2017.12.29. 16:41

Így dolgoznak a legkisebb korosztályaink!

Az Iváncsai utánpótlás helyzetében nagy változás állt be azzal, hogy 2016 tavaszán a szomszédos Beloiannisz u7, u9, u11 és u13 korosztályaival megtörtént az egyesülés. Ruzsás László – aki klubunk Bozsik-koordinátora és utánpótlás edzője is egyben – vezetésével szervezett és rendezett keretek között kezdődött a munka.

Ennek első lépéseként új edzői stáb épült. Fiatal és lelkiismeretes munkát végző edzők érkeztek a környező településekről. Menus Tamás (Kápolnásnyék), Nagy Ákos (Pusztaszabolcs), Endrődi Noémi (Ráckeresztúr), Nebucz Márk (Adony). Ahogy mondani szokás: „Nagyon jó kis csapat állt össze”, ahol az edzők egymás munkáját kölcsönösen segítve, jó hangulatú légkörben, a vezetőség támogatása mellett dolgozhatnak.

Minden csapatnak saját vezetőedzője van. Ugyanakkor a hatékonyabb munka érdekében nagyon kevés olyan eset van, amikor ne két edző lenne jelen egy korosztály foglalkozásán.

U7 – Miskovicz Bálint és Nédó Gábor
U9 – Tóth Balázs és Endrődi Noémi
U11 – Menus Tamás és Nebucz Márk/Endrődi Noémi
U13 – Ruzsás László és Nagy Ákos/Nebucz Márk
U14 – Nagy Ákos és Ruzsás László

Az azóta eltelt szűk  két év alatt nagy eredménynek tartjuk, hogy a kezdeti 30-40 fő után mostanra már közel 100 gyerek futballozik Iváncsai színekben!

Bozsikos és u14-es labdarúgóink Iváncsáról, Beloianniszról, Adonyból, Pusztaszabolcsról, Besnyőről, illetve Ráckeresztúrról – utóbbi helyről komplett u9 és u11 korosztályok – érkeznek az edzésekre és tornákra. Így logisztikai szempontból sem kis feladat összehozni a gyerekek „átjutását”. A vezetőség által biztosított kisbuszoknak és persze a szülők odaadó segítségének köszönhetően kezd egyre gördülékenyebbé válni a gyerekek utaztatása.

A hétköz edzések és hétvégi Bozsik tornák, valamint U14-es bajnoki meccsek mellett a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél több edzőmérkőzést lekötni csapatainknak, melyek a gyerekek fejlődését segítik (…)

(…) És ha már fejlődés: Az Iváncsai futball előrelépésének egyik visszajelzése az is, hogy 2016 tavasza óta az OTP BankBozsik-programban rendezőként, ’Iváncsa-csoportként’ veszünk részt!

A szervezett és koordinált munka eredményének legjobb visszajelzése nem is lehetne más, mint a csapatokon belül uralkodó jó hangulat, és természetesen utánpótlás labdarúgóink jól látható fejlődése!

Végezetül ezúton is tájékoztatnánk minden futballszerető szülőt és gyermekét, hogy az Iváncsa KSE továbbra is várja a fiatal labdarúgó-palánták jelentkezését!

Ruzsás László: 30/ 627 0422