2020.10.10. 21:25

Idegenben hoztuk a kötelezőt!

A koronavírus-fertőzés mint ismert, felnőtt csapatunkat is sajnálatos módon utolérte, így 3 hét után elteltével játszottunk újra bajnoki mérkőzést. Az őjonc Majosi SE otthonába látogattunk. A hazaiak bár a tabella utolsó helyén foglaltak helyet, a papírformát érvényesíteni kellett.

A találkozó alaphangját tökéletsen megadta Varga Bence közeli lesgólja az 1. percben egy Cseszneki beívelés után! A jogosan érvénytelenített találat után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, hatalmas mezőny -és labdabirtoklási fölényben játszottuk le nem csak az első félidőt, de a 90 egészét is!

A 10. percben jött a következő komoly lehetőségünk, amikor egy Aradi indításba balszerencsésen nyúlt bele az egyik hazai védő, hogy az kis híján átpörgött saját kapusa felett! Hét perccel később egy életerős Cseszneki-lövés kerülte el a bal felső sarkot. A félidő derekáig Tóth és Domokos is próbálkozhatott, de mindketten célt tévesztettek.

A 36. percben egy Tóth-lövést tolt szögletre bravúrral a hazaiak kapusa, ám az azt követő Cseszneki-beívelésre már nem volt ellenszerük a majosiaknak: Egy alacsony ívben szálló labda nagy zavart okozott a hazai védelemben, Aradi elé került a játékszer, aki becsúszva, a hosszún érkezve, közelről már nem hibázott (0-1).

A gól érezhetően megfogta a védekezésre berendezkedő hazaiakat, akiket csak Fortuna, egészen pontosan a bal kapufa mentett meg Hujber mintegy tíz méterről leadott lapos lövésénél a 39. percben. Néhány minutummal később Tóth cselezte le magát a bal szélen, az ötösön belülre, de lövése nem volt elég pontos (...) A félidő végül mégis a legjobban zárult számunkra, hiszen a 45. percben egy újabb Cseszneki szögletet fejeltünk vissza a hosszúról, a menetrendszerűen a rövidre érkező Pribék pedig szép gólt fejelt, mintegy öt méterről. (0-2)

A fordulást követően minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. Csapatunk többször is közel állt az újabb gólhoz, de hol a vendég védők mentettek támadóink (Hujber majd nem sokkal később a gólvonalról Balogh, és Suszter) elől, hol célt tévesztettünk (Aradi életerős fejese kerülte el a kaput a 62. percben), hol pedig a hazaiak kapusa védett nagyot (Egy léc alá tartó Gera-átlövésnél).

A végeredmény a hazai csapatra nézve kedvező, hiányérzetünk csupán az újabb gól/gólok miatt lehet. A kötelező feladat ezzel kipipálva, a legfontosabb, hogy sikeresen kezdtük újra a bajnokságot a kényszerszünet után!

HAJRÁ IVÁNCSA!

 

Majosi SE - Iváncsa KSE 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
Aradi (37.), Pribék (45.)
Sárga lap: Szeiler (74.), Bognár (78.) illetve Csaba D. (62.)
Piros lap: -

Majosi SE: Genzler - Kugli, Kovács E. (Dér, 53.), Pál, Hock (Vituska, 70.), Széles, Pterovics (Talmás, 70.), Pál, Szeiler, Bognár, Nagy Zs. Vezetőedző: Tihanyvári László

Iváncsa KSE: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Csaba D. - Pribék (Villám, 78.), Cseszneki (Suszter, 66.), Domokos, Tóth Z. (Vallejos, 66.), Szellák (Gera, 78.) - - Hujber (Balogh (59.). Vezetőedző: Domján Attila