2021.02.06. 14:27

Magabiztos győzelemmel folytattuk a felkészülést!

Péntek este az NB III keleti csoportjában szereplő FC Hatvan vendégei voltunk.

Sajnos nagyon rossz előjelekkel készültünk a mérkőzésre, mivel a csütörtöki edzésen kettő kapusunk is megsérült. Közülük Virág Levente „megúszta” mellkas zúzódással, de Ordasi Gergő sérülése sokkal komolyabb lett: Neki a bokatörés mellé még bokaszalag szakadás is társult. Gergő már túl van a műtéten! Neki a csapat és a szurkolók nevében mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A két kapusunk kiesése mellett Domokos, Cseszneki, Csaba D., és Schnierer sem utazott el a csapattal különböző okok miatt.

Csapatunk a következő összeállításban kezdett: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Vallejos, Gera - Tóth, Greksa,

Fodor. Rögtön a kezdés után kiderült, hogy két, teljesen eltérő stílusban játszó csapat mérkőzését fogjuk látni. A hazaiak a szervezett védekezésre helyezték a fő hangsúly és a kontrákban bíztak; míg csapatunk a ránk jellemző labdabirtoklási fölény mellett a rövid passzos, kombinatív játékot részesítette előnybe.

Nehezen találtunk fogást a jól záró hazaiakon, igaz ebben nem csak a szervezett védekezésük, hanem játékosaink pontatlansága és türelmetlensége is közrejátszott. Tóth révén így is közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, de okos gurítása néhány centivel elkerülte a kaput. Félóra elteltével viszont már megszereztük a vezetést! Ekkor Vallejos nagyszerű szabadrúgására érkezett középen Varga, akit az ötösön eltüntettek. A jogos büntetőt Vallejos magabiztosan lőtte a felső sarokba. (0-1)

Továbbra is csapatunk irányította a mérkőzést, de az első félidőben újabb gól már nem esett.

Félidőben több helyen is változott csapatunk összeállítása, Szauter, Balogh, Szellák, Horváth, Suszter is pályára lépett, majd a félidő közepén Paksi G és Somogyvári M. is beszállt.

A második félidőben is irányítottuk a játékot. Ebben az időszakban már többször sikerült az ellenfél védelme mögé kerülnünk, és ez már gólokban is megmutatkozott.

Egy formás akció végén előbb Madarász nagyszerű beadására érkezett Horváth. (0-2), majd Fodor járt közel a gólhoz, de hiába gurította el a labdát már a kapus mellett is, egy visszafutó védő menteni tudott. Nem kellett sokáig várni az újabb találatra sem, hiszen pár perccel később Tóth robogott az alapvonalig és visszagurított labdáját Fodor vágta a léc alá. (0-3)

Suszter révén közel jártunk az újabb találathoz, de 12 méterről leadott lövése a felső lécről vágódott ki.

Az utolsó húsz percben két újabb gólt szereztünk. Előbb Horváth bólintott egy jobb oldali beadást a hosszú felsőbe (0-4), majd Fodor is duplázott, ezzel beállította a 0-5-ös végeredményt.

Jövő héten csapatunk kettő mérkőzést is játszik. Előbb szerdán fogadjuk a BKV Előre csapatát, majd szombaton a MOL Fehérvár II. vendégei leszünk!