2018.04.08. 14:46

Ha bajnoki, akkor újabb győzelem!

A góllövő listát 18 góllal vezető Balogh László nélkül kezdett a hazai együttes. Gólkirály-jelöltünk 5-dik sárga lapja után járó eltiltása miatt nem lehetett ott a pályán.
 
Az első játékrészben a vendég együttes akarata érvényesült. A dabasiak az első perctől kezdve magukhoz ragadták  a kezdeményezést, és irányították a játékot.Domján Attila azonban jól megszervezte csapatunk védekezést, ennek köszönhetően nem is alakult ki komoly gólhelyzet a Dabas előtt.
 
A második félidőre teljesen megváltozott a játék képe. Büki Baltazár és Majláth Henrik beállításával feljavultunk támadójátékban. A cseréknek is köszönhetően egyre több veszélyes akciót vezetett az Iváncsa.
68.percben egy tetszetős hazai támadás végén Berényi Balázs kapás lövése kevéssel ment a kereszt léc fölé. Két perccel később a vendégek előtt is adódott egy gólszerzési lehetőség, de Mundi Roland 12 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
Ezt követően még egy hazai kapu elé beívelt labda okozott zavart, de Dániel Csaba a felső léc fölé tolta az előtte felpattanó játékszert - Ezzel a vendégek el is lőtték a puskaporukat.
 
Nem úgy a hazaiak,akik jelezték, hogy nem elégszenek meg az egy ponttal, hanem igényt tartanak mind a háromra! Négy perc alatt két gólszerzési lehetőség is adódott csapatunk előtt, de ezek még kimaradtak.
75.percben Büki zseniális passzával Majláth lépett ki a vendég védők között, de pörgetése, a jó ütemben kimozduló Scheilinger kapus lábában elakadt. Négy perccel később egy bal oldali hazai szöglet után Aradi léc alá tartó fejesét, bravúrral védte a vendégek portása.
A 81.percben aztán jött a mindent eldöntő találat:Egy végletekig kijátszott akció végén, Varga Bence centerezését Majláth Henrik 12 méterről védhetetlenül lőtte a léc alá. 1:0
A hátra lévő időben mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek,helyzet azonban ismét az Iváncsa előtt adódott.
88.percben még Berényi kapott remek labdát a bal oldalon, a kissé kiszorított helyzetből leadott lövése azonban elakadt a vendég kapusban. A lefújásig már nem változott az eredmény, így Majláth találata döntött a három pont sorsáról.
 
Nagyot küzdött az Iváncsa és hiába birtokolta többet a labdát a vendég együttes, a második játékrész helyzetei alapján megérdemelt hazai siker született. Ezzel tovább növelte veretlenségi sorozatát Domján Attila együttese, amely már 12 meccses, és megerősítette helyét a tabella harmadik fokán.
 
Domján Attila: "Tompábbak voltunk a megszokottnál. Nem volt megfelelő ritmus a játékunkban, ezért nem domináltuk. Úgy gondolom ez a szerdai mérkőzésünknek is betudható, mert egy nagyon jó iramú 90+7 perc volt a lábakban. Labdabirtoklásban fölénk nőttek az első félidőben, de nem igazán jelentettek veszélyt a kapunkra. Az utolsó 30 percben váltottunk, a cseréink nagyon jól szálltak be a játékba és 3-4 komoly helyzetet is kialakítottunk, ellenfelünknek ezzel szemben egy lehetősége volt a gólszerzésre. Ezek a pici győzelmek a szezon végén nagyon értékesek lesznek számunkra!"
 
Gratulálunk a csapatnak és sok sikert kívánunk a folytatáshoz!
HAJRÁ IVÁNCSA!!!!!!!!
(Tudósított Gémesi Zsolt)