2020.09.16. 12:05

"Most már minden csak rajtunk múlik!"

A 2013/14-es szezon óta futballozol Iváncsán - Beszélhetünk karriered legmeghatározóbb időszakáról?

„2013 nyarán Érdről igazoltam ide. Úgy gondolom, manapság igen is hosszú időnek mondható a hét év egy labdarúgó pályafutásában. A válasz tehát egyértelműen egy ’Igen’.”

 

Gondoltad volna még a megyei bajnokságok alatt, hogy ilyen magasságokba juttok a csapattal? 

„Természetesen gondoltam, mivel már a megyei bajnokságok alatti csapatokban is NB-s osztályokat megjárt játékosok alkották a keretet. Sorozatban négyszer sikerült megnyerni a Fejér megyei bajnokságot, de különböző okok miatt végül csak 2017 nyarán tudtuk kivívni az NB3-as tagságot. Azóta viszont egyértelműen stabil csapatnak számítunk ebben az osztályban.”


Ha már említetted a stabil csapatot… Ilyen szezonrajtra számítottál idén? Beszélhetünk esetleg még hiányérzetről is, az eredmények alapján?   

„Ilyen szezonkezdésre senki sem számított! Nem is gondoltuk, hogy a 10. forduló után veretlenek leszünk. Az utolsó két mérkőzésen nem sikerült a győzelem, de a csapat erejét is mutatja, hogy hátrányból is képesek vagyunk felállni. A Ferencváros II elleni mérkőzés miatt maradt bennünk némi hiányérzet, mert ha jobban koncentrálunk a befejezéseknél akkor gólokkal kellett volna nyernünk. Búslakodásra viszont így sincs okunk, tanulni kell az ilyen mérkőzésekből is!”

 

Mit gondolsz, az idei valóban a legerősebb keret, ami összeállt?

„Nyáron volt 5-6 távozó játékos, és helyettük legalább ugyanennyien érkeztek is. A beilleszkedéssel nálunk általában nincsen probléma. Minőségben mindenképp ez a legerősebb keret amióta NB3-ban szerepel a csapat! Az új játékosok mindegyike több poszton is bevethető, ezáltal az edzőknek is nagyobb a variációs lehetőségük, ami egyben a csapat hasznára is válik.”

 

Sorra jönnek a mérkőzések, szerda-hétvége ritmusban. Mennyire más az idei szezon? Nem is beszélve a vírushelyzetről!

„Szokatlan volt ez az augusztusi hónap mivel 30 nap alatt játszottunk le 7 mérkőzést. De közben ez édes teher is mivel az előző "csonka" bajnokság miatt vártuk, hogy újra tétmérkőzéseken lépjünk pályára. Sajnos mindig akad 2-3 játékos, aki sérüléssel bajlódik. Reméljük, a következő bajnoki mérkőzésre már felépülnek a sérültjeink és teljes kerettel tudunk Paksra utazni. A vírushelyzet az egész világban érezteti a hatását a mindennapokban! Mi is próbáljuk a megfelelő előírásokat betartva élni a mindennapjainkat, a az edzéseken pedig végezni a dolgunkat.”

 

Ha már mindennapok... A hétvégén az ország egyik leghíresebb csapata, a 20-szoros magyar bajnok Újpest FC következik a Magyar kupában. Itt az ideje, hogy egy NB1-es csapat számára Iváncsán érjen véget a kupasorozat? Mit vársz a meccstől? 

„A Magyar kupában már lassan hagyománnyá válik, hogy Iváncsára első -vagy másodosztályú csapat látogat. Eddig még nem sikerült nagyobb csapatot búcsúztatni, de hátha most van itt az ideje! Nem mi leszünk az esélyesek, viszont nekünk a saját játékunkkal és megfelelő koncentrációval kell előrukkolni, és akkor eredménytől függetlenül emelt fővel jöhetünk le a pályáról!”

 

Egy gyors tipp a végeredményre?

„Tippelni nem szeretek, az nem az én műfajom. Mindenképp szoros mérkőzésre számítok. Amit ígérhetek, hogy aki pályára lép, az kellő motiváltsággal és elánnal áll bele a mérkőzésbe!”

 

Mindenki úgy készül, hogy a 2020/21-es idényt végre be is lehet fejezni. Megismerve az erőviszonyokat, hova helyeznéd a csapatot a 38. forduló után? 

„Először is, senkinek sem lenne jó, ha ez a bajnokság is félbeszakadna! A szezon kezdetén az első hat hely valamelyikét tűztük ki célul. Ahogy szokták mondani evés közben jön meg az étvágy, szóval ilyen kezdés után azért bevallom, csalódott lennék, ha csapatunk nem végezne a dobogón! Minden csak rajtunk múlik!
Rengeteg forduló van még hátra, de addig is: HAJRÁ IVÁNCSA!”