2021.04.12. 16:30

Egy pontra a listavezetőtől!

A bajnokság 28.fordulójában hazai pályán fogadtuk a jó erőkből álló, a tabella 6. helyén álló HR-Rent Kozármisleny gárdáját. Szauter és Pribék sérülés, Balogh L. és Suszter eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, viszont Horváth B. és Greksa a héten már a csapattal készült, így ők a mérkőzésre jelölt keretben voltak.

Csapatunk a Varga Á. - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Domokos, Szellák(Schnierer 90. p.), Gera (Fodor 56. p.) - Cseszneki (Horváth B. 74. p.) ,Tóth, Vallejos(Csaba D. 74. p.) összeállításban játszott. Egyértelmű célunk volt az újabb három pont begyűjtése, de tisztában voltunk vele, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen ehhez egy nagyon jó képességű játékosokból álló ellenfelet kell legyőzni.

Nem lehet azt mondani, hogy tapogatózó játékkal kezdtek volna a csapatok, hiszen mindkét gárda aktívan kezdett. Az első lehetőség a 6. percben a Kozármisleny előtt adódott, ekkor Túri balról eleresztett lövésszerű beadása ment el a hosszú kapufa mellett, majd Vajda próbálkozott egy lövéssel. A félidő közepén egy Gera - Domokos összjáték végén utóbbi 22 méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot. (1:0)

A 42. percben közel jártunk a második gólhoz is. Cseszneki végzett el oldalról szabadrúgást, középre tekert beadását Aradi fejelte a kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a szabályosnak tűnő találatot. A félidő utolsó percében egy baloldali beadás szállt át a védők fölött, Vallejos levette, majd az öt és feles sarkáról az oldalhálóba lőtt.

Az első 20 percben a vendégek akarata érvényesült, harcosabban álltak bele a párharcokba. Ebben az időszakban, szokatlan módon, rengeteg eladott labda jellemezte csapatunk játékát, ezért a megszokott játékstílus sem működött a megfelelő minőségben. A félidő második felében egy szép átlövésből sikerült megszereznünk a vezetést, és a félidő hajrájában újabb gólszerzési lehetőségeink is voltak. Hatalmas küzdelem, rengeteg kőkemény párharc, és jó iram jellemezte az első félidőt. Nem csak a pályán, a  kispadokon is zajlott az élet, hiszen Bozai Attilát a hazaiak asszisztens edzőjét illetve a vendégek részéről Volcsányi Csaba kapusedzőt és Szakály Bálint erőnléti edzőt is kiállította a játékvezető.

A második félidőben sem enyhült a tempó, a csapatok továbbra is maximális erőbedobással vetették magukat a küzdelembe. Az 54. percben egy balról keményen belőtt labdára érkezett Hampuk egy védőnk szorításában, és melléről-válláról a kapufára pattant a labda.

A 61. percben szabadrúgáshoz jutottunk a vendégek kapujától 23 méterre. A labda mögé Vallejos állt, parádés lövése a felsőlécről pattant a gólvonalra, majd a vendégeknek sikerült felszabadítaniuk.Pár perc múlva Kozics lövését védte magabiztosan Varga Á, de a meccs védését a 66. percben mutatta be kapusunk: Egy jobboldali lapos beadásra érkezett Hampuk középen, de a 10 méterről leadott lövését hatalmas bravúrral hárította az első iváncsai bajnoki mérkőzésén pályára lépő hálóőrünk!

Egyre több kockázatot kellett vállalnia a vendégeknek, ezáltal csapatunk előtt nagy területek nyíltak, és egy ilyen kontra végén egy jobboldali lapos bepasszt mentettek a vendégek Tóth elöl az utolsó pillanatban szögletre. Ebből a szögletből a kipattanót Domokos ívelte Cseszneki elé, akinek középre lőtt labdája egy vendég védőről majdnem a saját kapubája pattant.

A 76. percben eldőlt a mérkőzés: Fodor tekerte szögletből Aradi fejére a játékszert, belső védőnk szokás szerint nem is hibázta el a lehetőséget, és megszerezte csapatunk második (saját maga hetedik!) találatát. (2-0)

A 79. percben ismét közel jártunk az újabb találathoz, amikor Fodor végezhetett el egy pontrúgást a 16-os oldalvonalától, de lövése centikkel kerülte el a hosszú felső sarkot... A vendégek a kétgólos hátrány ellenére sem adták fel a mérkőzést, mindent megtettek, az utolsó pillanatig mentek előre , de komoly gólhelyzetet már nem tudtak kialakítani.

A két csapat játékerejét ismerve, biztos volt, hogy egy igazi rangadót fogunk látni, és nem is kellett csalódni. Az egész mérkőzésre hatalmas küzdelem, rengeteg párharc, lüktető iram volt a jellemző, és a játék színvonalára sem lehetett panasz. Győzelmünk értékét növeli, hogy egy nagyon jó erőkből álló, jól játszó ellenfelet sikerült két vállra fektetnünk, ezért természetesen jár a csapatnak a gratuláció!

A Kozármisleny csapatának további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Ezzel csapatunk folytatta remek tavaszi szereplését (6 győzelem és 1 döntetlen) és egy pontra megközelítettük a listavezető Kecskemét gárdáját!

Szerdán újabb rangadó következik, a tabella 4. helyén álló, remekül szereplő FTC II. vendégei leszünk. A találkozó 16.30-kor kezdődik, természetesen zárt kapuk mellett!

(Borítókép: NB 3 foci, archív)