2019.09.15. 19:18

Egyre előrébb a tabellán!

Az eltiltott Prokop, valamint a korábban szintén piros lappal kiállított Domján Attila nélkül kellemetlen mérkőzés várt csapatunkra. A gondok pedig csak fokozódtak,amikor kiderült, hogy Balogh László sérülés, Hujber Tamás pedig betegség miatt nem léphet pályára.

Végül nyoma sem volt bármiféle zavarnak, sőt rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és támadólag léptünk fel. Az első komolyabb lehetőségre egy a tizenhatos előterében történt Vallejos - Cseszneki váltásig kellett várni a 8. percben, ahol utóbbi lövése kerülte el a vendég kaput.

Három perccel később a labdajáratásra épülő futballunk kis híján megbosszulta magát, hiszen egy saját térfélen történt labdavesztést követően a szekszárdi támadó egyedül léphetett ki, éles lövése viszont elkerülte Schener kapuját - Veszélyes pillanat volt!

Ezt követően felgyorsultak kicsit az események...
Két perccel később a tétovázó védőktől labdát csenő Killer került gyanús körülmények között került a földre a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. A 18. percben a végig agilisen és jól játsszó Vallejos bal lábas lövése halt el Szűcs kapus kezei között. Négy perccel később ismét Vallejos volt a főszereplő, aki a bal oldalra átkeveredve, középre lőtt, lapos labdája azonban mindenki előtt elsuhant.

A 25. percben Cseszneki készített le a lendületesen játszó Szelláknak, aki lábbal itt még gyengén célzott; Nem úgy, mint egy perccel később! Vallejos jobbról remekül ívelt Szellák fejére, aki menetrendszerűen érkezve a kapuba bólintott. (1-0)

A bekapott gól láthatóan megfogta a vendégeket, akik kis híján két gólos hátrányba vonulhattak a szünetre, csakhogy a 38. percben Cseszneki szabadrúgására remekül emelkedő Varga Bence fölé fejelt.

A szünet után lényegében úgy folytatódott a játék, ahogyan az első félidőben abba maradt. Iváncsai fölény volt jellemző, veszélyesebben is futballoztunk. A találkozó forgatókönyvéhez hozzátartozik, hogy bő 5 perc után a korábban egy komolyabb rúgást kapó Killert sajnos le kellett cserélni.

A második félidő elején legközelebb előbb Cseszneki járt a gólhoz, akinek erőteljes lövését ütötte ki Szűcs kapus. Pár perccel később Nyul dobta be magát Cseszneki jobbról jövő beadására, ám visszafejelt labdája elekrülte Szűcs kapuját.

Itt talán sokan azt érezhették, hogy a levegőben lóg az a bizonyos második gól... Sajnos amilyen kiszámíthatatlan néha a futball, egy - tegyük hozzá, formás - vendég támadás végén a jól bemozgó Péter ajtó-ablak helyzetből közelről lőtt Schener hálójába. (1-1)

Ezt követően a vendégek percei következtek, akik főleg szöglet - és szabadrúgás után okoztak kellemetlen pillanatokat a hazai kapu előtt.

A 77. percben aztán Aradi húzott egy váratlant, remekült ívelt a vendég védelem mögé, Szellák jól lépett ki, elvitte a labdát a kimozduló Szűcs mellett is, amikor a vendégek középhátvédje elütötte őt - Az ítélet: piros lap és tizenegyes! A labda mögé Cseszneki állt, akinek gyengén helyezett lövése kipattant a kapusról, ám az ismétlésnél már támadónk nem hibázott. (2-1)

Az oly fontos második gól megszerzését követően még egy komoly esélyt kaptunk a győzelemre, miután újabb kiállítás történt vendég oldalon műesés miatt: Lékó kapta meg második sárga lapját, és mehetett idő előtt zuhanyozni.

A hajrában Aradi lepte meg kis híján egy fineszes lövéssel a beadásra számító Szűcs kapust, majd egy gyengén sikerült Cseszneki lövést is feljegyezhettünk.

A kettős emberhátrányban lévő vendégek mentek előre becsülettel, ám miután kitámadtak, előbb Domokos roboghatott egy-az-egyben Szűcs kapujára, ám rossz megoldást, egy emelést választva, elpuskázta az óriási lehetőséget.

Az utolsó pillanatokban Vallejos már jobb döntést hozott, és jól észlelve, hogy kint áll a vendégek kapusa mintegy 35-40 méterről elegánsan emelte a kapuba - Nagyon szép találat volt! (3-1)

Csapatunk különösen a kettős emberelőnyre való tekintettel, hozta a kötelezőt, és újabb három pontot szerezve (na és persze a rivális Szentlőrinc Kozármisleny elleni döntetlenjének is köszönhetően - a szerk.) már harmadik a tabellán!

Iváncsa KSE - Szekszárdi UFC 3-1 (1-0)
Gólszerzők:
Szellák (26.), Cseszneki (77.), Vallejos (93.) illetve Péter (65.)
Sárga lap: Pribék (73.)
Kiállítva: Márton (76.), Lékó (87.)
 

Iváncsa KSE: Schener - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Szellák (Király, 84.), Domokos, Cseszneki (Szauter, 88.), Vallejos - Killer (Nyul, 50.). Asszisztens edző: Bozai Attila

Szekszárdi UFC: Szűcs - Füredi, Fejes (Juhász, 63.), Péter, Királyházi, Márton, Dudás, Lékó, Budai, Rácz (Vituska, 46.), Kesztyűs (Dombi, 82.). Vezetőedző: Dienes Pál