2019.08.19. 13:46

Magabiztos győzelem hazai pályán!

"A harmadik fordulóban az újonc Kelen SC-t fogadtuk, akik az elmúlt 2 fordulóban 1 pontot szereztek. Egy szervezett, fegyelmezett futballt játszó vendég csapatra készültünk az ellenfélről szerzett információk alapján. Több hiányzónk is volt, mivel Királyra bokasérülés, Domokosra és Vallejosra adminisztratív okok miatt nem számíthattunk, ráadásul Szellák szombat este belázasodott, így ő sem tudott pályára lépni. Azért pozitívum is akadt, gólkirályunk Balogh László vállalta a játékot.

Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már az 5. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez. Hiába birtokoltuk folyamatosan az ellenfél térfelén a labdát, és kerültünk rengeteg alkalommal a védelmük mögé a széleken,  a befejezésekben nem volt meg a kellő pontosság. A pálya tengelyét jól lezárta a vendégcsapat és sajnos kevés átlövéssel próbálkoztunk. Ezek egyike Cseszneki 18 méteres felső sarokba tartó bombája volt, amit hatalmas bravúrral védett a vendégek kapusa, majd Balogh alsó sarokba tartó lövését is ki tudta tolni a hálóőr. A Kelen a kontráiban bízott, amire nagyon oda kellett figyelnünk, de az első félidőben ezt jól megoldottuk.

A második félidőre még élesebben jött ki a csapatunk és csak idő kérdése volt, hogy mikor fogjuk megszerezni a vezetést. Sokat nem kellett várnunk, hiszen a 48. percben Cseszneki szögletét Aradi fejelte be. (1:0)

A gól után a vendégek megpróbáltak ritmust váltani, volt is veszély a játékukban, de a 62. percben Pribék lekészítéséből Hujber 17 méterről megszerezte csapatunk második gólját. (2:0)

Továbbra is támadásban maradtunk, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de a vendégek kapusa több bravúrt is bemutatott, viszont a 68. percben már ő is tehetetlennek bizonyult. Ekkor Aradi nagyszerű lövésének tapsolhattak a nézők: 16 méterről bombázott a hosszú felsőbe. (3:0)

Tovább növelhettük volna az előnyünket, de a Kelen kapusa nagyszerű napot fogott ki. Már-már úgy tűnt,hogy ez marad a végeredmény, de a 92. percben szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a vendégek kapujától. Aradi állt a labda mögé és gyönyörűen csavart a rövid felsőbe, ezzel megszerezve saját maga harmadik, csapatunk negyedik gólját. (4:0)

A hatalmas hőség ellenére jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, ahol végig kézben tartottuk az irányítást és ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk, egy jól szervezett, kemény, de sportszerű futballt bemutató csapat ellen.

Külön öröm, hogy két 16 éves utánpótlás játékosunk is pályára lépett, Kökény Dorián és Lakakisz Nikolaosz révén!

Nagy gratuláció jár a csapatnak. Több kiemelkedő egyéni teljesítmény mellett, meg kell említeni Aradi Csabát, aki belső védő létére, még ha nem is klasszikus, de mesterhármast ért el!

Sok idő nincs az ünneplésre, készülünk tovább, mert a jövő héten a bajnoki cím egyik várományosához, Kecskemétre látogatunk.

A Kelen SC-nek további sok sikert kívánunk a bajnokságban!" - Bozai Attila

Iváncsa KSE - Kelen SC 4-0 (0-0)
Gólszerző:
Aradi (48., 68., 92.) Hujber (62.)
Sárga lap: Fekecs (14.), Madarász (30.), Pintér (47.) illetve Megyesi (41.), Kádár (56.)
Piros lap: -

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pintér, Pribék - Szauter (Killer, 64.), Cseszneki, Hujber (Kökény, 82.) - Balogh (Lakakisz, 88.). Vezetőedző: Domján Attila

Kelen: Balogh P. - Módly, Rőthy, Kasza, Balogh B. (Kiss, 70.), Kádár, Dankó, Krajnc (Singh, 70.), Megyesi, Könczey, Koós (Szabó, 74.). Vezetőedző: Harmati Tamás

(Borítókép: Kelen SC Facebook)