2019.02.11. 13:07

Egy győzelem és egy vereség!

"A felkészülés 4. hetében négy kÅ‘kemény edzés mellett 2 mérkÅ‘zést játszottunk. Szerdán a Nyugati csoportban 3. helyen álló Komárom csapatát fogadtuk. Amint az várható volt, Bozsik Péter egykori szövetségi kapitány csapata nagyon jó játékerÅ‘t képviselt.

Az elsÅ‘ félidÅ‘ kifejezetten pörgÅ‘s, harcos, élvezhetÅ‘ játékot hozott, mert mindkét csapat nagyon jó tempóban futballozott. Egy vendég lehetÅ‘ség után csapatunk hagyott ki nagy helyzetet. Madarász került a vendégvédelem mögé, visszagurított labdáját sajnos Folmer elhibázta. Néhány perc múlva egy vendég beadás utáni lecsorgó labdát lÅ‘ttek be a vendégek. Ezután több veszélyes támadást is vezettünk, de a végjátékok pontatlanok voltak. ElÅ‘bb Pribék lövését blokkolták az ötösön, majd Aradi emelése kerülte el centikkel a felsÅ‘ sarkot. BÅ‘ félóra után Büki cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol szabálytalankodtak ellene. A büntetÅ‘t a sértett magabiztosan értékesítette.

A második félidÅ‘ben több cserét is végrehajtottunk, majd folyamatosan újabb játékosok álltak be. Ez láthatóan nem tett jót a csapatjátékunknak. Ebben a játékrészben az elÅ‘re játékunk még működött, de a támadásból védekezésbe való átmenet nem volt megfelelÅ‘. Néhányan spórolós üzemmódba kapcsoltak védekezésben, és ennek is volt a következménye a vendégek gyÅ‘zelmet érÅ‘ gólja, amit Kenesei 20 méteres bombája jelentett. Megvolt a lehetÅ‘ségünk az egyenlítésre is, kapufáig is eljutottunk, de az eredmény nem változott.

Szombaton a Nyugati csoport 4. helyén álló III. Kerületi TVE vendégei voltunk. A hazai csapat télen tovább erÅ‘sítette keretét, ezért ismét egy nagyon erÅ‘s ellenfél várt csapatunkra.

Az elsÅ‘ percektÅ‘l magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, folyamatosan birtokoltuk a labdát, de nem tudtunk a jól védekezÅ‘ hazaiak mögé kerülni, sÅ‘t a 10. percben, eléggé váratlanul megszerezték a vezetést is. Egy jobboldali beadás után kapusunk Ambrusics, és két védÅ‘nk Varga és Aradi között a hazaiak csatára 4 méterrÅ‘l pörgetett a kapunkba. A bekapott gól ellenére továbbra is a mi irányítottuk a játékot, de hiába volt több lehetÅ‘ségünk a gólszerzésre, nem volt meg a kellÅ‘ átütÅ‘ erÅ‘ a gólhoz. FélidÅ‘ben csak kapus poszton változtattunk, és a csapat lendülete is tovább tartott, aminek meg is lett az eredménye. Hujber tálalt nagyszerűen a védelem mögé beinduló Fekecs elé, aki egy átvétel után jobbal gyönyörű gólt lÅ‘tt. A 60. perctÅ‘l folyamatosan átalakítottuk a csapatot, minden játékosnak lehetÅ‘séget adtunk. A félidÅ‘ közepétÅ‘l volt egy negyed óra amikor a hazaiak fölénybe kerültek, és benne volt a játékukban a gól lehetÅ‘sége is. Ennek ellenére 5 perccel a meccs vége elÅ‘tt, mégis csapatunk szerezte meg a vezetést. Szellák pörgetett nagyszerűen Miklósvári elé, és a télen igazolt játékosunk okosan gurított a hálóba a kifutó kapus mellett.

Mindkét mérkÅ‘zés jól szolgálta csapatunk felkészülését, mivel két minÅ‘ségi csapattal találkoztunk, és az ilyen mérkÅ‘zéseken jobban elÅ‘jönnek azok a hibák, amit a bajnoki rajtig ki kell javítanunk!"

Ezúttal is köszönjük a részletes összegzést másodedzÅ‘nknek, Bozai Attilának!