2019.03.11. 11:52

Ez történt Pécsett (...)

"A tavasz első, idegenbeli mérkőzését a Pécs ellen játszottuk. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és ez be is igazolódott, hiszen egy nagyon motivált, kb.5-600 néző által támogatott csapattal találkoztunk.

A mérkőzés kezdetére feltámadt a szél, ami az első félidőben a hazaiakat támogatta. A Pécs megpróbálta nyomás alá helyezni csapatunkat, ennek ellenére az 5. percben már a vezetést is megszerezhettük volna. Egy hazaadást támadott meg Büki, ami elment a kapus lába alatt, majd lányos zavarában játékosunkba rúgta a labdát, akinek a lábáról az oldalhálóba pattant a játékszer. Pár perc múlva, egy középpályás labdaszerzést követően, Büki a kinn álló kapus felett a kezdőkörből lőtt kapura, de néhány centit tévedett. Majd jött két hazai próbálkozás. Előbb egy 25 méteres szabadrúgás csapódott veszélyesen, de végül elkerülte a kaput, majd a hazaiak támadójának 12 méteres lövését védte Dániel Csabi.

A 21. percben megszületett a hazai vezetés. Egy nagy bedobás után Varga ütközött testtel a levegőben egy hazai csatárral, a játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt, amit Koller végzett el. Dániel elsőre hárított, de a kipattanót a rutinos játékos belőtte. 1:0

 A 40. percben a szurkolóink már gólt kiáltottak, hiszen olyan közel jártunk az egyenlítéshez: egy baloldali beadás után Balogh ugrott fel fejelni, majd a lecsorgó labdát a kapunak háttal állva húzta rá, amit kikotortak a gólvonalról, ebből  Cseszneki még egyszer próbálkozott, de a hazaiak a gólvonalon átcsorgó labdát kivágták. Így 1:0-s hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A második félidő elején, egy 20 méterről leadott lövés ment a felsőlécről fölé (Dániel rajta volt), majd a védőink mögé beívelt labdát lőtt kapura a hazaiak támadója, de Dániel Csabi bravúrral védett.

Innentől teljesen átvettük az irányítást, de hiába volt több lehetőségünk, a végjáték nem volt pontos. A 78. percig kellett várni az egyenlítésre, ekkor egy szélről elvégzett szabadrúgást tekert Büki keményen kapura, ami a felső sarokban kötött ki. 1:1

Sajnos nem sokáig örülhettünk, mert a középkezdésből azonnal gólt kaptunk. A pécsiek egyből elindították a szélen meginduló középpályást, akinek a beadását Geiger lőtte a kapunkba. 2:1

Apróbb szépséghiba, hogy a támadó talán kézzel tette maga elé a labdát, de ez a kis zsiványság is hozzá tartozik a focihoz - Ebből pedig most mi jöttünk ki rosszul. Ennél sokkal bosszantóbb volt, hogy egy felállt védelemmel nem szabad ilyen gólt kapni!

Jó volt látni, hogy a csapat nem tört meg, és mentünk előre az egyenlítésért, amire a legnagyobb lehetőségünk a 86. percben volt. Egy 16-oson belüli kezezésért a játékvezető 11-est ítélt, amivel sajnos nem tudtunk élni. Büki állt a labda mögé, de a hazaiak kapusa bravúrosan hárított. Ekkor nem sokan fogadtak volna a pontszerzésünkre, de szerencsére mi nem így gondoltuk. A csapat töretlenül  ment előre és erőfeszítéseinknek a 93. percben meg lett az eredménye. Büki ívelt 30 méterről egy szabadrúgást a kapu elé,  Hujber kapáslövését elsőre még hárította a hazaiak kapusa, de a kipattanóból Hujber Tomi meglőtte első iváncsai gólját, és ezzel kiegyenlített. 2:2

A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy két alkalommal is megrogyhattunk volna ( az egyenlítés után rögtön kapott gól, és a hajrában kihagyott 11-es), de a csapat mentális erejét bizonyítja, hogy ez nem történt meg, és ezért tudtunk ponttal távozni Pécsről!

Az egész mérkőzésről elmondható, hogy a játék színvonala elmaradt a két csapattól elvárható szinttől, mindkét oldalon viszonylag sok volt a technikai hiba. A játék tempója viszont megfelelő volt, rengeteg párharc, ütközés, és a küzdelem dominált. A látottak alapján a döntetlen igazságos. Sok sikert kívánunk a Pécsnek a bajnokság további mérkőzéseire!"

Köszönjük Bozai Attilának az értékelést! Mi pedig a csapatnak kívánunk sok sikert, a következő, Szekszárd elleni hazai bajnokira!

Borítókép: Laufer László/Dunántúli Napló