2019.02.11. 13:07

Egy győzelem és egy vereség!

"A felkészülés 4. hetében négy kőkemény edzés mellett 2 mérkőzést játszottunk. Szerdán a Nyugati csoportban 3. helyen álló Komárom csapatát fogadtuk. Amint az várható volt, Bozsik Péter egykori szövetségi kapitány csapata nagyon jó játékerőt képviselt.

Az első félidő kifejezetten pörgős, harcos, élvezhető játékot hozott, mert mindkét csapat nagyon jó tempóban futballozott. Egy vendég lehetőség után csapatunk hagyott ki nagy helyzetet. Madarász került a vendégvédelem mögé, visszagurított labdáját sajnos Folmer elhibázta. Néhány perc múlva egy vendég beadás utáni lecsorgó labdát lőttek be a vendégek. Ezután több veszélyes támadást is vezettünk, de a végjátékok pontatlanok voltak. Előbb Pribék lövését blokkolták az ötösön, majd Aradi emelése kerülte el centikkel a felső sarkot. Bő félóra után Büki cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol szabálytalankodtak ellene. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette.

A második félidőben több cserét is végrehajtottunk, majd folyamatosan újabb játékosok álltak be. Ez láthatóan nem tett jót a csapatjátékunknak. Ebben a játékrészben az előre játékunk még működött, de a támadásból védekezésbe való átmenet nem volt megfelelő. Néhányan spórolós üzemmódba kapcsoltak védekezésben, és ennek is volt a következménye a vendégek győzelmet érő gólja, amit Kenesei 20 méteres bombája jelentett. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre is, kapufáig is eljutottunk, de az eredmény nem változott.

Szombaton a Nyugati csoport 4. helyén álló III. Kerületi TVE vendégei voltunk. A hazai csapat télen tovább erősítette keretét, ezért ismét egy nagyon erős ellenfél várt csapatunkra.

Az első percektől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, folyamatosan birtokoltuk a labdát, de nem tudtunk a jól védekező hazaiak mögé kerülni, sőt a 10. percben, eléggé váratlanul megszerezték a vezetést is. Egy jobboldali beadás után kapusunk Ambrusics, és két védőnk Varga és Aradi között a hazaiak csatára 4 méterről pörgetett a kapunkba. A bekapott gól ellenére továbbra is a mi irányítottuk a játékot, de hiába volt több lehetőségünk a gólszerzésre, nem volt meg a kellő átütő erő a gólhoz. Félidőben csak kapus poszton változtattunk, és a csapat lendülete is tovább tartott, aminek meg is lett az eredménye. Hujber tálalt nagyszerűen a védelem mögé beinduló Fekecs elé, aki egy átvétel után jobbal gyönyörű gólt lőtt. A 60. perctől folyamatosan átalakítottuk a csapatot, minden játékosnak lehetőséget adtunk. A félidő közepétől volt egy negyed óra amikor a hazaiak fölénybe kerültek, és benne volt a játékukban a gól lehetősége is. Ennek ellenére 5 perccel a meccs vége előtt, mégis csapatunk szerezte meg a vezetést. Szellák pörgetett nagyszerűen Miklósvári elé, és a télen igazolt játékosunk okosan gurított a hálóba a kifutó kapus mellett.

Mindkét mérkőzés jól szolgálta csapatunk felkészülését, mivel két minőségi csapattal találkoztunk, és az ilyen mérkőzéseken jobban előjönnek azok a hibák, amit a bajnoki rajtig ki kell javítanunk!"

Ezúttal is köszönjük a részletes összegzést másodedzőnknek, Bozai Attilának!