2020.10.19. 09:13

Döntetlen hazai pályán!

Őszies időben, két jól felkészített csapat találkozott egymással Iváncsán. 

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor is a 4. percben Prokopnak kellett a tizenhatoson kívül lábbal mentenie egy kilépő támadó elől. Nem sokkal később újra Prokop volt munkában! Kapusunk egy védelmi kavarodás és egy ide-oda pattogó labdát követően nagyot védett egy, az ötösről leadott lövésnél. 

Az első percek miután inkább a vendégekről szóltak, éledezni látszott csapatunk is, ennek első jele egy Cseszneki-szöglet és egy Villám fejes volt, amely a kapu fölé szállt. A 11. percben egy szabadrúgás találta meg a hosszú saroknál Vargát, aki közelről a kapusba kotorta a játékszert - Nagy helyzet volt!

A félidő közepéig főleg mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, amíg a 36. percben egy labdaszerzést követő, gyors passzos játék után Annus kilépve Prokop mellett is eltolta a labdát, megszerezve a vendégek vezetését. (0-1)

A bekapott gólra azonnal próbáltunk reagálni, ami sikerült is. A 38. percben még Gera fejelt nagy helyzetben a kapusba, majd 4 minutummal később a tizenhatoson belülre betörő Tóth került a védők szorításában a földre - az Ítélet tizenegyes. A büntetőt Balogh laposan, a kapu jobb oldalába lőtte. (1-1)

Ahogy mondani szokás, a slusszpoén is eljöhetett volna, hiszen a félidő utolsó momentumaként egy Cseszneki - Madarász összjáték után utóbbi centerezett laposan középre, komolyabb bonyodalmat okozva ezzel Bozsó kapuja előtt.

A fordulást követően is tartogatott izgalmakat a mérkőzés!

Az 50. percben Annus, majd az 55.-ben Tóth érkezett jó ütemben egy beadásra, de fejesük elkerülte Prokop kapuját. Öt perccel később egy vélhetően sokak szerint vitatható büntetőt kapott a Monor, Tóth lövését azonban Prokop nagy bravúrral hárítani tudta! 

A kapus-bravúr mielőtt azonban lendületet adhatott volna csapatunknak, a játékvezető Madarász az ellenfél térfelén valóban elkésett becsúszását szándékosnak (?) minősítette, kiállította jobbhátvédünket. 

A piros laphoz mindkét csapat próbált alkalmazkodni, ugyanakkor a kapuk nem igazán forogtak veszélyben: egy Vallejos- majd a túloldalon egy Nascimento-lövés sem okozott igazán komoly bonyodalmat. 

A 88. percben viszont jöhetett volna az újabb slusszpoén: Varga Bence, Vallejos szögletét mintegy 8 méterről, akrobatikus mozdulattal, maga mögé visszanyúlva, lábbal, kis híján a kapuba terelte...

Jó iramú, fordulatos találkozót követően, maradt a pontosztozkodás, amellyel csapatunk továbbra is őrzi veretlenségét az NB III-as mezőnyben! 

 

Iváncsa KSE - Monor SE 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Balogh L. (43. -tizenegyesből) illetve Annus (37.)
Sárga lap: Villám (22.), Varga B. (61.), Prokop (61.), Szellák (81.) illetve Kovács Á. (20.), Erős (36.), Farkas Á. (52.), Annus (69.), Nascimento (93.)
Piros lap: Madarász (74.)

Iváncsa: Prokop - Madarász, Villám, Varga B., Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki (Szellák, 76.), Gera Vallejos (65,), Tóth Z., Balogh (Greksa, 70.). Vezetőedző: Domján Attila

Monor: Bozsó - Kovács Á. (Szabó (77.), Barthel, Karacs, Haragos (Lettner, 84.), Farkas Á. (Vékei, 84.), Annus, Pintér, Erős. Tóth Á. (Hunya, 70.), Nascimento. Vezetőedző: Tamási Zoltán

(Borítókép: Monor Labdarúgás Facebook, Varga Zoltán)