2022.11.30. 14:25

Gyors előny, izzasztó végjáték, három pont!

Hétvégén az NB3 Közép csoportjának idei utolsó elÅ‘tti fordulójában a Dabas gárdáját fogadtuk hazai környezetben. Csapatunk igazán felfokozott hangulatban várta a mostani ütközetet, lévén az elÅ‘zÅ‘ játéknapon “porszem került a gépezetbe”, illetve mert tavaly mindkétszer alulmaradtunk riválisunkkal szemben, így halmozottan szükségeltetett kiküszöbölni a csorbát. 

Az elsÅ‘ félidÅ‘ a várakozásoknak megfelelÅ‘en alakult, gyors, kombinatív játék és agilis futball jellemezte a mieinket, a meccs dinamikáját pedig legfeljebb a mély talaj nehezítette. Ellenfelünk középsÅ‘ zónás védekezésre volt berendezkedve, nem is véletlen, hogy a kapujuk elé szegeztük Å‘ket. Legnagyobb örömünkre nem kellett sokáig várakoznunk, hogy gólnak tapsoljunk, ugyanis már a negyedik minutumban sikerült betalálnunk: Jova Bálint tört befele egyéni szóló keretein belül a tizenhatoson belülre, akit csak szabálytalanság útján tudtak megállítani a vendégek, így az esetet követÅ‘en nem teketóriázott a játékvezetÅ‘ sem, hogy a mészfoltra mutasson. A megítélt büntetÅ‘t Kercsó Bence értékesítette. 1:0.

Hogy az elÅ‘ny ne csupán fikarcnyi legyen, játékosaink tettek annak érdekében, hogy a fór kényelmes legyen. A 16. percben megintcsak Jova Bálint volt fÅ‘szerepben, ezúttal gólpasszt osztott ki a középütt remek pozíciót fogó Vallejos Dominique-nak, aki higgadt mozdulattal, pontosan a kapuba tessékelte az annál is pontosabban kézbesített játékszert. 2:0, korai góljaink pedig egyúttal a félidei eredményt is jelentették. 

A második 45 percben majdhogynem minden mindegy alapon sokkalta offenzívabb játékkal rukkoltak elÅ‘ a vendégek, nem véletlen, hogy már valamelyest nehezebb fába vágtuk a fejszénket a mérkÅ‘zés ezen periódusában. No persze a helyzetek így sem maradtak el — a szorítás ellenére is megannyi lehetÅ‘ségünk adódott lezárni a meccset, ám a kísérletezéseink sajnos nem kerültek harmadszor, vagy netán többedszer is kifizetÅ‘désre. Nem úgy a túloldalon, ugyanis a hajrához érve Forgács András vette be sarokrúgás után a hálónkat, így a belsÅ‘védÅ‘bÅ‘l centerré avanzsált hórihorgas játékos könnyű végkimenetelbÅ‘l körömrágóssá változtatta a hátralévÅ‘ perceket. A szépítésnek köszönhetÅ‘en vérszemet kaptak a dabasiak, igyekeztek minden követ megmozgatni az egalizálás reményében, ám végül a bÅ‘ 13 percnyi maradék játékidÅ‘ kevésnek bizonyult ahhoz, hogy újból feltörjék a védelmünket, így a hármas sípszó után a mieink örvendhettek a három pontnak. 

Hengerelésnek indult, nehéznek bizonyult a vége, azonban ez az érdemeinkbÅ‘l mit sem von le. Csapatunk megérdemelten gyÅ‘zött, és a megszokott mértékű önbizalomtól duzzadóan várjuk a szezon utolsó, Szekszárd elleni hazai összecsapását. 

 


Iváncsa KSE — FC Dabas 2:1
Gsz.: Kercsó, Vallejos

 


Hajrá Iváncsa!