2018.04.08. 14:46

Ha bajnoki, akkor újabb győzelem!

A góllövÅ‘ listát 18 góllal vezetÅ‘ Balogh László nélkül kezdett a hazai együttes. Gólkirály-jelöltünk 5-dik sárga lapja után járó eltiltása miatt nem lehetett ott a pályán.
 
Az elsÅ‘ játékrészben a vendég együttes akarata érvényesült. A dabasiak az elsÅ‘ perctÅ‘l kezdve magukhoz ragadták  a kezdeményezést, és irányították a játékot.Domján Attila azonban jól megszervezte csapatunk védekezést, ennek köszönhetÅ‘en nem is alakult ki komoly gólhelyzet a Dabas elÅ‘tt.
 
A második félidÅ‘re teljesen megváltozott a játék képe. Büki Baltazár és Majláth Henrik beállításával feljavultunk támadójátékban. A cseréknek is köszönhetÅ‘en egyre több veszélyes akciót vezetett az Iváncsa.
68.percben egy tetszetÅ‘s hazai támadás végén Berényi Balázs kapás lövése kevéssel ment a kereszt léc fölé. Két perccel késÅ‘bb a vendégek elÅ‘tt is adódott egy gólszerzési lehetÅ‘ség, de Mundi Roland 12 méterrÅ‘l leadott lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
Ezt követÅ‘en még egy hazai kapu elé beívelt labda okozott zavart, de Dániel Csaba a felsÅ‘ léc fölé tolta az elÅ‘tte felpattanó játékszert - Ezzel a vendégek el is lÅ‘tték a puskaporukat.
 
Nem úgy a hazaiak,akik jelezték, hogy nem elégszenek meg az egy ponttal, hanem igényt tartanak mind a háromra! Négy perc alatt két gólszerzési lehetÅ‘ség is adódott csapatunk elÅ‘tt, de ezek még kimaradtak.
75.percben Büki zseniális passzával Majláth lépett ki a vendég védÅ‘k között, de pörgetése, a jó ütemben kimozduló Scheilinger kapus lábában elakadt. Négy perccel késÅ‘bb egy bal oldali hazai szöglet után Aradi léc alá tartó fejesét, bravúrral védte a vendégek portása.
A 81.percben aztán jött a mindent eldöntÅ‘ találat:Egy végletekig kijátszott akció végén, Varga Bence centerezését Majláth Henrik 12 méterrÅ‘l védhetetlenül lÅ‘tte a léc alá. 1:0
A hátra lévÅ‘ idÅ‘ben mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek,helyzet azonban ismét az Iváncsa elÅ‘tt adódott.
88.percben még Berényi kapott remek labdát a bal oldalon, a kissé kiszorított helyzetbÅ‘l leadott lövése azonban elakadt a vendég kapusban. A lefújásig már nem változott az eredmény, így Majláth találata döntött a három pont sorsáról.
 
Nagyot küzdött az Iváncsa és hiába birtokolta többet a labdát a vendég együttes, a második játékrész helyzetei alapján megérdemelt hazai siker született. Ezzel tovább növelte veretlenségi sorozatát Domján Attila együttese, amely már 12 meccses, és megerÅ‘sítette helyét a tabella harmadik fokán.
 
Domján Attila: "Tompábbak voltunk a megszokottnál. Nem volt megfelelÅ‘ ritmus a játékunkban, ezért nem domináltuk. Úgy gondolom ez a szerdai mérkÅ‘zésünknek is betudható, mert egy nagyon jó iramú 90+7 perc volt a lábakban. Labdabirtoklásban fölénk nÅ‘ttek az elsÅ‘ félidÅ‘ben, de nem igazán jelentettek veszélyt a kapunkra. Az utolsó 30 percben váltottunk, a cseréink nagyon jól szálltak be a játékba és 3-4 komoly helyzetet is kialakítottunk, ellenfelünknek ezzel szemben egy lehetÅ‘sége volt a gólszerzésre. Ezek a pici gyÅ‘zelmek a szezon végén nagyon értékesek lesznek számunkra!"
 
Gratulálunk a csapatnak és sok sikert kívánunk a folytatáshoz!
HAJRÁ IVÁNCSA!!!!!!!!
(Tudósított Gémesi Zsolt)