2021.05.17. 07:26

Könnyed győzelem hazai pályán!

A hétközi Dunaújváros elleni botlást követően csapatunk a tabellán 19. helyezett, már biztosan búcsúzó Szegedi VSE együttesével találkozott. Az újvárosi vereség mellett volt miért visszavágnunk a szegedieknek, hiszen az őszi mérkőzésen nagy meglepetésre vesztesen kellett távoznunk a Tisza-partjáról.  

A Varga – Madarász, Aradi (Schnierer), Varga B., Fekecs (Csaba D.) – Domokos, Szellák, Cseszneki (Greksa), Vallejos, (Suszter), Gera, Balogh L.(Fodor) összeállításban kezdő csapatunk nagy elánnal, bizonyítási vággyal fűtve vágott is neki a találkozónak.

A 90 perc egészére igaz lett az a nagy mezőnyfölény, amely már az első percekben megmutatkozott. A vendégek ugyan szimpatikusan próbálták állni a sarat, olykor hősiesen védekeztek, ám nem tudták elkerülni a korai kapott gólokat, amely alapvetően meg is határozta a találkozót.

A 8. percben előbb Domokos lőtt a léc alá, 14 méterről egy elé pattanó labdát (1-0); két perccel később Balogh elegánsan, mellel sodorta a kapuba Madarász beadását (2-0) – úgy vezettünk két góllal 10 perc után, hogy a vendégek kapusának legalább két komolyabb védést is be kellett előtte mutatnia…

A folytatásban sem lassítottunk, lendületes támadásokat vezetve, kreatívan futballozva sorra jöttek a lehetőségek, ahogy az újabb gól is. A félidő közepén egy jobb oldali Vallejos – Madarász összjáték végén utóbbi mintaszerű középre adására Balogh érkezett, aki ezúttal lábbal terelte a kapuba a labdát (3-0).

Az első játékrész krónikájához tartozik egy sajnálatos eset: Balogh fejelt össze szerencsétlenül a tizenhatoson belül a vendégek hátvédjével, Csamangó Tiborra. Csatárunk folytatni tudta a játékot ellenben a szegedi játékossal, akinek ezúton is kívánunk jobbulást!

A szünet után minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Pár perc után Gera közelről sarkazhatott volna egy gólt, ám szép megoldása elakadt egy kétségbeesetten menteni igyekvő hátvédben. Nem sokkal később Balogh vezetett egy ellentámadást, balról befelé törve, a rá kimozduló kapussal szemben Cseszneki elé készített, aki egy visszafutó védőt talált el lövésével – Óriási helyzet volt!

Az újabb gólra az 59. percig kellett várni, amikor is Cseszneki jobb oldali szöglete Aradi elé került a hosszú oldalon, csapatkapitányunk még le is vehette az ötösön belül a labdát, majd Vargát hozta kihagyhatatlan helyzetbe egy lapos középre adással (4-0).

Szinte a középkezdés után ismét Varga került főszerepbe, csak ezúttal a saját kapunk előterébe. Hátvédünk a tizenhatoson belülre túl könnyedén betörő vendégjátékost szerelt szabálytalanul. A jogos büntetőt a 61. percben Mészáros értékesítette is (4-1).

A bekapott gól, és a cserék után sem vett vissza csapatunk, Zsibrita kapusnak több komolyabb védést is kellett bemutatnia, Suszter vagy éppen Gera közeli próbálkozásánál.

A találkozót a 74. percben Suszter zárta le, aki egy remek, ballábas lövést kanyarított jobbról a hosszú sarokba (5-1).

A két csapat között már az első percek után érezhető volt az a különbség, amely a 90 perc során végig jellemezte a találkozót. A hátralévő mérkőzésekhez sok sikert kívánunk a szegedieknek!

Csapatunkra két mérkőzés vár még a bajnokság véghajrájában, előbb az RKSK ellen idegenben; majd az utolsó fordulóban következhet, a könnyen lehet, hogy bajnoki döntőnek beillő Kecskemét elleni rangadó, Iváncsán – A két bajnokaspiráns egyaránt 80-80 ponttal áll a tabellán, és amennyiben minden a papírformának megfelelően alakul, akkor különösen nagy csata várható két hét múlva!

HAJRÁ IVÁNCSA!