2020.03.08. 20:05

Győzelemmel rajtoltunk!

Kora tavaszi idÅ‘ben, a csepeli stadion játékra finoman szólva sem a legalkalmasabb pályáján kezdtük meg a tavaszi szezont, a bennmaradásért küzdÅ‘, télen alaposan erÅ‘sítÅ‘ Kelen SC ellen.

Jó pár percnek el kellett telnie, amire a csapatok alkalmazkodni tudtak a talajhoz. Az elsÅ‘ lehetÅ‘ség Zabari beadása után Killer elÅ‘tt adódott, aki a balról bejövÅ‘ labdát pörgette jócskán kapu mellé. 

Az elsÅ‘ félidÅ‘, de jóformán a találkozó nagy részére igaz volt, az iváncsai mezÅ‘nyfölény, ami ebben a játékrészben még helyzetekben, ígéretesen végigvitt támadásokban is megmutatkozott.

Elég hamar, a 24. percben szereztük meg a vezetést egy kapitális védelmi hiba után. A hazaiak védÅ‘je nagyon rosszul ért bele fejjel a labdába, és ahelyett hogy hazatette volna kapusának, átfejelte a kimozduló Zimát, Zabari pedig köszönte szépen, és a hálóba lÅ‘tt. (0-1)

A gól érezhetÅ‘en megfogta az inkább leleksedésükkel kitűnÅ‘ hazaiakat, akik kis híján összehoztak még egy öngólt is a 37. percben: Cseszneki szöglete után az egyik hazai védÅ‘ csúsztatott saját felsÅ‘ kapufájára.

A Kelen SC támadójátékát fÅ‘képpen a távoli lövések jellemezték ekkor, ám eze ka kísérletek Prokopot nem állították komoly feladat elé.

A fordulást követÅ‘en az elsÅ‘ bÅ‘ 15 perc úgy festett, mint a korábbiakban: Birtokoltuk a labdát, és kis híján Fekecs középre lÅ‘tt labdája után az ida-oda flipperezÅ‘ játékszer egy hazai lábról majdnem a kapuba pattant - szögletre gurult.

A hazaiak dicséretére legyen mondva, hogy elhitték mindvégig, hogy pontot szerezhetnek. Az egyenlítéshez is közel jártak, hiszen Prokopnak kétszer is jó ütemben kellett kimozdulnia a kapujából, ráadásul egyszer még saját hiábáját (rossz felszabadítás lábbal) is korrigálnia kellett visszaérve üresen maradó kapuja elÅ‘terébe. 

Sajnos a második félidÅ‘ felétÅ‘l nem igazán jutottunk el komoly lehetÅ‘ségig sem, ellenben a Kelen lÅ‘tt még egy kapufát a rendes játékidÅ‘ utolsó percében - Valljuk be, itt sokat köszönhetünk Fortunának is. 

Való igaz, hogy nem játszottunk jól, egy borzalmas állapotú pályán, egy lelkes ellenfél ellen (...) De ahogyan mondani szokás, a lényeg a jó rajt, ami a három pont megszerzésében megmutatkozott!

Egy hét múlva, vasárnap (14:30) a KTE Hufbau látogat Iváncsára.

 

Kelen SC - Iváncsa KSE 0-1 (0-1)
GólszerzÅ‘: Zabari (24.)
Sárga lap: Balogh (7.), RÅ‘thy (13.), Lukács (64.) illetve Domokos (53.), Fekecs (59.), Aradi (61.)
Piros lap: -

Kelen SC: Zima, Erdei (Koós, 61.), Módly, RÅ‘thy, Kasza, Balogh, Dankó, Wild, Pintér, Könczey, Lukács. VezetÅ‘edzÅ‘:

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki (Vallejos (79.) - Killer (Hujber, 70.), Zabari (Nyul, 90.). VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

HAJRÁ IVÁNCSA!!!