenge lövésszerű-kísérletre maradt ideje, amely éppen csak elvánszorgott Prokopig.

A félidő közepére gyorsultak fel az események: Előbb a dabasi csapatkapitány, Márton fejelhetett egy szabadrúgás után, majd a túloldalon Balogh léphetett volna ki a hazai védők közül, csakhogy a partjelző lest intett. A 28-30. perc között két ígéretes lehetősége is adódott a Dabasnak, mindkétszer a mérkőzés ezen szakaszában agilisan játszó Bíró léphetett ki védőink közül, szerencsére azonban előbb a jobb kapufára, majd az oldalhálóba lőtt – Előbbi esetében már csak Prokoppal állt szemben, nagy helyzet volt!

A kapufa mintha ébresztőt fújt volna, csapatunk egy Balogh fejessel, majd egy távoli Fekecs-lövéssel éledezett az ellenfél kapuja előtt. Ezt követően két Cseszneki-beadás okozott kisebb-nagyobb bonyodalmat a hazai kapu előtt: Előbb Tóth ugrott fel a bizonytalannak tűnő kapussal, akiről szögletre került a labda. A sarokrúgás után Baloghot találta meg Cseszneki szöglete a hosszún, csatárunk egy igazítás után élesen centerezett középre, ahol Aradi érkezett ellenállhatatlanul, előrevetődve, fejjel, megszerezve a vezetést. (0-1) A szünetre így egy gólos előnnyel vonulhattunk.

A fordulást követően ahogyan azt várni lehetett, próbált változtatni a hazai csapat, ám nem ellenállhatatlan támadójátéka, hanem egy védelmi megingás hozta el számukra az egyenlítő találatot. Az 53. percben egy hátsó labdajáratás után Prokop találta el rosszul a játékszert, a rá rontó támadó nyomására, amely így Erdős elé került a tizenhatos magasságában, aki bár kapusunk igyekezett nagyot menteni, a kapuba továbbította a játékszert. (1-1)

A gól után az addig is érezhetően feszült és paprikás mérkőzés hangulata csak emelkedett, egyre több volt a keménység, a végére már durvaság, egyáltalán nem kíméltek egymást a játékosok, és ahogy haladtunk a végjátékig, úgy kezdett kicsúszni a találkozó is a játékvezető kezéből.

Az egyenlítés után az első komoly lehetőség Balogh nevéhez fűződik, aki Tóth villanása után mintegy 8 méterről fejelhetett nagy helyzetben, de fejese elkerülte a kaput (…) Nem úgy, mint a 69. percben Aradié! Csapatkapitányunk Cseszneki jobb oldali szögletére remekül érkezett, és szép fejessel, a hosszú felső sarokba továbbította a labdát. (1-2)

Az újabb bekapott gól érezhetően megfogta a hazaiakat, akik próbáltak változtatni. Pályára lépett az óriási termetű Takács is, akit a fejpárbajok megnyerésére küldtek be, és egy ilyen után meg is változtatta a találkozó kimenetelét a 86. percben. Egy előre ívelt labdára Takács Aradival vívott nagy csatát, ám fordulás közben, könyökkel kíméletlenül eltalálta hátvédünk orrát, aki vérző fejjel, szédelegve hagyta el a játékteret, és nem is tudott visszatérni. Takács megkapta jogos piros lapját, ugyanakkor Aradi kiválása hiába volt hátra csupán pár perc az eset után, nagy érvágás volt!

Emberhátrányban a hazaiak folyamatosan próbálták a tizenhatosunkon belülre juttatni a játékszert, a túloldalon a kontrákban bízhattunk, hiszen hatalmas területek adódtak a dabasi térfélen. Egy ilyen ellentámadás végén Tóth csatázott a tizenhatos bal sarkánál a labdáért, a kapuját kétségbeesetten elhagyó hazai hálóőr szó szerint elgázolta őt, ám a játékvezető sípja érthetetlen módon néma maradt! Mint nem sokkal később kiderült, meccset befolyásoló ítélet volt: hiszen az utolsó pillanatban a bal oldalról középre került egy magas labda, amely átszállt Prokop felett a hosszúra, Dudás elé, aki közelről, a hálóba továbbított (Prokop bár bele ért, menteni már nem tudott) kiegyenlítve az állást (2-2)

Még ha a mérkőzés nagyobb részében kiegyenlített játék is folyt, két szervezett csapat között, ám a kiállítás fényében, az elmaradt büntető, valamint a kései egalizálás után hiányérzetünk nekünk lehet! Mindent elmond a találkozó keménységéről, és ahogyan ilyenkor mondják, a játékvezető ténykedéséről is, hogy az is, hogy a piros lap mellett 9 (!) sárga lap is kiosztásra került.

Egy kimerítő 90 perc után csapatunk továbbra is őrzi veretlenségét, és készülhet egy újabb rangadóra, a jó formába lendülő, megyei rivális Dunaújváros ellen!

Friss hír, hogy a meccs estéjén, Aradi Csaba állapotáról kiderült, hogy még 'szerencsésen megúszta az esetet' (Már ha lehet ilyenkor, ilyet mondani): Eltört ugyan az orra, de műteni nem kell, így maszkban ugyan, de játékra készül jelentkezni vasárnap a DPASE ellen – Ezúton is kívánunk jobbulást Neki!

HAJRÁ IVÁNCSA!

 

FC Dabas – Iváncsa KSE 2-2 (0-1)
Gólszerzők:
Erdős (55.), Dudás (95.) illetve Aradi (41. és 68.)
Sárga lap: Kiss (50.), Dudás (53.), Márton (58.), Sándli (72.), Lévai (88.), Földes (91.) illetve Domokos (45.), Cseszneki (50.), Vallejos (94.)
Kiállítva: Takács (86.)

Dabas: Kersák – Forgács, Márton, Lévai, Bíró (Takács, 74.), Marsa, Erdős, Kiss (Földes, 72.), Dudás, Ágoston, Horváth (Sándli, 55.). Vezetőedző: Szabó István László

Iváncsa: Prokop – Fekecs, Varga B., Aradi (Hujber, 89.), Csaba D. – Pribék, Domokos, Gera (Szellák, 63.), Cseszneki (Vallejos, 70.), Tóth Z. – Balogh L (Greksa, 70.). Vezetőedző: Domján Attila