2018.05.20. 22:29

Karnyújtásnyira a dobogó!

A 28.fordulóban az ötödik helyen álló Szentlőrinc SE csapatát fogadta az Iváncsa. A hazaiak számára az előjelek nem voltak túl rózsásak, hiszen fél csapatnyi hiányzó nem állhatott Domján Attila rendelkezésére: Imrik László, Bartha Tibor, Fazekas Richárd, Fekecs Dávid és Majláth Henrik sérülés, Berényi Balázs pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

A mérkőzés nagy iramban indult,a vendégek letámadással próbálkoztak, a hazai támadásokat még időben elfojtani. A Szenlőrinc már az első percektől kezdve szimpatikus csapat benyomását keltették.
 
Az első lehetőség éppen a vendégek előtt adódott: Mayer Milán 20 méterről leadott lövése kevéssel ment fölé. Két perccel később azonban jött az első gól: Egy előre ívelt labdát Balogh László fejelt a középen érkező Büki Baltazár elé, aki futtában, kapásból a jobb felső sarokba lőtt.1:0 Pár perccel később megduplázhatta volna előnyét a hazai együttes, Cseszneki azonban Büki remek labdajával, kissé kiszorított helyzetből, mintegy 8 méterről a rövid kapufára lőtt. 
 
Az első játékrész hátralévő ideje vendég próbálkozásokkal telt, a hazai védelem azonban jól működött, nem hagytak területet a Szentlőrinc támadói előtt. Gólhelyzetet nem is alakult ki, egy említésre méltó esemény volt a 36.percben, mikor Mayer Milán 17 méteres pontrúgását Dániel Csaba szögletre ütötte.
 
A második játékrész vendég rohamokkal kezdődött, ami hamar, az 53.percben góllá is érett. A középen végig vitt akciót Varga Roland fejezte be: Lapos lövése a jobb alsó sarokba kötött ki.1:1
 
A bekapott gól kissé megfogta a hazai együttest, két egymás utáni vendég helyzet következett. Előbb Dániel Csabának kellet egy pörgős kellemetlen lövést hárítani, majd Pergel Bence távoli lövése kerülte el kevéssel a kaput.
Ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetekre góllal válaszolt az Iváncsa. A jobb oldalon kibontakozó hazai támadásnál Balogh - Büki - Balogh volt a labda útja. Gólkirály-jelöltünk pedig nem hibázott, és a kimozduló Pacéka Norbert mellet a jobb összekötő helyéről a hosszú sarokba pörgetett.2:1
 
A megszerzett vezetés tudatában magabiztossá vált csapatunk játéka. Több ígéretes akciót is vezetett Domján Attila együttese, mígnem végül a 77.percben eldőlt a mérkőzés: A három perccel korábban becserélt Folmer Krisztiánt a büntető területen belül, nyakánál fogva visszarántották, a játékvezető habozás nélkül a büntető pontra mutatott. A labda mögé Balogh állt, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított.3:1 Ez volt a gólvadász 25. találata!
 
A hátra lévő időben Dániel Csaba még bemutatott egy bravúrt, de az eredmény már nem változott. E
 
Egy remek ellenfelet győztünk le nagyszerű játékkal. A sok hiányzó ellenére is megmutatta a csapat, hogy mire képes!
Köszönjük, és Gratulálunk!
 
A következő fordulóban Szekszárdon a bronzéremért játszhat a csapat. Egy győzelemmel már biztos az érem szerzés, de sok múlik a Dunaújváros mérkőzéseitől is. (Friss: Időközben kiderült, hogy a Dunaújváros hazai pályán 1:1-re végzett a Honvéd II. ellen, így csapatunk előnye hat pontra duzzadt, két körrel a vége előtt!)
 
Sok sikert és Hajrá IVÁNCSA!!!!!!
 
(Fotó, Varga Luca)