2020.11.10. 08:53

Hiába a nagy mezőnyfölény Szegeden!

"Vasárnap a Szegedi VSE vendégei voltunk. A következő összeállításban kezdtük a mérkőzést: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Szellák (Hujber), Cseszneki (Gera) - Tóth, Greksa (Balogh),Vallejos(Suszter).   

A tabellán elfoglalt helyezések, és a két csapat között lévő 27 pont különbség alapján egyértelműen mi számítottunk a mérkőzés esélyesének. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és folyamatosan az ellenfél térfelén zajlott a játék. Az első lehetőség a 8. percben Greksa előtt adódott, aki Cseszneki beadását akrobatikus mozdulattal húzta kapu fölé (...) 5 perccel később egy beadás utáni lecsorgó labdát lőtt kapu fölé Fekecs.

Ezután közel 20 percen keresztül meddő mezőnyfölényben játszottunk, de mivel lassan és pontatlanul futballoztunk, különösebb veszélyt nem jelentettünk a hazaiak kapujára. A hazai csapat kontrákra rendezkedett be, de ezekben az első félidőben semmi veszély nem volt. 10 perccel a félidő vége előtt kétszer is közel jártunk a gólhoz: Előbb a 35. percben Vallejos lövését védte bravúrral a hazai kapus; majd 2 perc múlva Szellák már a kapus mellett is elpörgette a labdát, de a hazai hálóőr még visszavetődve óriási bravúrt mutatott be!.
A félidő vége előtt még Greksa lőtt látványos mozdulattal kapufát, így gól nélkül ért véget az első félidő.

A második játékrész egy hazai kontrával indult, aminek végén Prokopnak kellett lábbal hárítani. Két perc múlva ismét közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de Aradi 5 méteres fejese centikkel elkerülte a kaput. Néhány minutummal később a hazaiak is közel jártak a góljukhoz, amikor is egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdából lőttek kapufát.

A mézkőzés ezen szakaszában is hatalmas labdabirtoklási fölényben játszottunk, de sajnos támadójátékunkból hiányzott a csapatunkra jellemző kreatívítás, így 'mindig ott volt egy hazai láb'. Ráadásul egyre többet kockáztattunk, ezáltal a védekezésünk is fellazult, így a hazai kontrákban is egyre nagyobb veszély rejlett. Szinte már mindenki elkönyvelte a döntetlent, de a 90. percben egy kontra végén a hazaiak Fülöp révén megszerezték a győztes találatot. (1:0) 

Sajnos csapatunk a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtotta, elsősorban a támadójátékunk nem működött a megfelelő színvonalon. Hiányzott a megszokott ritmus, kreatívítás, és kevés jó egyéni teljesítmény volt, így nem sikerült feltörnünk a védekezésre berendezkedő ellenfelet. Így történhetett, amire utoljára a tavalyi szezonban volt példa: csapatunk vereséget szenvedett!" - Bozai Attila