2023.04.05. 22:27

Elszenvedtük idei első vereségünket

Hétvégén soron következÅ‘ bajnoki mérkÅ‘zésünket a Monor ellenében vívtuk meg hazai környezetben. Aktuális ellenfelünk Å‘sszel igencsak nehézkesen kezdte a szezont, ehhez képest soványka, de értékes egygólos gyÅ‘zelmet arattunk ellenük. Már akkor is érezni lehetett rajtuk, hogy az akkori eredmények nem tükrözték hűen a tabellán elfoglalt helyezésüket, mostanra pedig kiegyenesedve, talán még magabiztosabb játékot is mutattak.

 

Az elsÅ‘ félidÅ‘ben rögvest ránk ijesztettek a vendégek, ugyanis az elsÅ‘ lehetÅ‘ségükbÅ‘l azonnal kapufáig jutottak. Ezt leszámítva viszont az elsÅ‘ játékrészbenben mi voltunk kezdeményezÅ‘bbek, több játékosunk elÅ‘tt is adódott nagy lehetÅ‘ség, sÅ‘t, mi több, gólig is eljutottunk, azonban lesállás gyanánt érvénytelenítve lett a találat. Talán a játék sebességét érhette esetlegesen némi panasz, azonban a pálya talaja ugyancsak nem kedvezett a gördülékeny futballnak. Az elsÅ‘ félidÅ‘ végül gól nélküli patthelyzettel végzÅ‘dött, a fordulásra maradt a döntés.

 

A második 45 percben viszont kevésbé találtuk a saját játékunkat, és bár labdabirtoklást tekintve még mindig ellenfelünk fölé nÅ‘ttünk, nem sikerült érdemben feltörnünk a monori reteszt. Nem úgy, mint a túloldalon, lévén a vendégeknek sikerült betalálniuk: a 66. minutumban egy kontratámadás végén Agóts Tamás juttatta a labdát a hálónkba. 0:1.

 

A bekapott találat kicsit felrázta a mieinket, és az addigiakhoz képest sikerült nagyobb erÅ‘ket mozgósítani az egalizálás reményében. A második félidÅ‘ben hiányolt helyzetek végre megjelentek, a támadásaink élénkebbek voltak, és végül újra háromesélyessé tudutk tenni a párharcot. Ez a 85. percben történt meg, Kercsó Bence lökete ért pontosan célba. 1:1.

 

A hajrára így bÅ‘ven maradtak izgalmak, mindkét fél látszólag a gyÅ‘zelem megszerzésére törekedett. Roppant közel is álltunk az újbóli beköszönéshez, azonban Szabó Bence elÅ‘tt adódó ziccer után sajnos érintetlen maradt Bozsó Antal kapuja. Bezzeg a pálya másik végében meg tudott zörrenni a háló, egész pontosan a 91. percben, amikor egy elsÅ‘ gólhoz hasonlatos ellenakció után tudták bevenni a ketrecünket. Dráma, ráadásul a monoriak labdaszerzését egy tizenegyesgyanús szituáció elÅ‘zte meg. A második találatot Hulicsár Máté szerezte, aki egyúttal be is állította a végeredményt.

 

Kis szerencsével lehetett volna több is benne, de az igazi önmagunkhoz képest kevesebbet mutatott magából a csapat. Van ilyen, ám remélhetÅ‘leg idÅ‘ben jött a pofon, és a hibákat javítva várhatjuk a soron következÅ‘, Paks elleni ütközetet.

 

Iváncsa KSE — Monor 1:2

Gsz.: Kercsó

 

 

Hajrá Iváncsa!