2021.03.15. 20:39

Magabiztos győzelem a rangadón!

"Vasárnap hazai pályán igazi rangadóra került sor, hiszen a jó erÅ‘kbÅ‘l álló, a  tabella hatodik helyén álló ESMTK gárdáját fogadtuk. A vendégek idegenbeli mérlege tekintélyt parancsoló volt, hiszen 6 gyÅ‘zelem mellett 5 döntetlent játszottak, és vesztesen még nem hagyták el a pályát, ezért egy igen nehéz mérkÅ‘zésre volt kilátás. Négy játékosunk Szauter, Ordasi, Balogh, Horváth különbözÅ‘ okok, sérülés, eltiltás, betegség miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. Ennek ellenére természetesen csapatunknak most is, mint minden hazai mérkÅ‘zésen, a gyÅ‘zelem megszerzése volt a célja, és ennek érdekében a következÅ‘ összeállításban lépett pályára: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Domokos, Szellák(Vallejos 83.p), Cseszneki(Pribék 76.p) - Suszter(Csaba 87.p), Fodor(Greksa 46. p), Tóth(Gera 87.p).

Jól kezdÅ‘dött a mérkÅ‘zés, mivel már a 3. percben megszereztük a vezetést. Egy jobboldali akció végén Cseszneki beadását Tóth magabiztosan fejelt a vendégek kapujába. (1:0)

Továbbra is csapatunk irányított és a 15. percben közel jártunk az újabb gólhoz. Egy Tóth-Fekecs összjáték végén utóbbi beadása találta meg az üresen érkezÅ‘ Csesznekit, akinek közeli fejese centikkel a kapu fölé szállt.

Nem sokkal késÅ‘bb újabb Fekecs beadás érkezett középre, amit a védÅ‘k kifejeltek, Domokos lecsapott a labdára és egy csel után 17 méterrÅ‘l lÅ‘tt, de a vendég kapus magabiztosan védett. A 23. percben egy gyors kontra végén Suszter ugratta ki Fodort aki már csak a kapussal állt szembe, de kicsit kivárt és egy becsúszó védÅ‘ szögletre mentett. Cseszneki végezte el a pontrúgást, Aradi érkezett jó ütemben, de Póti lerántotta. A jogos büntetÅ‘t Cseszneki magabiztosan értékesítette. (2:0)

Néhány perccel késÅ‘bb a vendégek is közel jártak a gólhoz. A 16-os oldalvonalától, jó pozícióból Kozma lÅ‘hetett szabadrúgást, ami úgy tűnt utat talál a hálónkba, de Fekecsnek sikerült a gólvonalról kifejelni a játékszert. Fontos mentés volt!

Az egyre jobban kinyíló vendégek mögött nagy területek nyíltak csapatunk számára, így több alkalommal is veszélyes kontrákat tudtunk vezetni. A 32. percben egy ilyen kontra végén Suszter ugratta ki a jó ütembe beinduló Fodort aki egy az egyben vezethette rá a labdát a vendégek kapusára, megpróbálta kicselezni a hálóÅ‘rt, de Å‘ hatalmas bravúrral lelopta Fodor lábáról  a labdát. Néhány perc múlva újabb 100%-os ziccerbe kerültünk, ekkor Fodor labdájával iramodott meg Suszter, már Å‘ is csak a kapussal állt szemben, de lövését Menczeles bravúrral szögletre mentette.

A félidÅ‘ utolsó öt perében a vendégek megpróbáltak nyomást helyezni csapatunkra, de védelmünk magabiztosan állt a lábán.

A második félidÅ‘ elsÅ‘ lehetÅ‘sége a vendégek elÅ‘tt adódott, egy szép támadás végén 18 méterrÅ‘l lÅ‘ttek kapu mellé.

Szinte a következÅ‘ támadásból már háromra növeltük elÅ‘nyünket. Az 53. percben Tóth adott remek labdát Csesznekinek aki egy csel után szenzációsan lÅ‘tte ki a hosszú felsÅ‘ sarkot. (3:0)

Ekkor úgy tűnt, hogy eldÅ‘lt a mérkÅ‘zés, de a vendégcsapat nem így gondolta és az 57. percben egy vendég támadás végén Kozma lÅ‘tt parádés gólt 18 méterrÅ‘l. (3:1)

Pár perccel késÅ‘bb Greksa járt közel a gólhoz, egy a védÅ‘k mögé beemelt indításra érkeztek együtt a vendégek kapusával, a lecsorgó labda támadónk elé került, de 7 méterrÅ‘l gyengén gurított kapura és  egy visszafutó védÅ‘ a gólvonalról menteni tudott.

A 62. percben egy jobboldali szabadrúgásból Cseszneki nagyszerűen tálalt Aradi fejére aki a kimozduló Menczelest megelÅ‘zve bólintott a vendégek kapujába - Úgy tűnt, visszaállt a három gólos különbség, de mindenki döbbenetére a játékvezetÅ‘ érvénytelenítette a szabályos találatot!!

10 perccel késÅ‘bb Suszter forgatott meg két védÅ‘t, beadása kicsit hosszú lett Csesznekinek, így lövése mellé szállt.

A 78. percben egy felszabadítani próbáló vendég védÅ‘ elöl pöckölte el a labdát Greksa, aki támadónk lábát találta el, a jogos büntetÅ‘ elmaradt,sÅ‘t támadónk kapott sárga lapot színészkedésért!A 85. percben Suszter került helyzetbe, de az öt méterrÅ‘l, kicsit szögbÅ‘l leadott lövését bravúrral védte a vendégek kapusa,Menczeles.
Közben a vendégek sem adták fel és az utolsó percekben egy szögletet követÅ‘en ide-oda pattogó labdánál sikerült kétszer is blokkolnunk.

Amint elÅ‘zetesen várható volt, egy nagyon jól felkészített, szervezett csapattal találkoztunk, akik nem véletlenül állnak a 6. helyen. Lényeges volt a jó kezdés, majd a második gól megszerzése után a vendégek kénytelenek voltak több kockázatot vállalni, és ezáltal csapatunk elÅ‘tt nagyobb területek adódtak, amit több alkalommal is jól sikerült kihasználni. Nagyszerűen működött a támadójátékunk, a védekezésbÅ‘l támadásba való átmeneteink is rendben voltak, a gólokon kívül több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, és bár ezeket elhibáztuk vagy a vendégek kapusa hárított parádésan, a látottak alapján teljesen megérdemelt gyÅ‘zelmet arattunk!

Csapatunk a tavasz legjobb teljesítményét nyújtotta és a siker értékét növeli,hogy ezt egy nagyon jó csapat ellen érte el, ezért jár a gratuláció a csapat minden tagjának ! Ezzel a gyÅ‘zelemmel felléptünk a képzeletbeli dobogóra!

Az ESMTK csapatának sok sikert kívánunk!

Vasárnap újabb nehéz mérkÅ‘zés következik, a tabella 7. helyén álló Dabas-Gyón FC vendégei leszünk!" - Bozai Attila

 

(Borítókép: ESMTK weboldal)