2021.03.08. 16:14

Idegenben javítottunk!

Hétvégén Szekszárdon lépett pályára csapatunk, ahol az előző évekhez hasonlóan nehéz mérkőzésre számítottunk - , Mindez be is igazolódott.

A mérkőzésre csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Tóth (Csaba D.89 p.), Szellák, Domokos, Fodor (Cseszneki 62 p.) - Suszter (Balogh76 p.), Horváth (Greksa 76 p.) összetételben futott ki.

Az első 10 percben jelentős esemény nem történt, becsülettel gyűrték egymást a csapatok. A kezdeti megilletődöttség után Horváth B. fordult le védőjéről és lőtt 18 méterről, de lövése nem okozott gondot a hazai kapusnak. A másik oldalon egy labdavesztést követő hosszú indításra mozdult ki jól Prokop és szedte fel a játékszert a hazai csatár elől.

Közel 25 percet kellett várni az első veszélyes lehetőségre, ekkor Tóth kanyarított középre egy pontrúgást ami Aradi fejéről centikkel kerülte el a kaput. A 32. percben Suszter már jobban célzott, ekkor egy formás támadás végén Fekecs beadását fejelte 6 méterről a hazai kapuba 18 éves támadónk. (0:1)
Néhány perc múlva egy Aradi fejessel veszélyeztettünk, de ez is elkerülte a kaput.

Az első félidő után megérdemelten vezettünk, csapatunk fölényben játszott, de csak nehezen sikerült feltörni a hazaiakat.

A második félidő rémálomszerűen kezdődött, hiszen 3 perc sem kellett a Szekszárdnak az egyenlítéshez. Ekkor egy baloldali beadást szabadítottunk fel röviden és rossz helyre, és a hazaiak végig agilisan játszó játékosa, Budai 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1:1)

Szerencsére nem hagytunk időt a hazaiaknak arra, hogy lendületbe jöjjenek, és gyorsan vezetést szereztünk: A 49. percben Tóth szögletét Varga fejelte a hazai kapuba. (1:2)

A gól után kevéssel a hazai 16-oson belül flipperezett a labda, végül Fodor elé került, aki egy csel után lőtt, de nem volt elég erő a lövésben, így a hazai kapus magabiztosan háríthatott. Az 56 és az 58. percben Madarász beadásai után kétszer is fejjel veszélyeztettünk Suszter, majd Horváth révén: előbbi fejese nem volt elég erős, míg utóbbié az oldalhálóban kötött ki.

A 65. percben Aradi 23 méteres szabadrúgásánál közel jártunk a gólhoz, de Pomozi kapus hatalmas bravúrral hárított. Két perccel később Horváth szépen fordult le őrzőjéről, majd Szellák elé passzolt, akinek 13 méteres lövése kevéssel kerülte el a kaput. Közben a hazai kispadnál is zajlottak az események, mivel egy játékvezetői ítélet után a már lecserélt Mayer kapott piros lapot reklamálásért.

A 86. percben ismét lezárhattuk volna a mérkőzést de Tóth remek passzát Domokos 16 méterről centikkel mellé lőtte.

A játékvezető 3 perces hosszabbítást jelzett, és amikor már úgy tűnt, hogy vége a mérkőzésnek, a 94. percben a hazaiak jutottak bedobáshoz. A bedobás utáni lecsorgó labda egy hazai játékoshoz került akit Szellák feleslegesen akasztott - Sajnos a hevesen reklamáló Balogh L. a kiállítás sorsára jutott. A jogos büntető mögé a hazaiak csapatkapitánya Arena állt, de lövését Prokop hatalmas bravúrral hárította, ezzel döntő érdemeket szerezve a három pont megszerzésében.

A második félidő már egyértelműen több eseményt hozott. A hazai csapat is sokkal nagyobb elánnal vetette bele magát a küzdelembe, ennek ellenére inkább csapatunk előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de mivel nem zártuk le a mérkőzést, így az utolsó pillanatig benne lógott a levegőben, hogy akár pontokat is bukhatunk. A hazaiak egy percre sem adták fel és nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ehhez a 96. percben közel is álltak, de Prokopon nem tudtak kifogni!

A Szekszárd csapatának sok sikert kívánunk a tavaszi folytatásra! Csapatunkra vasárnap rangadó vár, hazai pályán a jó erőkből álló ESMTK csapatát fogadjuk!