2020.11.30. 08:34

Magabiztos győzelem, szép játékkal!

Csapatunk kisebb változtatásokkal az egy héttel korábbihoz képest fogadta a Budapest Honvéd második csapatát. Érezhetően ki akartuk köszörülni azt a bizonyos csorbát, amelyet Kecskeméten az utolsó percekben elszenvedtünk, így már a mérkőzés elején nagy elánnal kezdtünk, szokásunkhoz híven kezdeményezőleg is.

Már a találkozó elején is több veszélyes támadást vezettünk, ám az utolsó passzoknál, utolsó döntéseknél még hiba csúszott. A meccs ezen szakaszában a komolyabb lehetőségeket, elsősorban kontrák után, a vendégek hagyták k: a 12. percben például Tóth-Gábor mintegy 10 méterről Ordasival állt szemben, de mivel közel került kapusunkhoz, eltette ugyan mellette a labdát, ami szerencsénkre a kaput is elkerülte. Hat perccel később, előbb Domokosnak, majd Aradinak kellett utolsó emberként nagyot mentenie, megakadályozva ezzel a kispesti támadók kiugrásait.

A vendégeknek szöglet után is akadt egy veszélyesnek tűnő lehetősége, amikor is Kálnoki-Kis fejelhetett üresen egy szöglet után, de egyenesen Ordasi kezébe juttatta a labdát.

Mintha ezekkel a sanszokkal el is lőtték volna puskaporukat a vendégek, és jöttek az Iváncsai helyzetek.

A 22. percben a végig agilisan és lendületesen játszó Madarász kapott jó labdát a jobb oldalon, egészen a tizenhatos magasságáig viharzott vele, középen üresen találta Tóth-ot, aki a kapussal állt szemben, ám pechére a bal kapufára lőtt, viszont a kipattanóért még megküzdött, a labda Csaba Dániel elé került, aki közelről már nem hibázott! (1-0)

A vezetés, ahogy az a legtöbbször hasonló esetben, most is megnyugtatóan is hatott, és sorra jöttek a komolyabb lehetőségeink is.

Előbb a 31. percben Cseszneki középről, mintegy 18 méterről eleresztett bombáját blokkolták a vendégek; három perccel később Csaba Dániel keresztlabdája után Vallejos célozta meg jobbról, a bal alsó sarkot, a kapus bravúrral védett, ám a kipattanóból Csaba D. újabb gólt szerezhetett volna, de ezúttal célt tévesztett; még a szünet előtt a kapu elé nem először jól érkező Csaba D., Madarász centerezése után lőtt fölé.

Lendületes, szervezett játékot mutattunk, és nem sokon múlott, a második gólunk! Érezhető volt, hogy előbb-utóbb jönnie kell az újabb iváncsai találatnak… Ezt megelőzően még az 50. percben Pribék nem tudott jól beleérni a kapu torkában Madarász lapos centerezésébe, a labda szögletre pattant. A sarokrúgás után Aradi talán még maga is meglepődött, mennyire üresen maradt az ötösön belül, így a vendég védelem még ezúttal is menteni tudott az utolsó pillanatban.

Pár perccel később Cseszneki vezette rá a labdát a belső védőkre, a balján felfutó Domokos elé tálalt, aki a 16-os magasságából balos lövést eresztett meg, a labda éppen hogy elsuhant a jobb kapufa mellett.

Az 59. percben viszont már Fortuna is a segítségünkre sietett (…) A bal szélen labdát szerző Csaba D. Vallejost találta meg a túloldalon, aki miután lopta a távolságot, a tizenhatos előteréből lövésre szánta el magát, életerős lökete a tizenhatoson belül Csesznekin a lehető legjobban pattant meg, becsapva ezzel a lövésre elmozduló kapust. (2-0)

A második gól lényegében le is zárta az érdemi kérdéseket, és mintha a vendégeknek ’kedvét is szegte’ volna… Nem úgy, mint csapatunknak! A hajrához érve előbb a csereként beszálló Szellák első labdaérintéseiből kis híján gólt fejelt Fekecs beadása után; majd Tóth érkezett tökéletesen Madarász beadására, megelőzte a kimozduló kapust is, balszerencséjére fejese azonban a felső lécen csattant.

A kispestiek legnagyobb lehetősége Ordasi könnyelműsége után adódott, ám kapusunk javított a 81. percben, amikor is a magát a kapuig cselező Németh B. közeli próbálkozásánál a helyén volt.

A 84. percben alakult ki a végeredmény, miután Vallejos jobb oldalról kanyarított középre egy szabadrúgást, amelyet Aradi csúsztatott szép mozdulattal a kapuba. (3-0)

Kreatív, szép játékkal sikerült visszatérnünk a győzelem útjára, és optimistán készülhetünk a szezon utolsó két bajnokijára: előbb a Vác elleni idegenbeli összecsapásra, majd az Újpest második csapata elleni szezonzáró hazai találkozóra.

HAJRÁ IVÁNCSA!

 

 

 

Iváncsa KSE – Budapest-Honvéd MFA II. 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Csaba D. (23.), Cseszneki (59.), Aradi (85.)
Sárga lap: Varga B. (67.) illetve (Bruna, 75.), Németh B. (83.), Győri (84.)
Piros lap: -

Iváncsa: Ordasi - Madarász, Varga B., Aradi, Fekecs (Hujber, 88.), Csaba D., Pribék (Villám, 72.), Domokos, Vallejos (Gera, 85.), Cseszneki (Szellák, 72.), Tóth Z. (Suszter, 88.). Vezetőedző: Domján Attila

Bp Honvéd II.: Dúzs - Török, Kálnoki Kis, Eördögh, Gale Thierry (Németh B., 56.), Lukács (Nyitrai, 67.), Tóth-Gábor, Keresztes (Szabó, 78.), Pekár (Győri, 78.), Buna (Polyák, 78.), Kovács. Vezetőedző: Simon Miklós