2021.08.03. 09:25

"Hatalmas kihívás, és megtiszteltetés, hogy itt lehetek!"

Csapatunk új vezetőedzőjét, Nagy Árpáddal beszélgettünk, múltról, jelenről, és ami minden szurkolót foglalkoztat, az aktuális idényről. Az interjú még az FTC II. elleni bajnok találkozót megelőzően készült.

 

Bemutatkoznál a szurkolóknak? Mesélnél a pályafutásodról játékosként, edzőként?

"Vidéki gyerek vagyok. Az alföld egy kis falujában nevelkedtem, ami erősen meghatározta az életem. Innen költöztünk fel Budapestre, és ettől kezdve szinte minden a XVII. kerülethez kötött. Itt kezdtem el focizni, az RTK csapatában, majd utánpótlás játékosként játszottam az RKSK, és a Grund FC csapataiban is. Utóbbiból igazoltam vissza az RTK felnőtt csapatába, ahol debütáltam az NB3ban. Később még pályára léptem a Rojik színeiben is ebben az osztályban. Azonban hamar ráébredtem, hogy nem leszek NB1-es játékos, és egy volt UP edzőm, akinek a megkeresésére elkezdtem gyerekekkel foglalkozni. Így töltöttem el közel 8 évet az RTK utánpótlásában... Ezt követően jött 4 év, ami a labdarúgástól ugyan távol sodort, de 6 évvel ezelőtt csábítottak vissza a futball körforgásába, egészen pontosan az RKSK utánpótlásába, az itt dolgozó barátaim valamint, az újjá alakuló vezetés. A tavalyi szezonban pedig felkértek az NB3-as csapat vezetőedzői posztjára, amit hatalmas megtiszteltetésnek éreztem."

 

Szinte mindenki tudja már, hogy itt Iváncsán, az új idény elején, napok alatt zajlottak az események az edzőkérdést illetően… Te miképpen élted meg ezt az időszakot? Mennyire ért váratlanul a megkeresés?

"Nagyon… Egy ismerősöm hívott először, hogy érdekelnee esetleg a dolog. Az első öt percben azt hittem szórakozik, főleg annak fényében, hogy egy nappal a megkeresés előtt, közöltem az RKSK vezetésével, hogy nem vállalom tovább az első csapat szakmai munkájának vezetését. Amikor tudatosult bennem, hogy ez nem poén, na, akkor azt hiszem egy pár perc csend következett a telefonbeszélgetésben. Innen felgyorsultak az események (…) Első beszélgetésünk az elnök úrral csütörtökön zajlott, pénteken pedig érkezett a hívás, hogy minket választottak. Csabival (Balaskó Csaba – asszisztens edző) nagyon nagy kihívásnak, és megtisztelő feladatnak éljük meg ezt a szerepet. Az elődeink Domján Attila, és Bozai Attila kiemelkedő munkát végeztek a csapattal. Szeretnénk folytatni az Iváncsára jellemző eredményes munkát."

 

Milyen volt az első benyomásod a csapatról?

"Mivel egy bajnokságban szerepeltünk az előző szezonban, így elég sok mindent tudtam a csapatról. Így első benyomásról már nem nagyon beszélhetünk. Tudtam, hogy jó játékosok, kiemelkedő mentalitással alkotják a keretet."

 

(…) Majd milyen volt a második? Amikor már megérkeztek az új igazolások, kezdett kialakulni a keret?

"Az első héten még nem tudtuk mi lesz a Siófoki próbázókkal. Titkon azért reméltem, hogy Varga Bencét meg tudjuk tartani, de a Siófoki lehetőséggel nem tudtunk versenyezni. Ezúton is kívánok sok sikert a pályafutásához! Rajta kívül is távoztak még meghatározó játékosok, ezért főleg a hátsó csapatrészt kell újjáépíteni. Dolgozunk rajta, hogy ez minél előbb megvalósuljon!"



Hogyan értékeled a felkészülést? A csapat keretének megerősítését?

"Sok próbajátékost megnéztünk, akiket leigazoltunk azok a játékosok beleillenek abba a következetes csapatépítésbe, ami az Iváncsát jellemzi évek óta. Szívesen látnék még a csapatban egy támadót és egy belső védőt, de ha úgy alakul, hogy ez a keret marad, akkor sem lehet panaszunk a játékosállományra."


Elcsépelt mondatok a futballban, de mégis mennyire igaz: Egy edzőnek időre van szüksége ahhoz is, hogy a saját elképzeléseit átültesse/átadhassa új csapatának. Ennek tükrében hogyan készül a csapat a bajnoki rajtra? Személy szerint mit vársz a szezontól?

"A játékosok hozzáállása példaértékű! Minden munkát, amit elterveztünk sikerült is elvégezni. Iváncsának kialakult, játékfilozófiája van, ami nagyban hasonlít ahhoz, amit mi is gondolunk a labdarúgásról. Az új játékosok beépítése, valóban időt vesz igénybe, de azt gondolom ez sem fog problémát okozni.

Ez egy merőben más bajnoki idény lesz, mint az előző. Még kiegyenlítettebb lett a Közép csoport, ráadásul mindenki a bajnokot szeretné megverni, ezért minden csapat ellenünk 200%-ot fog beleadni. Meghatározó lesz, hogy a második csapatoknál, mikor, hány visszajátszó lesz. Ez befolyásolja a bajnokságot nem kis mértékben. Mindenesetre minél előrébb szeretnénk végezni a táblázaton."

 

(Borítókép: Archív, Feol.hu)