2021.03.15. 20:39

Magabiztos győzelem a rangadón!

"Vasárnap hazai pályán igazi rangadóra került sor, hiszen a jó erőkből álló, a  tabella hatodik helyén álló ESMTK gárdáját fogadtuk. A vendégek idegenbeli mérlege tekintélyt parancsoló volt, hiszen 6 győzelem mellett 5 döntetlent játszottak, és vesztesen még nem hagyták el a pályát, ezért egy igen nehéz mérkőzésre volt kilátás. Négy játékosunk Szauter, Ordasi, Balogh, Horváth különböző okok, sérülés, eltiltás, betegség miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. Ennek ellenére természetesen csapatunknak most is, mint minden hazai mérkőzésen, a győzelem megszerzése volt a célja, és ennek érdekében a következő összeállításban lépett pályára: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Domokos, Szellák(Vallejos 83.p), Cseszneki(Pribék 76.p) - Suszter(Csaba 87.p), Fodor(Greksa 46. p), Tóth(Gera 87.p).

Jól kezdődött a mérkőzés, mivel már a 3. percben megszereztük a vezetést. Egy jobboldali akció végén Cseszneki beadását Tóth magabiztosan fejelt a vendégek kapujába. (1:0)

Továbbra is csapatunk irányított és a 15. percben közel jártunk az újabb gólhoz. Egy Tóth-Fekecs összjáték végén utóbbi beadása találta meg az üresen érkező Csesznekit, akinek közeli fejese centikkel a kapu fölé szállt.

Nem sokkal később újabb Fekecs beadás érkezett középre, amit a védők kifejeltek, Domokos lecsapott a labdára és egy csel után 17 méterről lőtt, de a vendég kapus magabiztosan védett. A 23. percben egy gyors kontra végén Suszter ugratta ki Fodort aki már csak a kapussal állt szembe, de kicsit kivárt és egy becsúszó védő szögletre mentett. Cseszneki végezte el a pontrúgást, Aradi érkezett jó ütemben, de Póti lerántotta. A jogos büntetőt Cseszneki magabiztosan értékesítette. (2:0)

Néhány perccel később a vendégek is közel jártak a gólhoz. A 16-os oldalvonalától, jó pozícióból Kozma lőhetett szabadrúgást, ami úgy tűnt utat talál a hálónkba, de Fekecsnek sikerült a gólvonalról kifejelni a játékszert. Fontos mentés volt!

Az egyre jobban kinyíló vendégek mögött nagy területek nyíltak csapatunk számára, így több alkalommal is veszélyes kontrákat tudtunk vezetni. A 32. percben egy ilyen kontra végén Suszter ugratta ki a jó ütembe beinduló Fodort aki egy az egyben vezethette rá a labdát a vendégek kapusára, megpróbálta kicselezni a hálóőrt, de ő hatalmas bravúrral lelopta Fodor lábáról  a labdát. Néhány perc múlva újabb 100%-os ziccerbe kerültünk, ekkor Fodor labdájával iramodott meg Suszter, már ő is csak a kapussal állt szemben, de lövését Menczeles bravúrral szögletre mentette.

A félidő utolsó öt perében a vendégek megpróbáltak nyomást helyezni csapatunkra, de védelmünk magabiztosan állt a lábán.

A második félidő első lehetősége a vendégek előtt adódott, egy szép támadás végén 18 méterről lőttek kapu mellé.

Szinte a következő támadásból már háromra növeltük előnyünket. Az 53. percben Tóth adott remek labdát Csesznekinek aki egy csel után szenzációsan lőtte ki a hosszú felső sarkot. (3:0)

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, de a vendégcsapat nem így gondolta és az 57. percben egy vendég támadás végén Kozma lőtt parádés gólt 18 méterről. (3:1)

Pár perccel később Greksa járt közel a gólhoz, egy a védők mögé beemelt indításra érkeztek együtt a vendégek kapusával, a lecsorgó labda támadónk elé került, de 7 méterről gyengén gurított kapura és  egy visszafutó védő a gólvonalról menteni tudott.

A 62. percben egy jobboldali szabadrúgásból Cseszneki nagyszerűen tálalt Aradi fejére aki a kimozduló Menczelest megelőzve bólintott a vendégek kapujába - Úgy tűnt, visszaállt a három gólos különbség, de mindenki döbbenetére a játékvezető érvénytelenítette a szabályos találatot!!

10 perccel később Suszter forgatott meg két védőt, beadása kicsit hosszú lett Csesznekinek, így lövése mellé szállt.

A 78. percben egy felszabadítani próbáló vendég védő elöl pöckölte el a labdát Greksa, aki támadónk lábát találta el, a jogos büntető elmaradt,sőt támadónk kapott sárga lapot színészkedésért!A 85. percben Suszter került helyzetbe, de az öt méterről, kicsit szögből leadott lövését bravúrral védte a vendégek kapusa,Menczeles.
Közben a vendégek sem adták fel és az utolsó percekben egy szögletet követően ide-oda pattogó labdánál sikerült kétszer is blokkolnunk.

Amint előzetesen várható volt, egy nagyon jól felkészített, szervezett csapattal találkoztunk, akik nem véletlenül állnak a 6. helyen. Lényeges volt a jó kezdés, majd a második gól megszerzése után a vendégek kénytelenek voltak több kockázatot vállalni, és ezáltal csapatunk előtt nagyobb területek adódtak, amit több alkalommal is jól sikerült kihasználni. Nagyszerűen működött a támadójátékunk, a védekezésből támadásba való átmeneteink is rendben voltak, a gólokon kívül több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, és bár ezeket elhibáztuk vagy a vendégek kapusa hárított parádésan, a látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk!

Csapatunk a tavasz legjobb teljesítményét nyújtotta és a siker értékét növeli,hogy ezt egy nagyon jó csapat ellen érte el, ezért jár a gratuláció a csapat minden tagjának ! Ezzel a győzelemmel felléptünk a képzeletbeli dobogóra!

Az ESMTK csapatának sok sikert kívánunk!

Vasárnap újabb nehéz mérkőzés következik, a tabella 7. helyén álló Dabas-Gyón FC vendégei leszünk!" - Bozai Attila

 

(Borítókép: ESMTK weboldal)