2021.02.14. 15:02

Győzelem a hétvégén!

Szombaton a MOL-Fehérvár FC második csapatának vendégei voltunk, akik az NB III nyugati csoportjában szerepelnek. Több játékosra sem számíthatott a szakmai stáb, különböző okok miatt Ordasi G.,Csaba D., Balogh L., Gera D., sérülés ill. betegség, míg Suszter L. és Schnierer J. az U19-es csapat bajnoki meccse miatt nem tudtak részt venni a mérkőzésen.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Szellák,Tóth - Fodor, Horváth B.,Vallejos összeállításban kezdett.

Jó tempóban kezdtek a csapatok, mindkét együttes a „játékra” helyezte a hangsúlyt, ezért egy élvezetes, minőségi futballt láthattunk. Az első 15 perc kiegyenlített játéka után csapatunk átvette a mérkőzés irányítását és ez már gólokban is megmutatkozott. Előbb Szellák beadását fejelte Tóth Z. nagyszerűen a hosszú felsőbe (0-1), majd Vallejos tekert szépen a hazaiak kapujába (0-2). Egy labdaszerzést követő gyors átmenet után Vallejos labdájával Fodor robogott a kapuig és nem is hibázta el a ziccert, ezzel háromra növelte előnyünket (0:3). A hazaiak egy szögletet követően, a hosszú oldalon teljesen egyedül maradt támadójuk révén szépítettek még a szünet előtt. (1:3)

Az első félidő nagyszerű futballt hozott, jó iram, szép megoldások jellemezték a mérkőzést, és a látottak alapján csapatunk teljesen megérdemelten vezetett a fiatal hazai csapat ellen (bár az első félidő legidősebb játékosa, az ex-válogatott Elek Ákos náluk szerepelt).

A második félidőben Szauter, Greksa, Cseszneki és Domokos is pályára lépett. A játékot továbbra is csapatunk irányította és óriási labdabirtoklási fölényben játszott. A látottak alapján csak idő kérdése volt az újabb találat megszerzése, hiszen több alkalommal is sikerült a hazai védelem mögé kerülni, de a végjáték pontatlan volt. Az utolsó negyedórára sajnos kényelmes üzemmódra váltott csapatunk, lanyhult a koncentráció, és ennek következtében a teljesen fellazuló védelmünk mellett a hazai csapatnak sikerült gólt elérnie, ezzel kialakítani a 2:3-as végeredményt.

A mérkőzés jól szolgálta csapatunk felkészülését a két hét múlva kezdődő bajnoki rajtra, és a szerdai gyengébb teljesítmény után, ismét a csapatra jellemző gyors, kreatív, ötletes játékát mutatta, amivel egyértelmű fölényben tudott játszani és teljesen megérdemelten nyerte meg a felkészülési mérkőzést.

A szimpatikus Mol-Fehérvár FC II. csapatának sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Csapatunk felkészülése jövő héten két újabb mérkőzéssel folytatódik, szerdán az Ercsi Kinizsi, szombaton a Majos SE gárdáit fogadjuk!