2019.10.08. 09:23

Mentálisan erős a csapat!

"Hétvégén a HR-Rent Kozármisleny gárdáját fogadtuk. A tabellán elfoglalt helyezésük csalóka képet mutat, ezért nehéz mérkőzésre számítottunk. Ráadásul Balogh mellé Vallejos is feliratkozott a sérültek listájára, és Aradi sem volt száz százalékos állapotban.

Mindkét csapat aktívan kezdte a mérkőzést, de az első nagy lehetőség előttünk adódott. A 3. percben Király már a kapust is kicselezte, de kisodródott, így vissza kellett gurítania az érkező Domokos elé, akinek 10 méteres lövését védte a vendégek hálóőre.

A 11. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek. Egy szögletre hárman ugrottak fel, a labda végül egyik védőnk hátáról pattant a kapunkba. (0:1)

A gól után fokozatosan átvettük az irányítást, ám hiába voltunk fölényben, többször türelmetlenek voltunk, nem vittük végig a támadásokat. Hozzáteszem, hogy a vendégek nagyon szervezetten játszottak, ezért nem volt egyszerű mögéjük kerülni. Az egyenlítéshez a legközelebb a 35. percben jártunk, ekkor Fekecs beadását Killer fejelte a kapufára.

A félidő vége előtt egy szép akció végén, Hujber átadásából Fekecs megverte ellenfelét, majd visszagurított labdájából Király egyenlített. (1:1)

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, és közel álltak egy ritkán látható gólhoz, amikor Horváth a kint álló Prokop felett próbált 45 méterről átívelni. Ami itt még nem sikerült, az összejött a 61. percben: egy labdavesztés után végigvitt kontra végén Jelena megszerezte a vezetést a vendégcsapatnak. (1:2)

Két perc múlva viszont már ismét egyenlő volt az állás! Egy pontrúgásból Cseszneki ívelt Aradi fejére, akinek csúztatása még kijött a kapufáról, de Madarász közelről nem hibázott. (2:2)

Természetesen csapatunk ment tovább a győzelemért, a játék is inkább a vendégek térfelén zajlott, de mindkét fél játékában benne volt a győzelem lehetősége. A végjátékban nagyon közel álltunk a harmadik, valószínűleg győztes gól megszerzéséhez, hiszen három 100% helyzetünk is volt. Előbb Nyúl lőtt 7 méterről, de a vendégkapus hatalmas bravúrral hárított. A szögletből Aradi fejelt 5 méterről centikkel mellé, majd a 92. percben Killer passzából Hujber gurított közelről a kapu mellé!

Amint várható volt, a két jól felkészített csapat, a futballra helyezte a hangsúlyt, ezért egy lüktető, dinamikus, jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogató nézők.

Csapatunk mentális erejét jelzi, hogy kétszer is felálltunk hátrányból (nem először a bajnokság során!), így elégedettek is lehetnénk az egy ponttal, de a mérkőzés hajrájában kihagyott hatalmas lehetőségek miatt maradt bennünk hiányérzet.

A Kozármislenynek sok sikert kívánunk a folytatásban! Csapatunkra következőleg egy idegenbeli rangadó vár a veretlen Pécs otthonában, szombaton!" - Bozai Attila

Iváncsa KSE - HR-Rent Kozármisleny 2-2 (1-1)
Gólszerzők:
Király (42.), Madarász (63.) illetve Madarász (11. -öngól), Jelena (61.)
Sárga lap: Aradi (88.) illetve Horvát (40.), Berdó (83.), Nagy Á. (88.), Márkvárt P. (91.)
Piros lap: -  

Iváncsa: Prokop - Madarász (Szauter, 69.), Aradi, Varga, Fekecs - Pribék, Domokos - Cseszneki, Hujber, Király (Nyul, 76.) Killer. Vezetőedző: Domján Attila

Kozármisleny: Somogyi - Fenyvesi, Márkvárt P., Horvát (Kónya K. 46.), Kocsis, Nagy Á., Tóth (Horváth, 55.), Berdó, Jelena, Füredi (Rácz, 70.), Turi. Vezetőedző: Pókos Csaba