2021.05.13. 16:11

Fájó vereség Dunaújvárosban!

Hétközi mérkőzéssel folytatódott a bajnokság, csapatunk Dunaújvárosba utazott, ahol megyei rangadó várt a fiúkra. A két csapat céljai ebben a szezonban eléggé eltérőek, hiszen a hazaiak az NB3-as tagságuk meghosszabbításáért, míg a mieink a dobogós helyek egyikéért küzdenek, így jó mérkőzésre volt kilátás.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Csaba D. 65.p.) - Szellák (Gera 65.p.), Domokos, Cseszneki (Greksa 77.p.) - Suszter (Fodor 72.p.), Balogh,Tóth összetételben próbálta meg folytatni remek tavaszi sorozatát.

A kezdés után hamar kiderült,hogy a Dunaújváros a biztos védekezésből indított kontrákra épít, míg a mieink a csapatra jellemző rövid passzos, labdabirtoklásra épülő, kombinatív játékunkat játszottuk. Tíz percig mezőnyben gyűrték egymást a felek, említésre méltó esemény nélkül, majd Cseszneki bő húsz méteres szabadrúgását tornázta ki a hazaiak kapusa. Az első veszélyes kontrát a 20. percben vezették a hazaiak, amikor egy középpályás labdavesztés után kettő a kettő ellen támadhattak, de Varga megállította a hazai támadót. Hiába játszottunk mezőnyfölényben és kerültünk többször az ellenfél védelme mögé, a befejezések nagyon pontatlanok voltak, így ezekből nem tudtunk komoly helyzetet kialakítani. Öt perccel a félidő vége előtt egy kisjáték végén Suszter vállalkozott lövésre, de a mitnegy huszonnégy méterről a felső sarokba tartó lövését Pokorni bravúrral szögletre tolta.

Az első félidőről elmondható, hogy hiába játszottunk fölényben,mert ezt sajnos nagyon lassan, sok hibával, körülményesen tettük, így a DPASE-t nem állítottuk megoldhatatlan feladat elé.

A második félidőben hasonló volt a forgatókönyv. Az 51. percben Aradi próbálkozott szabadrúgásból, de Pokorni ismét résen volt és szögletre hárított.

Az 56. percben egy hazai kontra végén a veszélyesen érkező beadást Prokop ütötte az érkező támadóra, akiről kipattant a labda a pályán kívülre. A 60. percben megtörtént amire kevesen számítottak, a hazai csapat megszerezte a vezetést. Egy kapuskirúgást követően sikerült végig vinni egy támadást, aminek végén Kesztyűs egy csel után 10 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot. 1:0

Két perc múlva közel jártunk az egyenlítéshez, ekkor egy keresztlabdát fejelt vissza Suszter és Balogh tizenegy méterről fordulásból kevéssel lőtt a hosszú kapufa mellé. A 65. percben már csak a szerencse mentette meg a hazai csapatot a góltól, amikor egy vendég támadás végén Cseszneki huszonöt méteres bombája a felsőlécről pattant a gólvonalra, majd onnan a hazai kapus hátára, de a labda nem a kapuba, hanem szögletre vágódott végül.

A 68. percben egy hazai szöglet után Markovics fejelt Prokop kezébe.

Az addig nem túl parázsnak mondható mérkőzés 82. percében Tóth kapott labdát, majd az őt két méteren keresztül, hátulról rángató Barta terült el a földön, és a segítségére siető Novák is bemutatott egy látványos esést. Az eset után Tóth piros lapot, míg a nagyszerű színészi alakítást bemutató hazai játékosok sárga lapot kaptak.

Az utolsó tíz percben az emberhátrány ellenére is nyomás alá helyeztük a hazaiakat, de az egyetlen veszélyes lehetőségünket, Csaba D. léc alá tartó fejesét Pokorni kapu fölé tornázta.

A megyei rangadó színvonala jócskán elmaradt a korábbi években megszokottakhoz képest. A hazai csapat az egész mérkőzés folyamán szervezetten és nagyon lelkesen játszott. Ők ezen a mérkőzésen kihozták magukból a maximumot és tulajdonképpen egyetlen jól eltalált kapura lövéssel otthon tartották a három pontot. Sajnos csapatunk mélyen tudása alatt teljesített! Az egész mérkőzésen kényelmesen, pontatlanul, ötlettelenül futballoztunk és ezáltal teljesen monotonná vált a játékunk.

Természetesen gratulálunk a Dunaújvárosnak és további sok sikert kívánunk nekik a hátralévő három mérkőzésre.

A vereség mindig fájó, de ne felejtsük el, hogy csapatunk az eddig lejátszott 14 tavaszi mérkőzésen 11 győzelem és 2 döntetlen mellett első vereségét szenvedett el!

A pofonból fel kell állnunk, hiszen vasárnap újabb mérkőzés következik, 18.00 órakor hazai pályán fogadjuk a Szeged csapatát.