2018.01.30. 21:36

Edzői szemmel!

Hogyan zajlik a felkészülés? Nehéz az újrakezdés? Látszik a fáradtság a játékosokon?
Január 15-én kezdtük el a felkészülést. A játékosok előtte már külön elvégezték az előírt futómunkát, és majdnem mindenki részt vett különböző teremtornákon. Az első két hétben nagy létszámú játékon volt a fő hangsúly. A harmadik héttől veszi kezdetét a terhelés fő része, ahol már az intenzívebb gyakorlatokat végeztetjük a játékosokkal. Az természetes, hogy nem friss még a csapat, de nem is ez a fő célunk ebben az időszakban.
 
Több U19-es játékos is meghívót kapott a felnőtt kerethez. Hogyan teljesítenek a fiatalok?
Az látszik, hogy nincsenek hozzászokva még az ilyen fajta terheléshez. Nagy különbség van a felnőtt és az utánpótlás foci között. Más a sebesség, több a párharc, kevesebb az idő a játékhelyzet megoldására. Minden fiatal játékosnak jó a hozzáállása, de nagyon sokat kell még dolgozniuk ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a felnőtt csapat keretéhez. Ez egy hosszú folyamat, és nem szabad türelmetlennek lenni nekik sem és nekünk sem. 
 
Ami mindenkit izgat... Miként alakul át a keret? Várható új érkező? Továbbá, akik már eligazoltak az ő távozásuk mennyire érintheti érzékenyen a csapatot?
Akik elmentek azoknak köszönjük amit a csapatért tettek. Van akinek mi köszöntük meg, van olyan is aki maga kérte, hogy a több lehetőség miatt engedjük el. Akik eligazoltak, nem tudtak aktív szerepet betölteni jelenleg a csapatban. Helyükre szeretnénk igazolni egy-két meghatározó játékost. Kiszemeltek vannak, de még nem született egyezség senkivel.    
 
Miképpen értékelhető edzői szemmel a Budafok, illetve a Veszprém elleni első két felkészülési találkozó?
A budafoki mérkőzés nem volt betervezve, még korainak ítéltük, de mivel egy NB2-es csapat felkért bennünket úgy gondoltuk, hogy terhelés szempontjából jó lesz. A Veszprém ellen volt egy elfogadható első félidőnk, de nagyon messze vagyunk még az őszi idényben mutatott játéktól. Sok játékosunk egyenlőre körülményesen, lassan játszik, sok a pontatlanság. Túl sokat nem szabad levonni ezekből a mérkőzésekből, de az biztos, hogy a kényelmi zónából ki kell zökkenteni pár embert. 
 
A nagyszerű őszi idény után mi lehet a célkitűzés a tavaszra?
A célkitűzés, hogy jövőre is NB III-as csapat legyen Iváncsán! Hogy ez biztossá váljon el kell érnünk legalább 40 pontot. Ha ezt elértük utána kitűzhetünk magunk elé egy másik célt. Nagy bravúr lenne a jelenlegi pozíció megtartása, de azt hiszem kicsit másképp fognak már hozzáállni az ellenfelek a mérkőzéseinkhez. Biztos kiesőként vettek bennünket számításba az induláskor, de elértük, hogy felfigyeljenek ránk! Minden csapat küzdeni fog a végsőkig, kiélezett kell, hogy legyünk mi is, mert könnyen beleszaladhatunk egy-két kellemetlen eredménybe.