2020.08.02. 22:28

Igazságos (?) döntetlen Kispesten!

 

Az 2020/21-es szezon rajtján a BP-Honvéd másdik csapata ellen nehéz mérkőzésre készültünk. A 'kispesti' fiatalok az NB I-es csapat alapemberével, rutinos Djordje Kamberrel megerősítve nagy lendülettel kezdték a találkozót. 
Az első veszélyesebb lehetőség mégis Balogh előtt adódott, aki közelről már nem tudott fejjel pontosan irányítani egy beadást. 

A hazaiak első komolyabb sansza a félidő derekán érkezett el, amikor is Prokopnak lábbal kellett védenie egy ellentámadás végén.
A kiegyenlített első félidőt a balról befelé húzó Tóth Z. szép egyéni szólója zárta, befejezésként egy gyenge lövéssel. 

A második félidő nagy része hasonlított az elsőhöz, amikor is a felek próbálkoztak becsülettel, a védelmek pedig hátul jól álltak a lábukon. 

Tipikus 'egy gólós' mérkőzés volt, amellynek megszerzéséhez talán valamivel mi álltunk közelebb: 

- A második játékrész elején az Aradi mélységi passzából egészen a kapu torkáig robogó Tóth lőtt közelről a kapusba. 

- A hajárban pedig a csereként beálló Gera előbb egy szöglet utáni kavarodás végén közelről tüzelt csúnyán fölé; majd egy kis területen kipasszolt akció végén, Balogh lekészítését lőtte nagyjából 6 méterről, keresztbe a kapu előtt. 

Egy jól felkészített, fiatal és technikás csapat ellen a kimaradt helyzetek minőségét tekintve közelebb álltunk a győzelemhez. Talán még némi hiányérzetünk is lehet (...)

A találkozó forgatókönyvéhez hozzátartozik még, hogy Baloghot az utolsó percben második sárga lapja miatt kiállították. 


Folytatás egy hét múlva, az első hazai mérkőzésen, a VÁC ellen!
HAJRÁ IVÁNCSA!

Bp.-HONVÉD II: Megyeri – Szabó A., Eördögh, Bocskay, Németh D. (Kocsis D., 64.), László D., Kamber, Feledy (Gale, a szünetben), Buna, Keresztes (Kerezsi, 77.), Lukács. Vezetőedző: Simon Miklós

IVÁNCSA: Prokop – Balogh L., Madarász, Tóth Z., Szellák (Gera D.,73.), Domokos, Varga B., Fekecs, Aradi, Pribek, Vallejos (Cseszneki, 66.). Vezetőedző: Domján Attila