2020.11.02. 11:56

Győzelem a megyei rangadón!

Szép számú közönség elÅ‘tt indult útjára a labda a két megyei rivális összecsapásán. Csapatunk nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, igyekeztünk rögtön kezdeményezÅ‘en fellépni. Az elsÅ‘ komoly lehetÅ‘ségünkre csupán négy percet kellett várni, amikor is egy bal oldali szögletrúgás után a labda Tóth-ot találta meg a hosszún, aki visszafejelte a játékszert, a vendég védÅ‘k pedig csak nagy üggyel-bajjal tudtak menteni a gólvonal elÅ‘tt az érkezÅ‘ Balogh elÅ‘l.

A 7. percben egy szerencsétlen ütközés következtében Varga Bencét kellett ápolni, aki hosszas percek után, kötéssel a fején tudott csak visszatérni – A Vargával ütközÅ‘ Barta Barnabás még rosszabbul járt, Å‘t már a 12. percben le kellett cserélni… Az ápolások alatt a pályán zajlottak az események, sÅ‘t!

A 8. percben egy szép labdajáratás után Cseszneki került lövÅ‘helyzetbe mintegy 18-20 méterrÅ‘l: lapos, erÅ‘s lövése utalt talált Pokorni kapujának bal alsó sarkába – Szép gól volt! (1-0)

A bekapott gól láthatóan megzavarta a védekezésre berendezkedÅ‘ vendégeket, akik az elsÅ‘ játékrészben csupán egy oldalbedobás utáni Szepessy fejessel jelezték, hogy egyenlíteni szeretnének.

Csapatunknak eközben több ígéretes lehetÅ‘sége is adódott: A 31. percben Cseszneki lÅ‘tt balról, élesen középre egy szabadrúgást, ami mindenkit elkerülve kis híján Pokorni kapujába pattant, ám a rutinos kapus nagyot nyújtózkodva hárítani tudott. Pár perccel késÅ‘bb újfent Cseszneki lett a fÅ‘szereplÅ‘, aki Aradi hosszú indítása után a tizenhatoson belülre léphetett, védÅ‘je azonban az utolsó pillanatban, még a lövés elÅ‘tt menteni tudott (…)
Két perc elteltével a meccs talán legszebb támadása futott a pályán, amelynek végén az elÅ‘rehúzódó Madarász centerezésére Szellák érkezett az ötös elÅ‘terében menetrendszerűen, ám bombaerÅ‘s fejese a felsÅ‘ lécrÅ‘l kifelé pattant. A kipattanóból még Tóth ismételhetett, ám fölé durrantott.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, csapatunk futballozott fölényben, többet is birtokolta a labdát. A vendégek elsÅ‘sorban pontrúgások után okoztak bonyodalmat Prokop kapujának elÅ‘terében.

A túloldalon, ha nem is menetrendszerűen, de több helyzetet is kialakítottunk!
Az 54. percben Balogh készített elÅ‘ Csesznekinek, aki 16 méterrÅ‘l, egy lapos lövéssel dolgoztatta meg Pokornit. A kapus szögletre mentett, a szögletbÅ‘l Aradi jó ütemben érkezve fejelt fölé. Két perccel késÅ‘bb Cseszneki találta meg Baloghot a tizenhatoson belül, csatárunk azonban egy érintésbÅ‘l, pont Porkori kezei közé tette a labdát.

A 75. percben eldÅ‘lhetett volna végleg a három pont sorsa, azonban egy ajándékba kapott labdával kilépÅ‘ Vallejos azok után, hogy Porkoni mellett is eltolta a labdát, kissé kisodródott helyzetbÅ‘l a felsÅ‘ lécre lÅ‘tt.   A hajrában még Vallejos, majd Hujber is kevergetett a vendégek kapuja elÅ‘tt, ám középre tett labdájukat mindkét esetben kivágták a védÅ‘k.

A helyzetek száma és minÅ‘sége alapján csapatunk megérdemelten nyert, fontos három pontot szerezve, tovább Å‘rizve egyedüli veretlenségét az NB III-as bajnokságban!

Folytatás egy hét múlva. a Szegedi VSE eleln, idegenben.

HAJRÁ IVÁNCSA!

 

Iváncsa KSE – Dunaújváros PASE 1-0 (1-0)
Gól
: Cseszneki (8.)
Sárga lap: Tóth Z. (58.), Domokos (81.) illetve Novák (58.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop – Madarász, Aradi, Varga B. Fekecs – Domokos, Pribék, Szellák (Hujber 75) – Cseszneki (Vallejos, 62.), Balogh (Greksa (62.), Tóth (Suszter, 89.). VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

DPASE: Pokorni – Barta (Gráczer M., 12.), Halász, Markovics, Varga Zs., Novák Zs., Dorogi, Vadász, Szepessy, Áman, Kesztyűs (Páll-Bohus). VezetÅ‘edzÅ‘: Jakab Elek