2019.10.01. 08:00

Döntetlen egy kellemetlen ellenféllel szemben!

"Hétvégén a THSE-Szabadkikötő vendégei voltunk. A begyűjtött információk alapján nehéz mérkőzésre számítottunk, függetlenül attól, hogy a hazaiak a tabella hátsó régiójához tartoznak.

Nagy kérdés volt, hogy a szerdai Ferencváros elleni mérkőzés, mennyit vett ki a fiúkból. Erre is választ kaptunk a mérkőzés folyamán. Több hiányzónk is volt, néhányan kisebb, mások nagyobb sérüléssel bajlódtak.

Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és negyedóra után Killer révén megszereztük a vezetést. (0:1)

 A játék képe semmit sem változott, úgy tűnt, csak idő kérdése az újabb vendég gól, erre  meg is volt a lehetőségünk, de az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Majd szinte a semmiből jött a hazaiak egyenlítése a 25. percben. (1:1)

Az egyenlítő találat után is folytatódott az óriási labdabirtoklási fölényünk, folyamatosan az ellenfél térfelén tudtuk tartani a labdát, és a hazaiak csak nagyon ritkán merészkedtek át a térfelünkre. Sajnos egy egyéni hibát követően végig tudtak vinni egy kontrát, és megszerezték a vezetést a 35. percben. (2:1)

A gól után sajnos türelmetlenné, kapkodóvá vált a játékunk, ráadásul hiányoztak azok az egyéni megoldások is, amelyek egy 10 emberrel védekező csapat feltöréséhez fontosak lennének. Ennek ellenére megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, de nem éltünk vele. Hihetetlen első félidő után voltunk, hiszen az ellenfél összesen nem töltött 5 percet a térfelünkön, és mégis tudtak vezetni.

A szünetben két helyen változtattunk, bízva a beálló játékosaink improvizatív játékában.

A játék képe semmit sem változott az első félidőben látottakhoz képest, szinte felbillent a pálya . A hazai csapat szinte minden erejét lekötötte a védekezés és a játék tördelése, néhány erőtlen kontrával próbálkoztak, de ezeket egy alkalom kivételével csírájában elfojtottuk. Több alkalommal is közel jártunk a gólhoz, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, és jött a fekete leves a 82. percben. Az egyetlen veszélyes hazai támadás góllal végződött, ezzel úgy tűnt, hogy el is dőlhet a mérkőzés. (3:1)

Szerencsére a csapat nem így gondolta, és lélektani szempontból nagyon gyorsan szépíteni tudtunk Madarász révén. (3:2)

Tíz percünk maradt az egyenlítésre, és a fiúk mindent megtettek ennek érdekében. Hatalmas nyomást helyeztünk az ellenfélre és erőfeszítéseinket siker koronázta. A 93. percben Killer fordult volna le védőjéről a 16-oson belül, de a hazai játékos hátulról felrúgta. A jogos büntető mögé Vallejos állt és magabiztosan lőtt a hálóba még ebben a kiélezett helyzetben is. (3:3)

Hihetetlen mérkőzést játszottunk Budapesten. Annak ellenére, hogy a pálya talaja nem igazán kedvezett a rövid passzos játékunknak,  az egész mérkőzés során óriási fölényben futballoztunk, jóval több helyzetet dolgoztunk ki mint a hazaiak, és mindezek ellenére örülnünk kellett a megszerzett pontnak, de búslakodunk is az elvesztett két pont miatt!

Sajnos az egész mérkőzés során érezni lehetett a szerdai, Fradi elleni mérkőzés hatását, hiányoztak azok a jó döntések és egyéni megoldások, amik egy ilyen bunkerfutballt játszó ellenfél legyőzéséhez kellenek. De természetesen nem keresünk kifogásokat, készülünk tovább, mivel a hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár csapatunkra, a jó erőkből álló Kozármisleny gárdáját fogadjuk." - Bozai Attila

THSE-Szabadkikötő - Iváncsa KSE 3-3 (2-1)
Gólszerzők:
Pokó (24.), Varga Ö. (35.), Gere (82.) illetve Killer (16.), Madarász (83.), Vallejos (93. -büntetőből)

Szabakikötő: Czerula - Vágó, Szabó, Pokó, Tóth Sz., Gere (Tóth B.), Tóth R. (Gelencsér), Molnár, Varga, Markos, Patkós.

Iváncsa: Prokop - Pintér, Király (Cseszneki, 46.), Killer, Varga B., Szellák (Hujber, 46.), Aradi, Vallejos, Nyul, Madarász, Domokos.

(Borítókép: NB3foci.hu)