2019.11.05. 08:57

Két gól, magabiztos győzelem!

"Hétvégén a bajnokság 11. helyén álló Dabas-Gyón FC gárdáját fogadtuk. A vendégek egy gyengébb szezon kezdet után, egyre markánsabb teljesítmény nyújtottak, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Ráadásul Balogh mellé további minőségi játékosaink estek ki, Vallejos, Hujber és Pintér személyében, így nagy kérdés volt, hogy támadójátékunk mennyire lesz hatékony nélkülük.

Bátran kezdtek a vendégek, rögtön a kezdés után nekünk ugrottak, így azonnal jó tempóban kezdődött a mérkőzés. Mindkét csapat a játékra helyezte a hangsúlyt, de a játék mellett rengeteg párharc és kemény belépők tarkították a mérkőzést. Az első lehetőség előttünk adódott, amikor Fekecs beadását Killer fejelte 6 méterről fölé. A 14. percben szintén ők voltak a főszereplők. Ekkor Fekecs mélységi 'lyukpasszát' Killer 10 méterről lőtte a hosszú felső sarokba. (1:0)

Derekasan gyűrték egymást a csapatok, inkább mezőnyben folyt a játék, komoly helyzet ekkor egyik oldalon sem alakult ki. Sajnos a támadójátékunk minősége nem érte el a csapatunkra jellemző színvonalat, ennek ellenére a 37. percben már két góllal vezettünk. Ekkor Cseszneki jobboldali szabadrúgását még kifejelték a vendégek, de Domokos 13 méteres kapáslövése már a hálóban kötött ki. (2:0)

A félidő hátralévő részében két alkalommal is növelhettük volna az előnyünket. Előbb Fekecs pontos visszagurításából lőtt Killer kapura, de a vendég kapus hárított, majd pár perc múlva egy pontrúgás után kifejelt labdát lőtt Fekecs kapásból centikkel mellé. Az első félidőben a vendégek pontrúgásaiban volt veszély, de ezeket sikerült hatástalanítanunk.

A második félidő elejét megnyomták a vendégek, ekkor vezettek néhány veszélyes támadást, de védelmünk biztos lábakon állt. Fokozatosan átvettük a játék irányítását és több alkalommal is lezárhattuk volna a mérkőzést. Az 55. percben Madarász passzát pöckölte mellé Cseszneki, majd Király beadását szintén ő lőtte fölé.

A 65 .percben Aradi 20 méteres szabadrúgásból találta el a felsőlécet. Az egyre jobban fellazuló vendégek mellett újabb lehetőségeket dolgoztunk ki. Előbb egy Király-Cseszneki-Killer akció végén mutatott be bravúrt a vendégek kapusa, majd Domokos 25 méteres bombáját is sikerült parádés mozdulattal a kapufa segítségével  hárítania. A vendégek nem adták fel, ezért az utolsó sípszóig koncentrálnunk kellett, mivel ennyi kihagyott helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, de szerencsére sikerült hátul nullára hozni a meccset.

A vendégek igazolták jó hírüket, kulturáltan, keményen futballoztak, de a támadójátékukban nem volt elég átütő erő, ezért a kapunkra kevés veszélyt jelentettek. Csapatunk játéka hullámzó volt az egész mérkőzés folyamán, sok helyzetet sikerült kidolgoznunk de ezek nagy részét sajnos ki is hagytuk. Mindezek ellenére jár a gratuláció a fiúknak, hiszen több kulcsjátékosunk nélkül is egy nagyon fontos győzelmet arattunk! A mérkőzéshez kapcsolódik még egy pozitívum, hogy bemutatkozott csapatunkban a 16 éves, saját nevelésű Schnierer Joel!

A Dabas-Gyón Fc csapatának további sok sikert kívánunk, mi pedig készülünk a hétvégi Dabas elleni idegenbeli mérkőzésre" - Bozai Attila

Iváncsa KSE - Dabas-Gyón FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Killer (14.), Domokos (37.)
Sárga lap: Killer (2.), Domokos (26.) illetve Soós (77.), Molnár (92.)
Piros lap: - 

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos, Szellák (Szauter, 65.) - Király (Schnierer J. 88.), KIller (Nyul, 80.), Cseszneki. Vezetőedző: Domján Attila

Dabas-Gyón: Steer - Folmer, Sallay, Szabó P., Popovics, Bodnár (Málnárd D., 62.), Albonczy, Soós, Varga (Kürti, 46.), Gaszner, Marsa (Nagy, 46.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

(Borítókép: feol.hu)