2019.11.24. 17:09

Fontos győzelem a rangadón!

Szép számú közönség előtt kezdődött a megyei rangadó. Az első percekben tapogatozó játék és viszonylag sok pontatlanság volt a jellemző.

Az első komolyabb lehetőségre a 9. percig kellett várni, ekkor Hujber 'durrantott' fölé mintegy 18 méterről!
Négy perccel később a jobb oldalon végig igen aktív Madarász kombinált Szauterrel, az összjáték végén előbbi adhatott a tizenhatoson belülről laposan középre, ám a vendég védelem menteni tudott.
A 16. percben Szauter ígéretesnek tűnő fejese halt el Pokorni kapus kezei között.

A félidő derekához érve érezhető volt, hogy bizony érik az az iváncsai-találat. Jött is a gól, egészen a 26. percig kellett várni rá! Ekkor egy vendég labdakihozatalt sikerült még az ellenfél térfelén megzavarni, majd labdát szerezni. Gyors ellentámadást vezethettünk, melynek végén Hujber készített a balon elrobogó Vallejos elé, aki élesen centerezett középre, végül a menteni igyekvő Kis-ről került a saját kapujába a labda. (1-0)

A folytatásban a bekapott góltól láthatóan megzavarodó vendégek semmi veszélyt nem jelentettek Prokop kapujára. Igaz, Pokorninak sem kellett különösen izgulnia (egy gyengére sikerült Cseszneki- , majd Domokos-lövést jegyezhettünk még fel), ám ettől még félidei vezetésünk teljesen megérdemelt volt.

A szünet után csak Fortuna mentette meg a vendégeket, hiszen a 48. percben Domokos közeli lövése csattant a kapufán - Itt el is dőlhetett volna a találkozó!

Itt jegyezzük még meg, hogy a második játékrészre különösen jellemző volt a mezőnyjáték, és az, hogy csapatunk nagyszerűen menedzseli nem csak az időt, de a meccset is. Ugyanakkor nem véletlen az sem, hogy nem említünk vendég helyzetet. A DPASE támadójátékáról mindent elmond, hogy kapura lövési kísérlet nélkül sikerült lehozniuk a 90 percet! Dicsérjük viszont védelmünket, hiszen bőven volt dunaújvárosi felívelés, amelyet azért el kellett hárítani.

(...)

Az 59. percben kerültünk ismét komoly helyzetbe: Madarász előkészítéséből Szauter a tizenhatoson belülről spiccel, kis híján túljárt Pokorni eszén, de a vendégek kapusa ekkor még a helyén volt. Nem úgy mint a 70. percben!

Az éppen Szauter helyére beálló Killer cselezgetett a jobb oldalon, középre lőtt labdájából a lehető legjobb lövés lett, hiszen az érintés nélkül csapódott a hosszú felső sarokba! (2-0) Ez a találat lényegében le is zárta az érdemi kérdéseket. A hajrára egyáltalán nem kellett izgulnunk, hiszen a kapunk nem forgott veszélyben.

Az olykor paprikás hangulatú rangadón fontos három pontot szereztünk egyik közvetlen riválisunk ellen! A három pont értékét tovább növeli, hogy a vártnál jóval könnyedébben, a 90 percet végig kontrollálva sikerült győzelmet aratnunk!

Szép teljesítmény volt!
GRATULÁLUNK! HAJRÁ IVÁNCSA!

Iváncsa KSE - Dunaújváros PASE 2-0 (1-0)
Gólszerzők Kis (24. -öngól), Killer (70.)
Sárga lap:
Cseszneki (31.), Vallejos (90.) illetve Dorogi (37.), Reicheld (87.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Cseszneki (Nyul, 89.), Vallejos, Szauter (Killer, 67.), Domokos - Hujber (Pintér, 87.). Vezetőedző: Domján Attila

DPASE: Pokorni - Kis, Busa (Biro, 63.), Kovács (Reicheld, 63.), Dorogi, Horváth, Szepessy, Beszterczei (Tapiska, 74.), Puskás, Hompót, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil