2018.01.30. 21:36

Edzői szemmel!

Hogyan zajlik a felkészülés? Nehéz az újrakezdés? Látszik a fáradtság a játékosokon?
Január 15-én kezdtük el a felkészülést. A játékosok elÅ‘tte már külön elvégezték az elÅ‘írt futómunkát, és majdnem mindenki részt vett különbözÅ‘ teremtornákon. Az elsÅ‘ két hétben nagy létszámú játékon volt a fÅ‘ hangsúly. A harmadik héttÅ‘l veszi kezdetét a terhelés fÅ‘ része, ahol már az intenzívebb gyakorlatokat végeztetjük a játékosokkal. Az természetes, hogy nem friss még a csapat, de nem is ez a fÅ‘ célunk ebben az idÅ‘szakban.
 
Több U19-es játékos is meghívót kapott a felnÅ‘tt kerethez. Hogyan teljesítenek a fiatalok?
Az látszik, hogy nincsenek hozzászokva még az ilyen fajta terheléshez. Nagy különbség van a felnÅ‘tt és az utánpótlás foci között. Más a sebesség, több a párharc, kevesebb az idÅ‘ a játékhelyzet megoldására. Minden fiatal játékosnak jó a hozzáállása, de nagyon sokat kell még dolgozniuk ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a felnÅ‘tt csapat keretéhez. Ez egy hosszú folyamat, és nem szabad türelmetlennek lenni nekik sem és nekünk sem. 
 
Ami mindenkit izgat... Miként alakul át a keret? Várható új érkezÅ‘? Továbbá, akik már eligazoltak az Å‘ távozásuk mennyire érintheti érzékenyen a csapatot?
Akik elmentek azoknak köszönjük amit a csapatért tettek. Van akinek mi köszöntük meg, van olyan is aki maga kérte, hogy a több lehetÅ‘ség miatt engedjük el. Akik eligazoltak, nem tudtak aktív szerepet betölteni jelenleg a csapatban. Helyükre szeretnénk igazolni egy-két meghatározó játékost. Kiszemeltek vannak, de még nem született egyezség senkivel.    
 
Miképpen értékelhetÅ‘ edzÅ‘i szemmel a Budafok, illetve a Veszprém elleni elsÅ‘ két felkészülési találkozó?
A budafoki mérkÅ‘zés nem volt betervezve, még korainak ítéltük, de mivel egy NB2-es csapat felkért bennünket úgy gondoltuk, hogy terhelés szempontjából jó lesz. A Veszprém ellen volt egy elfogadható elsÅ‘ félidÅ‘nk, de nagyon messze vagyunk még az Å‘szi idényben mutatott játéktól. Sok játékosunk egyenlÅ‘re körülményesen, lassan játszik, sok a pontatlanság. Túl sokat nem szabad levonni ezekbÅ‘l a mérkÅ‘zésekbÅ‘l, de az biztos, hogy a kényelmi zónából ki kell zökkenteni pár embert. 
 
A nagyszerű Å‘szi idény után mi lehet a célkitűzés a tavaszra?
A célkitűzés, hogy jövÅ‘re is NB III-as csapat legyen Iváncsán! Hogy ez biztossá váljon el kell érnünk legalább 40 pontot. Ha ezt elértük utána kitűzhetünk magunk elé egy másik célt. Nagy bravúr lenne a jelenlegi pozíció megtartása, de azt hiszem kicsit másképp fognak már hozzáállni az ellenfelek a mérkÅ‘zéseinkhez. Biztos kiesÅ‘ként vettek bennünket számításba az induláskor, de elértük, hogy felfigyeljenek ránk! Minden csapat küzdeni fog a végsÅ‘kig, kiélezett kell, hogy legyünk mi is, mert könnyen beleszaladhatunk egy-két kellemetlen eredménybe.