2019.02.17. 19:19

Közeleg a bajnoki rajt!

"A héten 3 mérkőzés szerepelt a programban, de az Ajka 3 nappal a meccs előtt lemondta. Az Akasztó rugalmasságának köszönhetően szerdára előrehoztuk a csütörtökre tervezett mérkőzést.

Csapatunkban főleg azok a játékosok kaptak 90 perces terhelést, akik eddig kevesebb játékidőt töltöttek a pályán. A Bács-Kiskun megyei bajnokság 3. helyén álló vendégek kemény ellenállásra késztettek bennünket. Fegyelmezetten és zártan védekeztek, és több alkalommal is jól kontráztak, bár a kapunkra kevés veszélyt jelentettek. Sajnos mi lassan, körülményesen, kényelmesen játszottunk. Sok volt a technikai hiba, ezért  volt ideje a vendégeknek lezárni a területeteket. 10 perccel a meccs vége előtt Berényi büntetőjével nyertünk, a nagyon sportszerűen játszó Akasztó ellen.

A játékunk és több játékos teljesítménye messze elmaradt az elvárt szinttől!

Hétvégén a BKV Előre csapatát fogadtuk egy teljesen más összeállításban. Az első 10 percben hatalmas fölényben futballoztunk, és többször is lejutottunk az alapvonalig, de a befejezések pontatlansága miatt nem tudtuk a vezetést megszerezni. Ráadásul az első vendég akció góllal végződött. Egy szélről beadott labdát fejelt a teljesen üresen álló BKV csatár a kapunkba. A félidő közepén egy érdekes szituációt követően büntetőhöz jutottak a vendégek, amit magabiztosan értékesítettek is. A gól után szétesett a játékunk, ennek ellenére többször is szépíthettünk volna .Bükivel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, de a büntető elmaradt, majd néhány perc múlva Hujber lőtt felsőlécet, de a kipattanó labdát 5 méterről sem tudtuk belőni.

Félidőben 3 helyen változtattunk, majd az utolsó félórában mindenki lehetőséget kapott. A vendégek egy 23 méteres szabadrúgásból már háromra növelték az előnyüket. A 70. percben sikerült szépíteni, Hujber 18 méterről lőtt a kapuba. Majd Balogh hibázott nagy helyzetben, és 10 perccel a meccs vége előtt Berényi gurított mellé büntetőből.

A BKV Előre nagyon szervezetten, fegyelmezetten és motiváltan játszott, és jó százalékban használta ki a helyzeteit, ezért teljesen megérdemelten nyert.

Csapatunk nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott a mérkőzés alatt, és néhányan mentálisan sem voltak rendben. Ennek ellenére ezek a meccsek jól szolgálják a felkészülésünket a bajnokságra, mert felszínre hoznak típushibákat, amiket ki kell javítanunk a hátralévő időben."

Ezúttal is Bozai Attila értékelt - Köszönjük!