2018.05.20. 22:29

Karnyújtásnyira a dobogó!

A 28.fordulóban az ötödik helyen álló SzentlÅ‘rinc SE csapatát fogadta az Iváncsa. A hazaiak számára az elÅ‘jelek nem voltak túl rózsásak, hiszen fél csapatnyi hiányzó nem állhatott Domján Attila rendelkezésére: Imrik László, Bartha Tibor, Fazekas Richárd, Fekecs Dávid és Majláth Henrik sérülés, Berényi Balázs pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

A mérkÅ‘zés nagy iramban indult,a vendégek letámadással próbálkoztak, a hazai támadásokat még idÅ‘ben elfojtani. A SzenlÅ‘rinc már az elsÅ‘ percektÅ‘l kezdve szimpatikus csapat benyomását keltették.
 
Az elsÅ‘ lehetÅ‘ség éppen a vendégek elÅ‘tt adódott: Mayer Milán 20 méterrÅ‘l leadott lövése kevéssel ment fölé. Két perccel késÅ‘bb azonban jött az elsÅ‘ gól: Egy elÅ‘re ívelt labdát Balogh László fejelt a középen érkezÅ‘ Büki Baltazár elé, aki futtában, kapásból a jobb felsÅ‘ sarokba lÅ‘tt.1:0 Pár perccel késÅ‘bb megduplázhatta volna elÅ‘nyét a hazai együttes, Cseszneki azonban Büki remek labdajával, kissé kiszorított helyzetbÅ‘l, mintegy 8 méterrÅ‘l a rövid kapufára lÅ‘tt. 
 
Az elsÅ‘ játékrész hátralévÅ‘ ideje vendég próbálkozásokkal telt, a hazai védelem azonban jól működött, nem hagytak területet a SzentlÅ‘rinc támadói elÅ‘tt. Gólhelyzetet nem is alakult ki, egy említésre méltó esemény volt a 36.percben, mikor Mayer Milán 17 méteres pontrúgását Dániel Csaba szögletre ütötte.
 
A második játékrész vendég rohamokkal kezdÅ‘dött, ami hamar, az 53.percben góllá is érett. A középen végig vitt akciót Varga Roland fejezte be: Lapos lövése a jobb alsó sarokba kötött ki.1:1
 
A bekapott gól kissé megfogta a hazai együttest, két egymás utáni vendég helyzet következett. ElÅ‘bb Dániel Csabának kellet egy pörgÅ‘s kellemetlen lövést hárítani, majd Pergel Bence távoli lövése kerülte el kevéssel a kaput.
Ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetekre góllal válaszolt az Iváncsa. A jobb oldalon kibontakozó hazai támadásnál Balogh - Büki - Balogh volt a labda útja. Gólkirály-jelöltünk pedig nem hibázott, és a kimozduló Pacéka Norbert mellet a jobb összekötÅ‘ helyérÅ‘l a hosszú sarokba pörgetett.2:1
 
A megszerzett vezetés tudatában magabiztossá vált csapatunk játéka. Több ígéretes akciót is vezetett Domján Attila együttese, mígnem végül a 77.percben eldÅ‘lt a mérkÅ‘zés: A három perccel korábban becserélt Folmer Krisztiánt a büntetÅ‘ területen belül, nyakánál fogva visszarántották, a játékvezetÅ‘ habozás nélkül a büntetÅ‘ pontra mutatott. A labda mögé Balogh állt, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított.3:1 Ez volt a gólvadász 25. találata!
 
A hátra lévÅ‘ idÅ‘ben Dániel Csaba még bemutatott egy bravúrt, de az eredmény már nem változott. E
 
Egy remek ellenfelet gyÅ‘ztünk le nagyszerű játékkal. A sok hiányzó ellenére is megmutatta a csapat, hogy mire képes!
Köszönjük, és Gratulálunk!
 
A következÅ‘ fordulóban Szekszárdon a bronzéremért játszhat a csapat. Egy gyÅ‘zelemmel már biztos az érem szerzés, de sok múlik a Dunaújváros mérkÅ‘zéseitÅ‘l is. (Friss: IdÅ‘közben kiderült, hogy a Dunaújváros hazai pályán 1:1-re végzett a Honvéd II. ellen, így csapatunk elÅ‘nye hat pontra duzzadt, két körrel a vége elÅ‘tt!)
 
Sok sikert és Hajrá IVÁNCSA!!!!!!
 
(Fotó, Varga Luca)