2023.04.18. 10:52

Legyűrtük a Fradit!

A forduló talán legnagyobb rangadója következett az NB3 Közép csoportjának 32. fordulójában, amikoris az FTC népligeti komplexumában vendégeskedtünk. Jelenlegi vendéglátóink idén csak egyszer, a Budapest Honvéd fiataljai ellen szenvedtek vereséget, a pesti tartalékok csatáját leszámítva viszont meggyÅ‘zÅ‘en lépték le ellenfeleiket, sÅ‘t mi több, legnagyobb riválisunkat, a HódmezÅ‘vásárhelyt is sima 3:0-s összesítéssel küldték nemrégiben haza. Nem véletlen, hogy alaposan fel kellett kötni mindkét gárdának a gatyáját, ha jó eredményt szerettek volna elérni, ráadásul a túloldalon az NB1-es csapatból visszajátszva Mercier is segítette a fiatalok dolgát. No persze az erÅ‘viszonyok az októberi kupameccsen sem érdekeltek minket…

 

Tavasszal talán az eddigi meccsekhez mérten a mostani párharc bizonyult a legtempósabbnak, ahol két kultúrált futballt játszó együttes mérte össze erejét. A mieink rendkívül agilisan kezdtek, ami a mérkÅ‘zés egészében labdabirtokláson alapuló, domináns játékban mutatkozott meg — no meg persze a mezÅ‘nyfölényünk helyzetekben is kicsúcsosodott. Sili, Bányai, Suszter, Kercsó, talán mindegyik támadónk tudott kísérletezni, azonban a ferencvárosiak cerberusa valamennyi esetben résen volt, amikor meg már Å‘ is tehetetlen volt, akkor a felsÅ‘lécen csattant a zsuga. Megannyi lehetÅ‘ségünk közül végül egyet sem tudtunk 45 perc alatt értékesíteni, így az elsÅ‘ játékrész hálózörgés nélkül, patthelyzettel zárult.

 

A fordulást követÅ‘en ugyancsak rá akartuk erÅ‘ltetni akaratunkat az ellenfélre, ennek megvalósulásában pedig a segítségünkre volt az is, hogy a hazaiak látszólag kezdtek elkészülni az erejükkel. Amint kicsit is megingott a védelmük, mi könyörtelenül büntettük azokat: ElÅ‘bb Bányai Péter csente el szemfülesen a labdát a belsÅ‘ védÅ‘tÅ‘l és passzolt az üres kapuba, majd három perccel késÅ‘bb Sili Luka lendületét nem tudta lekövetni ugyanaz a hátvéd, aki köszönte szépen, és egy az egyben a kapussal szemben már nem hibázott. 0:2.

 

Nyeregben érezhettük magunkat, lefutottnak látszott a mérkÅ‘zés, csakhogy a 80. minutumban futotta erejébÅ‘l viszontválaszra a Fradinak, és Ladányi GergÅ‘ révén szépíteni tudtak, ezáltal az utolsó bÅ‘ tíz perc könnyű csata helyett körömrágósra sikeredett, de szerencsére már újból nem tudták feltörni a védekezésünket, így 2:1-es összesítéssel a mieink örülhettek jobban a hármas sípszó után.

 

Újabb igencsak értékes három ponttal gyarapodtunk és ezzel még közelebb kerültünk céljaink eléréséhez. Gratulálunk a srácoknak, abszolút megérdemelt a gyÅ‘zelem!

 

 

FTC II. — Iváncsa KSE 1:2
Gsz.: Bányai, Sili

 

 

Hajrá Iváncsa!