2021.03.22. 15:21

Ezúttal Fortuna is mellettünk állt!

Újabb nehéz erőpróba elé nézett csapatunk, hiszen a tabella 7. helyén álló Dabas-Gyón FC vendégei voltunk. A hazaiak mindhárom mérkőzésüket megnyerték, így megfelelő önbizalommal és jó formában várták csapatunkat. A mieink a következő összeállításban vették fel a küzdelmet: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs- Domokos, Szellák, Cseszneki(Gera 70 p.) - Suszter (Vallejos 59 p.), Greksa (Fodor 54 p.),Tóth.

Az első 10 perc kiegyenlített játéka után csapatunk fokozatosan vette át a játék irányítását és ez már helyzetekben is megmutatkozott. A 14. percben Cseszneki ugratta ki jó ütembe Madarászt, aki az alapvonalig robogott, majd középre centerezett az érkező Greksa elé, aki 6 méterről tisztán lőhetett, de egy visszafutó védőről szögletre pattant a kapuba tartó lövés. Pár perc múlva egy Tóth-Fekecs összjáték végén utóbbi beadását mentik szögletre a védők támadóink elöl. A 33. percben ritkán látható megoldásnak lehettünk szemtanúi. Szellák vette észre, hogy kinn áll a hazai kapus, a kezdőkörből kapura ívelt, a labda már átszállt a hazai kapus felett is, de fél méterrel célt tévesztett!

A 40. percben úgy tűnt, sikerült megszerezni vezetést. Egy jobboldali támadás végén a középre ívelt beadásra érkezett Greksa, de őt 7 méterre a kaputól „eltakarították”, de a tovább szálló labdát Tóth magabiztosan fejelte a kapuba. Meglepetésre a szabályos találatot a játékvezető nem adta meg!

Az első félidőben egyértelműen csapatunk akarata érvényesült, mi irányítottuk a játékot, több alkalommal sikerült a vendégek védelme mögé kerülni, és többször is közel jártunk a vezetés megszerzéséhez .

A második félidőt a hazai csapat kezdte jobban és két alkalommal is nagyon közel jártak a gólhoz. Előbb az 57. percben egy jobboldali beadás végén rúgtunk lyukat belül és az érkező támadó lőtt kapufát, majd egy baloldali támadás végén, a beadás után visszafejelt labdából lőttek újabb kapufát - El kell ismerni, a szerencse ekkor mellettünk állt!

Egyértelmű volt, hogy mindkét csapat a győzelemre játszott, és tipikus egygólos mérkőzésnek tűnt, ami be is igazolódott.

A 79. percben egy Tóth-Vallejos összjáték után utóbbi okosan keresztbe gurított a kapu előtt és az érkező Fodor négy méterről megszerezte csapatunknak a vezetést, és mint később kiderült, a győztes találatot is! (0-1)

Természetesen a hazai csapat mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, hatalmas küzdelem folyt a pályán. Az egyre több kockázatot vállaló és kinyíló hazaiak mellett nagy területek nyíltak a kontrákra, de sajnos saját pontatlanságaink miatt ezeket nem tudtuk hatásosan végig vinni.

Amint előzetesen számítottunk rá, egy nagyon jól felkészített és jó minőséget képviselő ellenféllel találkoztunk. Az egész mérkőzést hatalmas küzdelem és rengeteg párharc jellemezte, időnként sajnos ez a minőségi futball rovására is ment, de mindkét csapatnak jár a gratuláció. A győzelemhez kellett Fortuna segítsége is, de a csereként pályára lépő játékosaink jó teljesítménye is döntőnek bizonyult!

Sok sikert kívánunk a Dabas-Gyón FC csapatának!

Hétvégén, szombaton, hazai pályán fogadjuk az újonc Körösladány csapatát.